Magazín Elita

BRAMBORY DO JÍDELNÍČKU PATŘÍ!

BRAMBORY DO JÍDELNÍČKU PATŘÍ!

Je to dietní potravina s vynikající kvalitou bílkoviny. Čerstvá šťáva ze syrových brambor se šťávou ze syrové kapusty v množství asi 0,5 l za den léčí žaludeční a dvanásterníkové vředy, záněty žaludku, hemoroidy a překyselení organizmu včetně žáhy.

Kaše z čerstvě postrouhaných brambor přiložená zvenku lečí popáleniny, některé typy ekzémů a omlazuje pokožku - je   výbornou pleťovou maskou.

Pozitivně působí v prevenci u vybraných typů rakovin virusového původu, ale i proti virusovým onemocněním. Účinné látky jsou především obsaženy ve šlupce.

Pravidelná konzumace pomáhá odvodňovat organizmus (diuretický účinek), snižovat krevní tlak a  posiluje srdce, spíše odlehčuje činnosti jeho namahavé činnosti.

Syrové pomáhají léčit dnu a revmatické onemocnění, a to formou obkladů i vnitřně.

V bramborech (také v kapustě a mrkvi) se nachází určitý druh pektinu, který na sebe dokáže vyvázat až 80 % těžkých kovů, které přirozenou formou vylučuje z těla ven.

-lz-


Další články z rubriky

Oči na dovolené v bezpečí: Sedm tipů, jak předejít letním potížím se zrakem

Oči na dovolené v bezpečí: Sedm tipů, jak předejít letním potížím se zrakem

Příroda poměřuje sílu se sluncem

Příroda poměřuje sílu se sluncem

Máme pro vás několik  rad, jak cestovat v horku

Máme pro vás několik rad, jak cestovat v horku

Pohyb a správná péče chrání naše játra, která jsou náším „tichým motorem“

Co jíst a pít, když teploty lámou rekordy

Co jíst a pít, když teploty lámou rekordy

Na zdraví