Magazín Elita

Při výběru šunky si dejte pozor na sůl a tuk!

Při výběru šunky si dejte pozor na sůl a tuk!

Nenechte se už nikdy napálit při nákupu šunky. Myslete na to, že líbivé obaly mají za úkol prodávat, ale náš malý rychlokurz doporučuje, abyste se raději zaměřili na povinné etikety s údaji o kvalitě.

Podle společnost LE & CO to není zas tak složité, jak rozpoznat kvalitní šunku. Doporučuje, abychom při výběru na prvním místě hledali jakostní označení. Podle  českých státních norem (ČSN) je šunka rozřazována do tří základních typů. Čím více obsahuje svaloviny, tím vyšší bude i obsah čistých svalových bílkovin v produktu. Šunka nejvyšší jakosti má nejméně 16 % čisté svalové bílkoviny. Šunka výběrová má nejméně 13 % ČSB. Šunka standardní má nejméně 10 % a navíc může obsahovat barviva, vlákninu, škrob a rostlinné či živočišné bílkoviny.

Sledovat také musíte množství tuku a obsah soli. Tyto hodnoty by měly být v nejnižších možných hodnotách, pak je totiž můžete bez starostí nabídnout i dětem. V neposlední řadě musí být celistvá a také příjemně vonět.

Informace poskytla společnost LE & CO

 

Fotogalerie
10079

Další články z rubriky

Kam na podzimní výlet? Do Jizerských hor za klidem i zážitky

Kam na podzimní výlet? Do Jizerských hor za klidem i zážitky

Ikonická lahev Absolut vodky v limitované edici věnované Keithu Haringovi

Ikonická lahev Absolut vodky v limitované edici věnované Keithu Haringovi

Miele mění pravidla hry: vaření venku i chytře

Miele mění pravidla hry: vaření venku i chytře

Pomalým krokem za tichem: Slow-travel a mindful hiking na Zlínsku a Luhačovicku

Pomalým krokem za tichem: Slow-travel a mindful hiking na Zlínsku a Luhačovicku

Emirates představuje nové služby, které usnadní cestování osobám se speciálními potřebami

Emirates představuje nové služby, které usnadní cestování osobám se speciálními potřebami