Magazín Elita

RECEPT IVANA VODOCHODSKÉHO NA ZAPEČENOU ČEKANKU SE ŠUNKOU V OMÁČCE MORNAY

RECEPT IVANA VODOCHODSKÉHO NA ZAPEČENOU ČEKANKU SE ŠUNKOU V OMÁČCE MORNAY

Ivan Vodochodský, který o sobě tvrdí, že v jeho vzpomínkách dominuje několik výrazných chutí a vůní, které ho doprovází celým životem. Mezi jednu z nich patří chuť a vůně šunky. Chuťové buňky mají Vodochodští v genech. Tatínek patřil mezi nejlepší sládky v Čechách. Sám se vyučil kuchařem ve věhlasném hotelu Alcron a stal se z něj odborník na studenou a mezinárodní kuchyni.

Ivan Vodochodský je velkým gurmetem i gurmánem, má také rád bourbon a dobré víno. V současné době ho můžeme vidět v řadě televizních pořadů, jejichž společný jmenovatel je dobré jídlo, které představuje a zároveň připravuje.

Zapékaná čekanka se šunkou v omáčce Mornay

 

Ingredience:

4 puky čekanky
4 brambory uvařené ve slupce
8 plátků šunky LE&CO Krůtí šunka pro děti
1 stroužek česneku
sůl a bílý pepř
citrón

 

Omáčka

1 cibule
1 mrkev
100 g másla
100 g hladké mouky
150 ml smetany
2 žloutky
100 g tvrdého sýra typu gruyer
muškátový květ

citrónová šťáva
sůl, čerstvě mletý pepř

 

Ivan Vodochodský, který o sobě tvrdí, že v jeho vzpomínkách dominuje několik výrazných chutí a vůní, které ho doprovází celým životem. Mezi jednu z nich patří chuť a vůně šunky. Chuťové buňky mají Vodochodští v genech. Tatínek patřil mezi nejlepší sládky v Čechách. Sám se vyučil kuchařem ve věhlasném hotelu Alcron a stal se z něj odborník na studenou a mezinárodní kuchyni.


 

Fotogalerie
3964

Další články z rubriky

Příroda poměřuje sílu se sluncem

Příroda poměřuje sílu se sluncem

Máme pro vás několik  rad, jak cestovat v horku

Máme pro vás několik rad, jak cestovat v horku

Pohyb a správná péče chrání naše játra, která jsou náším „tichým motorem“

Co jíst a pít, když teploty lámou rekordy

Co jíst a pít, když teploty lámou rekordy

Léto plné zážitků na Lázeňském ostrově v Piešťanech

Léto plné zážitků na Lázeňském ostrově v Piešťanech

Na zdraví