Magazín Elita

JULIE ROBERTS SNILA O TOM, ŽE BUDE VETERINÁŘKOU

JULIE ROBERTS SNILA O TOM, ŽE BUDE VETERINÁŘKOU

Čerstvá padesátnice Julie Roberts svůj věk příliš neprožívá, ale co se skrývá za třiceti lety hvězdné kariéry a byla vždy zářící hvězdou? Dnes již kultovní filmPretty Woman natočený v roce 1990 ji  přímo katapultoval do nejvyšších pater Hollywoodu. Ani se nechce věřit, že v dětství čelila neutuchajícím posměškům, kvůli velké puse a silným brýlím.

Julie Fiona Roberts se narodila 28. října 1968 Atlanta, Georgie, USA. Do vínku ji přes některé nedostatky byla dána především smyslnost, vášeň, pod povrchem ukryté silné emoce, které z ní udělali záhadnou a tajemnou krásku. Již od útlého dětství věděla, že musí být vytrvalá proto, aby v životě uspěla, ale na hereckou kariéru v té době rozhodně nepomýšlela.

Narodila se jako třetí dítě Betty Lou, která pracovala pro církev a byla také příležitostnou herečkou a otci Walterovi, který se živil jako herec, spisovatel a i prodejce vysavačů. Byly ji pouhé čtyři roky, když se rodiče rozešli a tehdy se rozdělila i rodina. Julia se sestrou Lisou zůstaly s matkou a bratr Eric odešel s otcem do Atlanty.

Julia absolvovala Campbell High School a vydala se za svými sourozenci do New Yorku, kde společně se sestrou Lisou navštěvovala soukromé herecké kurzy. V té době se už nechtěla stát veterinářkou, ale rozhodla se pro jinou svoji dráhu. Zapracovala na sobě a z velké pusy udělala přednost, odložila brýle, začala nosit kontaktní čočky a svoji štíhlou postavu začala chápat jako devizu. Krátce na to podepsala smlouvu s modelingovou agenturou.

Eric získal v roce 1989 hlavní roli ve filmu Blood Red a na jeho přímluvu byla Julie obsazena do jedné z roliček. Hollywoodské tvůrce ihned zaujala a o necelý rok později přišla nabídka, která naprosto otočila její život vzhůru nohama.

Doslova přes noc se z ní zrodila hvězda první třídy. Bylo ji pouhých 22 let a nemohla opustit svůj dům bez ochranky, která ji bránila před reportéry, kteří chtěli položit otázku Pretty Woman a fotografů, kteří chtěli ulovit její snímek, po kterém dychtil celý svět. Krásná a úspěšná herečka se cítila spíše jako lovná zvěř. Začala trpětžaludeční neurózou, hubla a spekulovalo se o anorexii drogové závislosti, ale žádná spekulace se nakonec naštěstí nepotvrdila. 

První nominace na Oscara přišla s filmem Ocelová magnólie, kde si Julia zahrála diabetičku Shelby. Nabídky se hrnuly ze všech stran a přišla nutná pauza, která trvala dva roky. Na plátna se vrátila opět velkolepě v roli studentky Darby Shaw v thrilleru Případ Pelikán. Následovalo však období, které poznamenal nevhodný výběr filmů, který jí rozhodně neprospěl, ale čas úspěchů opět přišel a trvá až po dnes. V roce 2001 získala filmového Oscara a stala se jednou z nejlépe placených hereček Hollywoodu za film Erin Brockovich natočený podle skutečné události.

V srpnu v roce 1990 se Julie postarala o skandál roku, zasnoubila se totiž s hercem Kieferem Sutherlandem, který kvůli ní opustil ženu i své děti. Vztah však neměl dlouhého trvání, skončil po provalení Kieferova vztahu se striptérkou Mandou Rice. Tento muž ji zlomil srdce. Zhroutila se a skončila v péči lékařů.  Jen, co se trochu vzpamatovala, utekla před všude přítomnými novináři do Irska s Jasonem Patricem, který byl nejlepším přítelem samotného Kieferovým. Ani nyní neměla štěstí, vztah totálně zničila staronová láska k pivu. Následoval zoufalý zoufalý krok, kdy si po několika týdenní známosti provdala za country zpěváka Lovetta. Ani tento vztah nevydržel a po necelých dvou letech se rozvádí, ale přáteli zůstali. Následovala několik dalších vztahů a boku Julie se objevila celá řada mužů zvučných jmen, ale nikým nevydržela  o moc déle než rok až nadešel opravdový velký den, a tím byl 4. červenec 2002, kdy se Julie provdala za kameramana Danny Modera, se kterým se sblížila při natáčení filmu Mexičan. Má s ním třináctiletá dvojčata - syna Phinnaeusa a dceru Hazel a o tři roky mladšího Henryho Daniela.  Rodina je pro ni vším a dělá vše tak, aby se jí mohla, co nejvíce věnovat, přesto stále v Hollywoodu patří k nejžádanějším herečkám s dokonalým úsměvem, půvabem i tajuplností.

Fotogalerie
7432 7433

Další články z rubriky

Jakub Vencl: „To, že se můžu kolu věnovat naplno, je můj splněný sen.“

Jakub Vencl: „To, že se můžu kolu věnovat naplno, je můj splněný sen.“

Pavel Soukup získává Cenu za mimořádný přínos v oblasti audioknih a mluveného slova za rok 2023

Pavel Soukup získává Cenu za mimořádný přínos v oblasti audioknih a mluveného slova za rok 2023

Lenka Kočišová: Mám ráda složité osobnosti, vrstvené charaktery, které můžu v rámci zkoušení zkoumat

Lenka Kočišová: Mám ráda složité osobnosti, vrstvené charaktery, které můžu v rámci zkoušení zkoumat

Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Thomas Verny opět zavítá do Česka a prozradí více o životě nenarozeného dítěte

Thomas Verny opět zavítá do Česka a prozradí více o životě nenarozeného dítěte

Na vlně audioknih