Magazín Elita

MEZIGENERAČNÍ SETKÁNÍ V PARKU LANNOVA SE VYDAŘILO NA JEDNIČKU!

MEZIGENERAČNÍ SETKÁNÍ V PARKU LANNOVA SE VYDAŘILO NA JEDNIČKU!

Poslední letní den se v pražském parku Lannova konalo mezigenerační setkání, které organizovalo Kulturně komunitním centrem Rybná. Kdo nepřišel, může jen litovat, tolik zážitků na jediném místě si ani nedokážete představit. O parádní gastro show se postaral vtipný kuchař a moderátor Martin Polačko, který přímo čaroval se Šťastnými saláty a bio sýry z Ekofarmy Javorník. Po celou dobu připravoval saláty, které řada účastníku do té doby ani neznala a přitom se pěstují nedaleko Prahy. Královna salátů Radka Šťastná vytvořila před zahájením mandaly, které  byly složeny ze salátů.

Partneři Kulturně komunitního centra Rybná jsou i odborníci na finance ze společnosti Plannet, kteří připravili pro tuto speciální akci test. Za odpovědi měli vtipné a zároveň edukativní odměny. Ten, kdo odpověděl správně, dostal lízátko, ale ten, kdo chybně dostal rohlík. Proč? To na znamení, že se nechají snadno opít rohlíkem.

Workshop s Tokhim pohltil všechny, kdo se zapojili. Po 20 minutách, i když začátek nebyl úplně tak jednoduchý, se přeci jen podařilo vyloudit z barevných trubek tóny, které velmi, ale opravdu velmi připomínaly příjemně znějící vážnou hudbu. Největší nadšení však přišlo při tradičním vyhození trubek do vzduchu. Připouštíme, že jde o efekt, který mají rádi fotografové, ale je zároveň radostný a osvobozující.

V parku proběhly i křtiny, Jana Marešová vypustila do světa svoji knihu Nebojme se bát a u toho nesměli chybět kmotři. Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1 a perkusionista Tokhi. Kmotřičkou nebyl nikdo menší než Olga Roučková, první česká žena, která se postavila na start Rallye Dakar a navíc přivezla bronz, který vybojovala za ženy ve své kategorii. Několik týdnů má tato křehká závodnice na svém kontě i první titul Mistra světa. Nechyběly ani sudičky od koní: Radka, Verunka a Daniela a psycholožka Blanka Kejíková Antošová, která dala autorce cenné rady, především v návodech, jak se strachy pracovat. 

Zazněl i song pro Olgu „Ollie“ Roučkovou v podání Petra Kutheila, který vznikl na sklonku loňského roku, těsně před odjezdem na Dakar a sklidil velký úspěch a nezůstalo jen u něj. V průběhu dne dorazila celá řada zajímavých osobností, například Romana Jákl Vítová a třeba i  talentovaný zpěvák Jakub Vaňas a operní diva Pavlína Senič, která v centru vyučuje seniorky zpěv.

Svůj prostor dostal také spolek Seniorfitnes, který blíže představil Zdeněk Srba. Hovořil také o nové sportovní disciplíně o fotbalu v chůzi, který je vhodný pro seniory. Nadační fond  Seňorina, jeho aktivity, samozřejmě kalendář pro rok 2019 a Aloisovy ponožky představila Eva Nohejlová. Dům Ronalda McDonalda, nadační fond,  přiblížil veřejnosti Marek Šedivý. Fond především usiluje o to, aby rodiče a příbuzní dlouhodobě nemocných dětí hospitalizovaných ve FN v Motole měli možnost důstojného ubytování.

Pro děti i dospělé byla k dispozici naše výtvarná dílna, kde si mohli všichni vyzkoušet celou řadu  technik při malování na trička, tašky i při tvoření obrazu, kam všichni přidávali otisk svých prstů či dlaně, ale stejně nakonec děti všechny barvy promíchaly, a tak vzniklo další zajímavé dílo.

„Máme tady holčičku, které jsou 2 roky, ale je tu i naše návštěvnice komunitního centra, které je 92 let," potvrdila Marie Madejová, ředitelka pořádající organizace a koordinátorka Kulturně komunitního centra. 

Poděkovat se sluší všem, co dorazili a ještě o trochu více rodině Šťasných z Tišic, Janě Marešové, společnosti Plannet, Ekofarmě Javorník a dalším, kteří se aktivně podíleli na tom, že se Setkání v parku II. mohlo realizovat v takovém rozsahu. Speciální poděkování patří také Janě Myslivečkové, která se ujala moderování a vzhledem k tomu, že se připravený program neustále měnil, měla plné ruce práce, ale rozhodně to zvládla se ctí.

 

Fotogalerie
8611 8612 8614 8615 8616 8617

Další články z rubriky

Frisco se teď vrací, zpívají Holki v novém hitu

Frisco se teď vrací, zpívají Holki v novém hitu

Pluxee: Více zkrácených úvazků pomůže rozpohybovat pracovní trh

Pluxee: Více zkrácených úvazků pomůže rozpohybovat pracovní trh

Doporučení Svazu podnikatelů ve stavebnictví v souvislosti se stavem digitalizace stavebního řízení

Doporučení Svazu podnikatelů ve stavebnictví v souvislosti se stavem digitalizace stavebního řízení

Čeští inovátoři ve zdravotnictví mají šanci získat podporu až 160 000 EUR díky novému programu SPICE

Čeští inovátoři ve zdravotnictví mají šanci získat podporu až 160 000 EUR díky novému programu SPICE

Aliance All4Cyber představila klíčová řešení pro ochranu firemních dat i IT infrastruktury

Aliance All4Cyber představila klíčová řešení pro ochranu firemních dat i IT infrastruktury