Magazín Elita

TÝM FLORBALISTŮ NA ELEKTRICKÝCH VOZÍCÍCH JAGUARS NEZTRÁCÍ NADĚJI

TÝM FLORBALISTŮ NA ELEKTRICKÝCH VOZÍCÍCH JAGUARS NEZTRÁCÍ NADĚJI

O víkendu 29. a 30. září proběhlo čtvrté, tedy předposlední ligové kolo, pod hlavičkou turnaje Lenox Cup, který v Plzni pořádali domácí Indians. Zúčastnilo se všech pět českých týmů – kromě plzeňských Indians to byli Rejnoci ze Zlína, Tigers z Janských Lázní, a Jaguars a Cavaliers z Prahy. Utkání proběhla v krásné sportovní hale TJ Lokomotiva.

Náš tým byl ubytován v Exodu v Třemošné. Vyrazili jsme z Prahy v pátek odpoledne – část týmu auty a část týmu procvičila České dráhy. Tentokráte se jim zadařilo a naše cesta byla bez problémů. Mě, jako brankářku, čekal dvojnásobný příděl zápasů, protože jsem slíbila brankářskou výpomoc Rejnokům, kteří neměli brankáře, ani hráče, který by ho zastoupil, a tak by vůbec nemohli přijet.

V sobotu jsme se vypravili do příjemné haly a po zahájení a předprogramu v podobě vystoupení taneční skupiny jsme sehráli svůj první zápas a to rovnou s pořádajícím a stále sílícím týmem Indiánů. Indiáni nás na třetím kole velmi potrápili. I na čtvrtém hráli dobře a dostali se do mnoha nebezpečných šancí, ale tentokrát se nám podařilo vyhrát přesvědčivě 7:4. Ve druhém zápase na nás čekali Rejnoci, v jejichž bráně mě pro náš zápas vystřídal Lukáš Kroupa. Rejnoci zlepšili svou obranu, ale statečně se vydávali i do útoku a podařilo se jim dostat až k bráně. Jejich oslabená sestava se držela, ale nakonec jsme vyhráli 13:1. Kuriózní byla srážka se soupeřem v mém brankovišti. A to jsem si myslela, že v brankovišti jsem v bezpečí.:) Poslední zápas dne se konal mezi námi a týmem Tigers. Tigers jsou starým, ale oslabeným týmem, dokázali jsme vyhrát 8:1.

Na neděli nechal pořadatel všechny klíčové, nebo aspoň atraktivní zápasy. První zápas sehráli Rejnoci s Tigers, kteří spolu soupeří o celkové čtvrté místo. Rejnoci bohužel Tygrům podlehli. Ve druhém zápase se střetli Indians a Cavaliers. První půlka byla ještě celkem vyrovnaná, ale druhou už ovládli silnější Cavaliers 5:2.

A pak už přišlo úplné finále, tedy souboj dvou pražských týmů, které vedou tabulku – Jaguars a Cavaliers. I tentokrát bylo jasné, že souboj to bude těžký, Cavaliers neponechali nic náhodě, a v neděli, pravděpodobně kvůli nám, dokonce přijel jejich nejlepší brankář. První půlku jsme prohráli 2:1, ale stále jsme doufali v obrat. Ale soupeř nám to nedovolil a vyhrál 4:1. Měli jsme smůlu a soupeř byl lepší. Dělali jsme, co bylo v našich momentálních silách. Jenže Cavaliers jsou prostě tým složený ze zkušených hráčů, navíc se dobře sehráli. Přeci jen hraje  náš tým v tomto složení teprve druhou sezónu. Nejsilnější hráč, Standa, hraje EWH dva roky a naši nejnovější hráči Míša a Vláďa pár měsíců. Individuálně je tedy náš tým mnohem slabší a v podstatě je velký úspěch, že i tak dokážeme o tolik zkušenější Cavaliers vůbec někdy porazit, že se nás soupeř bojí a vítězství nad námi tak epochálně slaví. Občas mi to trochu připadá jak zápas Davida s Goliášem. Nezbývá nám než trénovat, sbírat zkušenosti a nepropadat malomyslnosti. Soupeř vyrovnal celkové skóre a rozhodne tak poslední kolo. Stát se může všechno.

Lenox Cup, a tedy i čtvrté ligové kolo, tak vyhráli New Cavaliers Praha, na druhém místě skončil náš tým Jaguars, třetí byli domácí Indians Plzeň, čtvrtí Tigers Janské Lázně a pátí Rejnoci ze Zlína. Individuální cenu pro nejlepšího hráče s H-stick obdržel zaslouženě Standa Cimpa z týmu Jaguars, nejlepším T-stick hráčem byl zvolen Ondřej Binko z týmu Tigers a nejlepším brankářem byl vyhlášen Michal Prager z Cavaliers, kterému k tomu stačily poslední dva zápasy.

Děkuji svému týmu za skvělý výkon, trenérovi Kubovi, asistentům Bróťovi a Lucce, Matějovi, rozhodčím i hráčům ostatních týmu. Těšíme se na rozhodující finále.

 

Jana Stárková

Novinářka na volném kolečku

Brankářka týmu Jaguars


Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih