Magazín Elita

Jak na lowcost firemní večírek

Jak na lowcost firemní večírek

Firemní večírek, party pro zaměstnance nebo raut pro obchodní partnery? Při pořádání takových akcí máte vždy pevně stanovený rozpočet. A je na vás, jako na pořadateli, jak rozpočet rozdělíte. Existují cesty, jak tento úkol splnit a nevypustit při tom duši. Pojďme se podívat na možnosti, které se vám nabízejí.

Vezmeme to hezky popořádku. Hosty musíte zabavit a musíte je nakrmit. Oboje pokud možno kvalitně a na úrovni. I tak to nemusí stát statisíce a přesto se budete všichni královsky bavit. Přesto je však potřeba dodržet jistá pravidla, aby na akci nebylo poznat, že je tak trochu lowcost.

Místo

Vzhledem k tomu, že firemní party je tak trochu oficiální (ikdyž se tak netváří), musíte udržet jistou úroveň. Část rozpočtu určenou na pronájem prostor proto nemůžete obětovat ve prospěch programu nebo občerstvení, alespoň ne celou. Hledejte proto místa, kde není nájem tak vysoký, ale zároveň se za ně nemusíte stydět. Je to samozřejmě závislé i na tom, kdo bude na akci pozvaný.

Program

Program je velmi důležitou složkou celé akce, ale i na něm je možné ušetřit, pokud to bude potřeba. Při pořádání akcí pro zaměstnance a jejich děti se například můžete s kolegy domluvit a připravit zábavný program společně. Poptejte se, jestli někdo z kolegů neví o nějakém zajímavém programu nebo nezná nějakého umělce. Pamatujte si však, že čím větší akce, tím profesionálnější by měli umělci být, jinak to zavání pořádnou ostudou.

Občerstvení

Na občerstvení se dá ušetřit poměrně hodně a nemusí to být znát. Musíte se nad jeho objednávkou trochu zamyslet a poptat pár firem. Zapomenout musíte na možnost, že by každý něco přinesl. Opět to neplatí u neformálnějších setkání s kolegy, tam si klidně můžete uspořádat soutěž o nejchutnější bábovku. Nicméně na galavečeru by se dámy ve večerních šatech s mísou salátu moc nevyjímaly.

Poptávka

Pro přesnou částku za občerstvení budete potřebovat seznam hostů. Pečlivě kontrolujte, jestli jsou na seznamu všichni, popřemýšlejte, jestli budete dávat zaměstnancům možnost si někoho přivést. Tím se náklady poměrně navýší. Až budete mít seznam hostů kompletní a budete mít představu o tom, co by se mělo servírovat, poptejte cateringové společnosti. První věc, kterou totiž budou chtít vědět, bude počet osob.

Sami potom budete schopni rozhodnout, jestli je na místě seznam hostů zúžit nebo přehodnotit výběr rautu. Případně jestli není program příliš drahý.

Jistě, ceny jednotlivých cateringů se budou lišit a je pochopitelné, že luxusní občerstvení bude mnohem dražší, než to klasické. Jinou cenu zaplatíte za slavnostní tabuli a jinou za raut. Ekonomický catering však není nic, za co byste se měli stydět, pokud není jídlo tím hlavním, za čím hosté přišli, můžete si ho klidně dovolit.

V současné době navíc existují přímo společnosti, které se na tento typ služeb specializují. Právě oni vám budou schopni připravit chutný a hezky vypadající občerstvení, které váš rozpočet nezruinuje.

 

 

Fotogalerie
10223

Další články z rubriky

V Českém Švýcarsku začíná hlavní sezona. Máme pro vás praktické tipy, jak si ji užít naplno

V Českém Švýcarsku začíná hlavní sezona. Máme pro vás praktické tipy, jak si ji užít naplno

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Oblíbení společníci jarních výletů – zelňáky!

Oblíbení společníci jarních výletů – zelňáky!

Češi a Slováci vymysleli nový, jemný a ovocný Jägermeister ORANGE

Češi a Slováci vymysleli nový, jemný a ovocný Jägermeister ORANGE

Medailemi ověnčená značka ROSE GARDEN slaví další úspěchy

Medailemi ověnčená značka ROSE GARDEN slaví další úspěchy

Na vlně audioknih