Magazín Elita

ZPĚVÁK SIR IVAN PŘISPÍVÁ NA POMOC V PREVENCI PROTI SEBEVRAŽDÁM

ZPĚVÁK SIR IVAN PŘISPÍVÁ NA POMOC V PREVENCI PROTI SEBEVRAŽDÁM

NEW YORK 3. prosince (PROTEXT/PRNewswire) - Zpěvák Sir Ivan slíbil organizaci The Trevor Project příspěvek ve výši 100 000 dolarů na pomoc v prevenci proti sebevraždám mladých homosexuálů.

Zpěvák taneční popové hudby Sir Ivan dnes oznámil, že se rozhodl darovat 100 000 dolarů organizaci The Trevor Project, která zaujímá přední místo v oblasti řešení kritických situací a zabraňování sebevraždám tzv. mladých LGBTQ (lesby, gayové, bisexuálové, transgender osoby a nevyhranění). Tento dar bude předán Sirem Ivanem a neziskovou nadací The Peacement Foundation, kterou Sir Ivan založil v roce 2005, aby bojovala proti nenávisti, násilí a pomáhala lidem trpícím posttraumatickou stresovou poruchou.

“Jelikož můj otec byl jeden z těch, co přežili holokaust, uvědomil jsem si už v raném věku, že je potřeba, aby se někdo postavil za ty, kteří se o sebe neumějí postarat sami, jako např. oběti šikany či pronásledování. Skrze moji hudbu a jiné oblasti vlivu, které snad mám, se snažím prosadit důležitost pochopení a přijímání ostatních mezi sebe. Obzvlášť se zaměřuji na potřeby LGBTQ komunity a především mladých LGBTQ, u kterých je čtyřikrát větší pravděpodobnost sebevražd než u heterosexuálních teenagerů. Týrání a šikanování je naprosto neomluvitelné, a je to jedna z věcí, s kterou zásadně nesouhlasím,” řekl Sir Ivan.

“Naše organizace The Trevor Project je vděčná Siru Ivanovi a nadaci Peaceman Foundation za jejich štědrou podporu našich služeb záchrany a zlepšování života mladých lesbiček, gayů, bisexuálů, transgenderů a nevyhraněných,” prohlásil Abbe Land, výkonný ředitel organizace The Trevor Project. “Každý takový dar pomáhá naší organizaci, aby se postarala o to, že jsou tyto služby vždy k dispozici a mladí lidé v krizových situacích tak mohou už dnes plánovat lepší budoucnost.”

Sir Ivan byl v průběhu celé své kariéry zastáncem LGBTQ komunity. Jeho taneční hudba a videoklipy, především jejich poslání hlásající porozumění a respekt, jsou této oddanosti důkazem. Jeho nejnovější singl “La La Land”, (http://youtu.be/cSKoNdV3_HY, který vyšel v červnu 2012 a je ještě větší oslavou různorodosti, se umístil na 10. místě britské hudební hitparády Upfront Club Chart, byl mezi prvními 20 v žebříčku DJ Times National Crossover Pool Chart a mezi prvními 30 americké hitparády Billboard Dance Club Chart. Hudební videoklip této písně je na začátku černobílý, a pak se změní do přívalu vlajek duhových barev, které mají vyjadřovat podporu této komunitě.

The Trevor Project je přední organizací zabývající se řešením krizových situací a prevencí proti sebevraždám mladých lesbiček, gayů, bisexuálů, transgender osob a nevyhraněných do 24 let. Dennodenně zachraňuje organizace mladé životy díky její svobodné a důvěrné životní cestě a neustálému předávání myšlenek ve formě školních workshopů, vzdělávacích materiálů, online zdrojů a právního prosazování. The Trevor Project získala od bílého domu ocenění “Bojovník za změnu” a je přední organizací, která se snaží zlepšit prevenci proti sebevraždám. Více naleznete na TheTrevorProject.org.

Pro více informací o Siru Ivanovi navštivte www.SirIvan.com


Další články z rubriky

Pluxee udává tón v udržitelnosti

Pluxee udává tón v udržitelnosti

Železniční budova v Brandýse nad Orlicí v novém kabátě!

Železniční budova v Brandýse nad Orlicí v novém kabátě!

Z manažera učitelem: lidé z praxe pomáhají školám „nezakrnět“, u studentů budí respekt

Z manažera učitelem: lidé z praxe pomáhají školám „nezakrnět“, u studentů budí respekt

Spolek VČELÍ STRÁŽ stojí vždy na straně opylujícího hmyzu

Spolek VČELÍ STRÁŽ stojí vždy na straně opylujícího hmyzu

Azylový dům Českého červeného kříže v Kladně se dočká rekonstrukce

Azylový dům Českého červeného kříže v Kladně se dočká rekonstrukce