Magazín Elita

Pečené nanuky dají průchod vaší kreativitě

Pečené nanuky dají průchod vaší kreativitě

Skvělým zákuskem nejen na léto jsou pečené nanuky, na kterých klidně můžete popustit uzdu své fantazii při jejich zdobení.

Ingredience na těsto:

  • 125 g pšeničné polohrubé mouky Pernerk
  • ½ sáčku kypřícího prášk
  • 50 g cukr
  • 1 vanilkový cuk
  • Hrst nasekané čokolád
  • 1 baná
  • 60 ml mlék
  • 50 ml oleje

Ingredience na polevu:

  • 100 g vysokoprocentní čokolád
  • 100 g másl
  • 100 ml šlehačky

Na posypání: libovolně – kokos, lentilky, čoko lupínky, aj.

Postup:

  1. Nejdříve v jedné míse smícháme všechny suché ingredience a ve druhé mokré ingredience
  2. Poté smícháme vše dohromady. Banán rozmačkáme vidličkou a přidáme nakonec do těsta
  3. Naplníme formičky na nanuky. A pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut dle velikosti formiček.
  4. Pokud nemáte formičky na nanuky vylijte těsto například do formy na biskupský chlebíček a po upečení nakrájejte na obdélníky. V této formě se bude péct delší dobu cca 20 minut. Vždy vyzkoušejte, zda těsto nelepí na špejli. Po upečení necháme vychladnout
  5. Čokoládová poleva – do misky si dáme máslo, šlehačku a dáme na 40 vteřin do mikrovlnné trouby. Poté vyndáme a necháme rozpustit čokoládu. Promícháme
  6. Tyčky na nanuky si namočíme v hotové čokoládové polevě a zapíchneme je do nanuku. (čokoláda tyčku zafixuje). Nanuky si polijeme čokoládou a libovolně zdobíme
  7. Necháme ztuhnout v lednici.

 


Další články z rubriky

Památky na Vysočině otevírají své brány

Památky na Vysočině otevírají své brány

Zelená hora po finální rekonstrukci ambitu jako rubínový klenot v krajině

Zelená hora po finální rekonstrukci ambitu jako rubínový klenot v krajině

Výhodné balíčky potravin s blížící se dobou spotřeby nabízí PENNY již v celé síti 421 prodejen

Výhodné balíčky potravin s blížící se dobou spotřeby nabízí PENNY již v celé síti 421 prodejen

V Českém Švýcarsku začíná hlavní sezona. Máme pro vás praktické tipy, jak si ji užít naplno

V Českém Švýcarsku začíná hlavní sezona. Máme pro vás praktické tipy, jak si ji užít naplno

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Na vlně audioknih