Magazín Elita

SVATOMARTINSKÁ HUSA V NOLA RESTAURANT&CAFE

SVATOMARTINSKÁ HUSA V NOLA RESTAURANT&CAFE

Tradice mají něco do sebe, obzvlášť týkají-li se jídla. A 11. listopadu nastávají opravdové hody. Kdo by také neměl rád svatomartinskou husu? V restauraci NOLA Restaurant&Café jí letos přizpůsobíme celé menu.

Oslavte konec sklizně a přivítejte zimu pravou svatomartinskou husou. V první řadě dbáme na výběr kvalitního masa, protože od toho se odvíjí vše ostatní. Husu odebíráme z farmy Rohozec z Vysočiny, kde je zpočátku vykrmována směsí, z větší části ale obilím a pastvou. Díky tomu máme jistotu, že připravujeme jídlo z čerstvých a kvalitních surovin plných chuti. Husa se musí péct na nízkou teplotu a poměrně dlouhou dobu, aby nebyla vysušená a získala svou nezaměnitelnou zlatou kůrčičku.

Podáváme s bramborovými plackami a bílým zelím. A pokud nemáte zrovna hlad na tak velké jídlo, můžete vyzkoušet naši polévku – vynikající husí kaldoun.

Tip: Pokud připravujete husu doma, nepokládejte ji přímo na pekáč, aby se nepekla ve vlastním tuku. Použijte speciální nástavec, nebo třeba dvě plechovky, mezi něž husu umístěte. Sádlo z ní bude v průběhu pečení vytékat a husa se v něm tak nebudete dusit. Maso tím pádem získá na křehkosti a šťavnatosti.

NOLA Restaurant & Café

 

Fotogalerie
7103 7104 7105

Další články z rubriky

RIO váš superfood pro vaši obědovou pauzu, díky kterému neztratíte svou pracovní flow

RIO váš superfood pro vaši obědovou pauzu, díky kterému neztratíte svou pracovní flow

Vánoční pohoda plná vůní a tradic: recept na skvělou vánočku  a další tipy od Miele

Vánoční pohoda plná vůní a tradic: recept na skvělou vánočku a další tipy od Miele

Ručník, župan a karavan. Vyrazte do maďarských termálů

Ručník, župan a karavan. Vyrazte do maďarských termálů

Inspirace pro milovníky ovocných pálenek

Inspirace pro milovníky ovocných pálenek

Světlo a tradice, které rozzáří nejen české Vánoce

Světlo a tradice, které rozzáří nejen české Vánoce

Levandulové údolí