Magazín Elita

Bolí vás na kole záda, při běhání kolena a chůze je nuda? Zkuste KOLOBĚH!

Bolí vás na kole záda, při běhání kolena a chůze je nuda? Zkuste KOLOBĚH!

Málokterá pohybová aktivita má tak široce prospěšný dopad na zdraví a postavu, jako KOLOBĚH. Navíc je mnohem bezpečnější než cyklistika, protože stojíte kousek nad zemí a riziko úrazu je minimální. Neklade tak vysoké nároky na klouby, srdce a plíce, což ocení senioři, lidé s nadváhou či s horší fyzickou kondicí. Prostě na ni neplatí žádná výmluva, proč to „nejde“. Naopak – sedavé zaměstnání, nadváha, stres, psychické obtíže, bolavá záda, nulová fyzička, to vše jsou důvody, proč sáhnout právě po KOLOBĚŽCE!

Záda a klouby vám poděkují!

Koloběh je perfektní sport pro moderní dobu, kdy trpíme řadou civilizačních chorob jako je snížená pohyblivost v důsledku věčného sezení či nadváha. Jaké jsou hlavní zdravotní bonusy?

konec bolesti zad – při koloběhu není žádné místo na páteři přetíženo, namáhají se mezižeberní a zádové svaly, které pak pevněji drží páteř. Díky zanožování při odrazu ulevujeme bederní části páteře.

zlepšení funkce kolen a kyčlí – při koloběhu se díky střídání nohou klouby nepřetěžují, zanožování navíc vede k extenzi kyčlí, a tedy k jejich uvolňování. Koloběžka obecně celkově zlepšuje pohybový aparát a pohybovou koordinaci.

kompenzace sedavého způsobu života, stejně jako nadměrné zátěže vznikající u jiných sportovních aktivit, které mnohdy naše tělo zatěžují příliš jednostranně.

jízda na koloběžce jako skvělé rehabilitační cvičení.

Koloběžka formuje postavu a zpevňuje hýždě!

Vypadat dobře chce samozřejmě každý a koloběžka pomůže s formováním mnoha partií. Překvapivě to nejsou jen nohy a hýždě, ale také střed těla či ruce. Takže konec trápení s dietami a činkami, je čas na zábavu na čerstvém vzduchu.

zázračné zanožování – koloběh je zaručenou cestou, jak si vypěstovat pevné hýždě, což ocení nejen vaše sebevědomí, ale pevné hýžďové svalstvo je skvělou prevencí bolestí kyčlí a bederní páteře v důsledku dlouhodobého sezení u počítače nebo v autě. Na koloběžce se střídavě odrážíme oběma nohama, takže si sedací svalstvo protáhneme a vyrýsujeme i ty partie boků, které běžnému cvičení odolávají.

koloběžka posiluje paže, břicho i stehna – o paže se totiž při řízení koloběžky opíráme a pracujeme s nimi při každém odrazu a následném narovnání se. Posilujeme je vlastní vahou, což je ideální zátěž. Při stejném pohybu namáháme a protahujeme i břišní svalstvo. A jelikož střídavě stojíme na jedné noze a nohy střídáme v momentě odrazu, zpevňují se i svaly stehen.

 

Jízdou na koloběžce účinně snížíme nadváhu a je vhodnou náhradou za již zaběhlé

cardio aktivity, jako je třeba běh nebo jízda na kole.

Musí vás to bavit!

Koloběžka představuje sport i zábavu. A kdy je dobré začít jezdit? Kdykoliv! Koloběžka je cesta, jak být a zůstat aktivní. Hlavní je udělat první krok a jízdu na koloběžce si vyzkoušet. Koloběžce je jedno, kolik je vám let, v jakém stavu je vaše svalstvo, kolik vážíte a jestli sportujete nebo ne. Každému protáhne tělo, přinese zábavu a zdravotní benefity.

Správná technika je základ...

...ale opravdu na tom nic není – pevně chyťte řídítka, jednou nohou stoupněte na stupátko a druhou se odrazte. Zbytek už přijde sám úplně přirozeně. A nezapomeňte po několika odrazech vystřídat nohy, abyste nezatěžovali pouze jednu polovinu těla! Ale to přijde automaticky, protože stojná noha se o vystřídání brzy přihlásí sama. Odrazová noha se pohybuje v ose jízdy kyvným pohybem vpřed a vzad. Dosažený efekt kyvadla přirozeně zamezuje prudkému dupnutí při kontaktu odrazové nohy se zemí. Při každém odrazu dřepujete – ilustrace ZDE: https://www.kostkakolobezky.cz/web/jak-zacit/#odrazit-se-a-jet

KOLOBĚŽKA KOSTKA TOUR FUN (G5) – ideální pro začátečníky

Pokud s koloběhem teprve začínáte, nebo ho chcete vyzkoušet, ale nejste si jisti, zda vás tento sport chytne, pak je model KOSTKA TOUR FUN s velkými koly 26"/20" správnou volbou. Poměr kvalita cena je naprosto perfektní, takže pokud existuje byť jen malá šance, za vás koloběh chytne a nepustí, pak právě tento model představuje ideálního parťáka. Cena: 6 990,- Kč

KOLOBĚŽKA KOSTKA TOUR MAX (G6) – univerzální do města i na výlet

Sportovní turistická koloběžka s velkými koly pro dospělé, která i přes svou univerzálnost neztrácí sportovní charakter. Je ideální pro všechny, kdo hledají koloběžku pro každodenní použití, hodí se na malou projížďku po městě a okolí, stejně jako na delší výlety. Koloběžka disponuje předním kolem o velikost 26", které snáze překonává nerovnosti, takže s lehkostí profrčíte i maličko náročnějším terénem. Je ideální volbou v poměru cena/výkon, pro ni i pro něj, a navíc je dostupná v 7 barevných odstínech!

Cena: 11 990,- Kč

KOLOBĚŽKA KOSTKA TWENTY MAX (G6)

Univerzální sportovní koloběžka s koly 20/20 je vhodná doslova pro celou rodinu. Perfektně se hodí na delší i kratší výlety po silnici, nezpevněných cestách či šotolině, díky své obratnosti se ovšem pohybuje jako ryba ve vodě též ve městě. Pro své jízdní vlastnosti, perfektní ovladatelnost a stabilitu je oblíbená především u žen, hodí se pro děti
a náctileté s výškou od 150 cm, ale spolehlivě uveze i statného chlapíka. Obratnost a univerzálnost jsou klíčové vlastnosti, které dělají z koloběžky KOSTKA Twenty Max (G6) tak žádané zboží. Lze na ni navíc snadno umístit dětskou sedačku a perfektně se hodí třeba pro přepravu dětí do školky. Cena: 11 490,- Kč

SKLÁDACÍ KOLOBĚŽKA KOSTKA TWENTY MAX FOLD (G6)

Univerzální koloběžka, která je navíc díky svému designu se stejně velkými koly velmi oblíbená
u něžnější poloviny koloběžkové populace. Není tak velká jako modely s větším předním kolem (například Kostka Tour), což je v mnoha situacích výhodnější. Zároveň ale poskytuje stejný prostor pro dospělého jezdce, takže nejste ochuzeni o jízdní komfort. Dvě stejně velká kola vás podrží v každé situaci, ať už jezdíte na asfaltu nebo občas vaši cestu zkříží třeba polní nebo lesní cesta.

Cena: 16 990,- Kč

Více inspirace a důležitých informací na https://www.kostkakolobezky.cz/

Fotogalerie
15951 15952

Další články z rubriky

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

Harley-Davidson vydává webový seriál o závodě Africa Eco Race

Harley-Davidson vydává webový seriál o závodě Africa Eco Race

Harley-Davidson® představuje kolekce motocyklů Icons a Enthusiast 2024

Harley-Davidson® představuje kolekce motocyklů Icons a Enthusiast 2024

MOTOSALON 2024 byl ve znamení mnoha rekordů

MOTOSALON 2024 byl ve znamení mnoha rekordů

Na vlně audioknih

Na vlně audioknih