Magazín Elita

Masna Kozí slaví rok od otevření svého bufetu

Masna Kozí slaví rok od otevření svého bufetu

Už rok Masna Kozí provozuje vyhlášený bufet, kde si pochutnáte na klasikách české kuchyně, které zachutnají i nejnáročnějším strávníkům napříč generacemi. Ti starší byli zvyklí na ta nejlepší jídla z legendárního Automatu Koruna na pražském Václavském náměstí. Každým krokem se v Masně snaží navrátit k řemeslné výrobě s láskou k této práci, což se pozitivně odráží i v přístupu k zákazníkovi.

Masna Kozí přináší to nejlepší maso od prověřených lokálních dodavatelů již 9 let a 2. března slaví první narozeniny nejen redesign celého řeznického obchodu a především bufet. Rok 2020 se ponese v duchu osvěty o mase, kterému lidé přestávají rozumět, a to je nutné změnit.

Za nepřemrštěný peníz si sem můžete od brzkého rána až do večera zajít na snídani, svačinu, oběd i večeři. Pochutnat si můžete na teplých párcích s hořčicí a poctivou vejmrdou, každý den je v nabídce jiná polévka, návyková je i zdejší teplá sekaná nebo grilované kuře. K obědu či večeři je na každý den připravené menu, ze kterého si vybere každý. A to všechno můžete navíc zapít zdejší specialitou, 10° a 12° pivem Masna.

Díky vysokým stolům, u kterých si jídlo můžete pohodlně sníst, ožila tradice jídelen, kde si „na stojáka“ můžete vychutnat vlašský salát s rohlíkem nebo pořádnou dršťkovou či drůbek. K tradici řeznického a kuchařského řemesla odkazuje i logo Masny Kozí, které najdete v podobě svítícího neonu v oknech: lev, který je z dílny grafického studia Nejtek, odkazuje právě na poctivé řeznictví a lásce k řemeslu. Lidová kresba zase pochází z rukou Jakuba Plachého a Kláry Zahrádkové. Zkrátka budete si tu i misky polévky i u výlohy s masem v řeznické části připadat jako v jídelně ze starých filmů.

Kromě čerstvého masa a uzenin značky Pejskar, která má 130letou tradici, v Masně nakoupíte i chlebíčky a další lahůdkářské produkty, čerstvé pečivo, nakládačky a jiné delikatesy, omáčky ke grilovanému masu, sýry, přepuštěné máslo nebo cider. Nikde jinde neseženete ani originální řadu výrobků značky Masna, mezi kterými můžete vybírat z vývarů, sádla, škvarků, rillettes, omáčky demi-glace, nebo klasických vepřových konzerv.
A že už je vás toho masného příliš? Připravené jsou i čerstvě napečené nejrůznější domácí buchty. Zkrátka Masna je důvodem, proč přestat chodit do supermarketu.

Kromě profesionálního cateringu si v Masně můžete objednat rodinné obědy domů, naložení masa na gril, obložené talíře, nejrůznější svačiny na výlety i zásoby jídla (nejen) na chatu nebo třeba na vodáckou dovolenou.

Oslavte první narozeniny masnového bufetu i vy a stavte se tam v pondělí 2. března – ke každému obědu dostanete malý dárek.

Masna Kozí

Kozí 9, Praha 1–Staré Město

BUFET

po–pá 7.00–19.00

PRODEJNA

po–pá 8.30–20.00

sobota 9.00–15.00

Více informací naleznete na: www.masnakozi.cz

Fotogalerie
11796 11797 11798 11799

Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec