Magazín Elita

Květák ve smetanovo-hořčičné omáčce

Květák ve smetanovo-hořčičné omáčce

Připravovali jste už někdy (jakýkoli) pokrm technologií vaření sous-vide? Praktická manipulace a jedinečný chuťový zážitek jsou důvody, proč se dnes sous-vide stalo nezbytnou součástí mnoha kuchyní, i když bylo vyvinuto již v 70. letech 20. století. My jsme zalistovali kuchařkou Sous-vide od Miele a dovolíme si vám nabídnout recept na květák ve smetanovo-hořčičné omáčce.

Časová náročnost:50 minut

Ingredience:

  • 150 g smetany
  • 3 polévkové lžíce kvalitní hořčice (hrubozrnná)
  • 1 čajové lžičky cukru
  • 1 květák na růžičky (3 porce)
  • ½ čajové lžičky soli
  • pepř

Postup:

  1. Smetanu smícháme s hořčicí, solí, pepřem a cukrem. Společně s květákem dáme do vakuovacího sáčku a vakuujeme podle nastavení.
  2. Vakuovací sáček na roštu vložíme do ohřevného prostoru a připravujeme podle nastavení. Květák v hořčičné omáčce vyjmeme z vakuovacího sáčku a ještě horký podáváme.

Super tip: Hodí se jako příloha k rybě.

 

Příslušenství:

vakuovací sáček, rošt

Nastavení:

Vakuování

Vakuovací stupeň:  

Příprava pokrmu

Provozní způsoby: Sous-vide

Teplota: 85 °C

Doba trvání programu: 40 minut

Úroveň: 2


Další články z rubriky

Spojení Ricola a waterdrop®: Začíná nová kapitola bylinného zážitku

Spojení Ricola a waterdrop®: Začíná nová kapitola bylinného zážitku

Podzim u moře s vaším psím kámošem můžete naplánovat právě teď

Podzim u moře s vaším psím kámošem můžete naplánovat právě teď

Užijte si poslední prázdninové dny, třeba ve Dvoře Králové nad Labem

Užijte si poslední prázdninové dny, třeba ve Dvoře Králové nad Labem

Gin Felicita – esence Itálie z dílny Lihovaru Poněšice

Gin Felicita – esence Itálie z dílny Lihovaru Poněšice

Barevný parťák do aktovky: pití, které děti milují

Barevný parťák do aktovky: pití, které děti milují

Na kole jen s přilbou