Magazín Elita

Královny popu oslaví 20 let – show připomene hity Karla Gotta

Královny popu oslaví 20 let – show připomene hity Karla Gotta

Královny popu oslaví 20. výročí jubilejním koncertem v pražském Hudebním divadle Karlín. Královny popu zazpívají 17. června své největší hity, písničky z filmů a muzikálů a složí hold králi českého popu, Karlu Gottovi.

Letošní hvězdy Královen popu dohromady získaly tři Výroční hudební ceny, tři divadelní ceny Thálie a 45 zlatých, stříbrných a bronzových Slavíků. Jejich hity znají tři generace fanoušků. Čtyři z nich na této show zazpívají poprvé.

Pozvání producenta Janise Sidovského přijaly Ewa Farná, Monika Absolonová, Ilona Csáková, Markéta Konvičková, Leona Machálková a Helena Vondráčková. Muzikálovým hostem bude držitelka ceny Thálie a vítězka soutěže Tvoje tvář má známý hlas Hana Holišová. Mezi Královny poprvé zavítá také pětinásobná zlatá slavice Naďa Urbánková s hitem Závidím a legendární zpívající herečka Jitka Molavcová, která letos oslaví kulaté jubileum. Zpěvačky v duetech a společných písních doprovodí Václav Noid Bárta a 4 Tenoři (Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo).

„Koncerty Královen patří k těm nejpříjemnějším událostem, zpívám tu vždycky ráda a postupem času se staly jedním z mála společných setkání kolegů z naší branže,“ uvedla Ilona Csáková, která na show vystoupila nejčastěji ze všech českých zpěvaček, celkem 9x.

„Show je typická písněmi připravenými speciálně jen pro tuto příležitost. Jednou z nich bude slavný hit Karla Svobody Lásko má já stůňu. Vůbec poprvé jej zazpívá původní filmová interpretka Helena Vondráčková s Leonou Machálkovou, Monikou Absolonovou a Hanou Holišovou. Všechny přitom slavná píseň spojuje. Machálková proslavila její cover verzi, Absolonová hrála Elišku v Hudebním divadle Karlín a Holišová píseň zpívá v muzikálu Noc na Karlštejně přímo na stejnojmenném hradě,“ prozrazuje producent Janis Sidovský zajímavosti letošního programu.

Exkluzívní premiéry jsou připraveny také v bloku film a muzikál a v samotném závěru večera, který bude patřit hitům Karla Gotta. „Český slavík Karel Gott vystoupil na naší show několikrát. Na Karlštejně v premiéře představil duet s Martinou Balogovou a na Vánočních Královnách 2006 zazpíval hity Stokrát chválím čas a Jsou svátky. Byl také moderátorem, kdy ve Státní opeře Praha na scénu uvedl kolegyni Helenu Vondráčkovou. Do Královen se vrátil ještě v roce 2013 na počest hitmakera Karla Svobody,“ vysvětlil Sidovský s tím, že nyní získal souhlas manželky Karla Gotta, aby část jubilejních Královen popu byla věnována jeho památce. Všichni účinkující zazpívají živě za doprovodu Charlie Bandu a Unique Quartet.

Show Královny popu měla premiéru v červnu 2000 a během uplynulých let na ní vystoupila špička českého popu a několik zahraničních hostů – od Hany Hegerové a Marty Kubišové přes Hanu Zagorovou, Marii Rottrovou, Evu Pilarovou, Ivetu Bartošovou, Petru Janů nebo Věru Špinarovou až po Anetu Langerovou, Janu Kirschner, Báru Basikovou nebo Lenku Filipovou. Zatím poslední ročník, letní speciál Královen popu – Dance Divas, si na Křižíkově fontáně v srpnu 2018 nenechalo ujít 2.000 diváků. Vystoupili zde například Dara Rolins, Tereza Mašková, Mikolas Josef, Debbi, Elis Mraz a držitelka dvou cen BRIT Awards, Heather Small ze skupiny M People.

Výtěžek z představení v minulosti podpořil Nadaci Dagmar a Václava Havlových Vize 97, nadaci Kapka naděje nebo Národní památkový ústav. Koncerty Královen popu na dobročinné účely celkem poukázaly již více než 10 miliónů korun. Za výtěžek z prvního ročníku Královen popu byly pořízeny hudební nástroje, které studentům předávala společně s první dámou, paní Dagmar Havlovou, skutečná královna, belgická panovnice Paola. Výtěžky poukázané nadačnímu fondu Kapka naděje byly použity na nákup operačního mikroskopu a na podporu oddělení dětské hematologie v nemocnici Praha – Motol. Výtěžek Národnímu památkovému ústavu přispěl na opravu omítek hradu Karlštejn.

Koncert pořádá Janis Sidovský ve spolupráci s Hudebním divadlem Karlín, předprodej vstupenek v cenách od 350Kč do 1490Kč byl již zahájen na webu kralovnypopu.cz a v síti Ticket Art.

Podrobnosti najdete na:

kralovnypopu.cz (zdroj foto)

facebook.com/kralovnypopu/

instagram.com/kralovnypopu/

 

Fotogalerie
11627 11628

Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec