Magazín Elita

Květák ve smetanovo-hořčičné omáčce

Květák ve smetanovo-hořčičné omáčce

Připravovali jste už někdy (jakýkoli) pokrm technologií vaření sous-vide? Praktická manipulace a jedinečný chuťový zážitek jsou důvody, proč se dnes sous-vide stalo nezbytnou součástí mnoha kuchyní, i když bylo vyvinuto již v 70. letech 20. století. My jsme zalistovali kuchařkou Sous-vide od Miele a dovolíme si vám nabídnout recept na květák ve smetanovo-hořčičné omáčce.

Časová náročnost:50 minut

Ingredience:

  • 150 g smetany
  • 3 polévkové lžíce kvalitní hořčice (hrubozrnná)
  • 1 čajové lžičky cukru
  • 1 květák na růžičky (3 porce)
  • ½ čajové lžičky soli
  • pepř

Postup:

  1. Smetanu smícháme s hořčicí, solí, pepřem a cukrem. Společně s květákem dáme do vakuovacího sáčku a vakuujeme podle nastavení.
  2. Vakuovací sáček na roštu vložíme do ohřevného prostoru a připravujeme podle nastavení. Květák v hořčičné omáčce vyjmeme z vakuovacího sáčku a ještě horký podáváme.

Super tip: Hodí se jako příloha k rybě.

 

Příslušenství:

vakuovací sáček, rošt

Nastavení:

Vakuování

Vakuovací stupeň:  

Příprava pokrmu

Provozní způsoby: Sous-vide

Teplota: 85 °C

Doba trvání programu: 40 minut

Úroveň: 2


Další články z rubriky

Podzim na talíři: Mrkvový dort aneb recept pro sychravé dny

Podzim na talíři: Mrkvový dort aneb recept pro sychravé dny

Spojte exotiku s dobrým skutkem a poznejte ostrov, kde i malý dar může změnit život.

Spojte exotiku s dobrým skutkem a poznejte ostrov, kde i malý dar může změnit život.

Chrudim: město muzeí a historie, ale také místo pro aktivní odpočinek

Chrudim: město muzeí a historie, ale také místo pro aktivní odpočinek

Šetrně zpracované ryby, které si oblíbí i malí strávníci

Šetrně zpracované ryby, které si oblíbí i malí strávníci

Letošní nadílka bude speciální. Ajala má pro Mikuláše trumf – čokoládové Cake Pops!

Letošní nadílka bude speciální. Ajala má pro Mikuláše trumf – čokoládové Cake Pops!