Magazín Elita

Chcete být středem pozornosti na halloweenské párty? Inspirujte se nejnovějšími trendy!

Chcete být středem pozornosti na halloweenské párty?  Inspirujte se nejnovějšími trendy!

Halloween se blíží a s ním přicházejí nejrůznější příležitosti pro všechny nadšence strašidelných kostýmů, dekorací a crazy make upu. Chcete na letošní halloweenské party zazářit? Inspirujte se nejnovějšími trendy pro letošní rok. Tento strašidelný svátek se slaví každoročně 31. října, v předvečer svátku Všech svatých. Připravte si svůj kostým s předstihem a staňte se hvězdou halloweenské party!

I když se může zdát, že na halloweenské přípravy máte spoustu času, není tomu tak. Jestliže chcete na party zazářit, nepodceňte volbu kostýmu a doplňků. Kostým vybírejte tak, aby byl originální a cítili jste se v něm pohodlně. Věnujte pozornost detailům, jako jsou vhodné šperky, dokonalé líčení nebo nápaditý účes. Nezapomeňte zvýraznit oči a oční okolí. Uhrančivý pohled snadno získáte díky barevným nebo takzvaným crazy kontaktním čočkám. „Pro takové příležitosti doporučuji jednodenní kontaktní čočky, které jsou určeny k jednorázovému použití. Po večírku je jednoduše vyhodíte a nepotřebujete k jejich údržbě roztok, který má čistící efekt. Jedná se tak o nejzdravější a nejpohodlnější způsob nošení kontaktních čoček. Pokud nejste na čočky zvyklý doporučuji k halloweenským čočkám pořídit i oční kapky, ať eliminujete podráždění očí,” říká Kristýna Štěbetáková, optometristka společnosti Alensa.cz, online prodejce kontaktních čoček, slunečních a dioptrických brýlí. Vybírat můžete z barevných kontaktních čoček dioptrických i nedioptrických, tedy bez korekce zraku.

 Halloweenské trendy pro rok 2023

Inspirujte se filmovými trháky

Jedním z hlavních trendů pro letošní rok jsou kostýmy inspirované filmovým světem. Klasikou jsou žánry jako sci-fi a fantasy, ale inspirovat může i návrat legend, například Indiana Jones nebo Maverick z Top Gun. Převlečte se za oblíbené postavy z filmů Duna, Krotitelé duchů, Zaklínač, Matrix Resurrection, ale i Barbie. Vytvořte si svůj vlastní vzhled z dalekých galaxií nebo se převtělte do oblíbené postavy. Nepřehlédnutelní budete i v kostýmu Wednesday Addams, Barbie či Catwoman.

CRAZY LENS – Barbie Pink – nedioptrické jednodenní (2 čočky)

Nedioptrické barevné kontaktní čočky ideální pro kostým Barbie

Cena: 189 Kč

Dostupnost: www.alensa.cz

Marisio Independent/S C1

Sluneční brýle ve stylu CAT EYE ideální pro kostým Catwoman

Cena: 2 099 Kč

Pokud chcete svůj kostým posunout o několik úrovní výše, mohou vám pomoci speciální kontaktní čočky! Nejenže vám poslouží, pokud máte dioptrie, ale také vytvoří zcela jiné pojetí celého kostýmu a make upu. Pro kostýmy ze světa fantasy můžete zvolit kontaktní čočky v neobvyklých barvách – dračí zelená, čarodějnická modrá nebo ďábelská černá. Díky tomu bude váš kostým ještě realističtější a bude zdůrazněn charakter postavy.

CRAZY LENS–- Emerald Green – nedioptrické jednodenní (2 čočky)

Cena: 189 Kč

CRAZY LENS – White walker – dioptrické jednodenní (2 čočky)

Cena: 189 Kč

CRAZY LENS – Blackout – dioptrické jednodenní (2 čočky)

Cena: 189 Kč

Retro styl jako sázka na jistotu

Retro kostýmy jsou stále v kurzu a platí to i pro tuto sezónu. Vydejte se zpět v čase a zkuste vymyslet převlek z 80. nebo 90. let. Vyzkoušejte  jejich ikonické účesy v podobě objemných vln nebo trvalé a módní kousky jako jsou bezprsté rukavice nebo upnuté sportovní kombinézy. Sežeňte si paruku ve stylu mullet, oblečení jako hippie nebo se převlečte do barevné teplákovky a na rameno hoďte kazeťák. Mezi retro lze zařadit i kostýmy jako učitelka, jeptiška nebo zdravotní sestřička.

Horor, to pravé ořechové

Děsivé masky k Halloweenu jednoduše patří. Převtělte se proto do legendárních postav, jakými jsou Drákula nebo Frankenstein. Pro odvážné je vhodnou volbou děsivý klaun z filmu TO s jeho šíleným úsměvem. Nezapomeňte na červený balónek!Ať už zvolíte za převlek ducha, zombie nebo upíra nebojte se make-upu trochu přidat. Z ohleduplnosti ke své pleti vyzkoušejte místo barev na obličej kvalitní kosmetické produkty, nejlépe ty voděodolné od vaší oblíbené značky. Na vlasy můžete použít barevné spreje, šampóny nebo paruky.

CRAZY LENS – Vampire Queen – dioptrické jednodenní (2 čočky)

Cena: 189 Kč

Dostupnost: www.alensa.cz

CRAZY LENS – White out – nedioptrické jednodenní (2 čočky)

Cena: 189 Kč

 

Tip optometristky Kristýny Štěbetákové z Alensa.cz:

Nemáte-li zkušenosti s kontaktními čočkami, přečtěte si pečlivě návod, jak s nimi manipulovat, případně si vkládání čoček před halloweenským večírkem nejprve natrénujte. Zprvu se vám aplikace čočky nemusí podařit, můžete čočku ztratit, roztrhnout a oči mohou být podrážděné. Poškozenou čočku však určitě znovu do očí nedávejte, stejně tak, pokud budete cítit, že jsou vaše oči podrážděné, čočky raději vyndejte. Mimochodem i proto si někteří kupují hned dvě balení halloweenských čoček, pro případ, že by to napoprvé neklaplo.

Jak kontaktní čočky vložit? Umyjte si ruce, osušte je a otevřete balení s kontaktní čočkou. Čočku naberte ukazovákem a zkontrolujte, že není převrácená. Prostředníkem téže ruky si lehce stáhněte spodní víčko a ukazovákem druhé ruky povytáhněte to svrchní. Čočku z ukazováčku pak opatrně vložte do oka. To může být chvíli citlivé, ale po nějaké době by si mělo plně zvyknout na cizí tělísko. Nezapomeňte v případě jednodenních kontaktních čoček, že jsou určeny opravdu pouze pro jeden den! Nesmíte s nimi spát ani je přenášet nebo nosit opakovaně. Občas se tak vyplatí ke zvolenému kostýmu koupit raději dvoje stejné čočky, ať máte náhradní v případě jejich poškození.

Široký výběr kontaktních čoček, ale i slunečních a dioptrických brýlí naleznete na www.alensa.cz

nebo v Optikách Alensa – Lazarská 8, Praha nebo Masarykova 32, Brno.


Další články z rubriky

Horoskop pro rok 2024

Horoskop pro rok 2024

Trpíte nespavostí, astmatem, panickými atakami? Změňte svůj dech!

Trpíte nespavostí, astmatem, panickými atakami? Změňte svůj dech!

Meltingpot 2023: přijede autor Proč spíme Matthew Walker, hlavním tématem dlouhověkost, nově Biohacking Expo a Cacao stage

Meltingpot 2023: přijede autor Proč spíme Matthew Walker, hlavním tématem dlouhověkost, nově Biohacking Expo a Cacao stage

Život ve stínu: je Evropa na pokraji krize duševního zdraví?

Život ve stínu: je Evropa na pokraji krize duševního zdraví?

Jen 6 % Čechů řeší psychické problémy s odborníky. Děti léčí spíše „přirozenými metodami“

Jen 6 % Čechů řeší psychické problémy s odborníky. Děti léčí spíše „přirozenými metodami“

Na vlně audioknih