Magazín Elita

Den dětí v Holešovické tržnici rozproudí Bombarďák a dorazí i PokéTour

Den dětí v Holešovické tržnici rozproudí Bombarďák a dorazí i PokéTour

Všechny děti a hravé duše jsou volány do Holešovické tržnice na Den dětí 1. června od 11.00 do 18.00 hodin. Druhý ročník oslavy nejen všech školkou a školou povinných dítek slibuje nabitý program rozšířený o gastro zónu, ale zejména spoustu workshopů, tvorby, pohybu, oblíbené japonské postavičky Pokémon v rámci PokéTour nebo hudební uskupení Bombarďák v plné sestavě. Ti více neposední půjdou z akce do akce, ale ani ten, kdo raději v klidu bádá nebo relaxuje, se nebude nudit. Na třicet zájmových spolků, institucí či jednotlivců se postará o to, aby se v rámci Dne dětí v Tržnici bavil úplně každý. I děda s babičkou!

Tvořit, tancovat, potkávat se a společně se smát

Navazujeme na úspěšný minulý ročník a opět pro vás a vaše ratolesti chystáme spoustu tvoření, kreativní zábavy, dílniček, pokusů, her a dalších zážitků. Do objevování se můžou děti vrhnout samy nebo s pomocí rodičů, prarodičů, či zkušených lektorů, záleží jen na tom, kdo všechno si chce hrát. Na děti čeká architektura, upcyklace, fyzikální a chemické pokusy, deskové hry, kutilské dílničky, didaktické loutkové divadlo, knižní vydavatelství, výtvarné dílny, ale i pohybové aktivity. A to je jen malý výčet toho, co všechno bude v Tržnici připraveno.

Na programu se podílí až třicet pečlivě vybraných účastníků z řad zájmových spolků, zavedených institucí či značek, lektorů, zkušených profesionálů i nadšenců. Možná právě na Dni dětí v tržnici budou některá dítka poprvé držet v ruce pilku, objeví v sobě skrytého scénografa, začnou žonglovat nebo se vrhnou do svých prvních fyzikálních pokus. Nejvíc je ale bude bavit, když bude rodina a kámoši pohromadě, proto neváhejte a vezměte klidně i prarodiče, fotek do rodinného alba není nikdy dostJ.

Kromě rozsáhlého programu nebudou chybět dobroty k jídlu a pití a jako jeden z malých vrcholů dne i koncert pro celou rodinu v podání oblíbeného hudebního uskupení Bombarďák. I když je koncert určený primárně dětem, bavit bude i jejich doprovod, protože divoké písničky, ztřeštěné tanečky a interaktivní komunikace s publikem nenechá nikoho v klidu.

„Vloni se Den dětí setkal s velkým ohlasem a ukázal nám, že jdeme správným směrem. Vedle dobrého jídla a velmi živé hudby v podání kapely Bombarďák nabízíme hlavně zážitky, které si děti mohou odnést a dál rozvinout. Něco si zkusí, něco se naučí, a třeba i zjistí, že je to baví a budou v tom chtít pokračovat – to je za nás ideální scénář. Nejrůznější podoby tvorby navíc často potěší i dospělé, Den dětí v Tržnici proto není jen zábavou pro děti, ale spíš oslavou rodiny a přátelství. Rodina a kámoši pohromadě – to je ve výsledku pro děti to nejlepší, nebo ne?“ Říká programový ředitel Holešovické tržnice Michal Tošovský.

PokéTour v akci

Den dětí bude letos hostit také zastávku PokéTour, akce, na které se všechno točí kolem Pokémonů. Spokojené budou děti i dospělí, hráči, sběratelé, nebo zkrátka jen nadšenci do těchto legendárních japonských postaviček. Na akci bude možné vyměňovat kartičky, zahrát si Pokémon TCG, soutěžit nebo i nakoupit karty.

Stanoviště na PokéTour:

  • Začátečníci se mohou pod vedením trenéra naučit základy karetní hry Pokémon TCG a zahrát si svůj první zápas.
  • Expert vysvětlí sběratelům, jak poznat falešnou kartu od pravé.
  • Během dne si zahrajete oblíbené bingo.
  • Návštěvníci mají možnost si kdykoliv během dne vyplnit kvíz, který zahrnuje otázky o kartách, sběratelství, karetní hře, seriálu, Pokémon GO a o všem, co se týká Pokémonů.
  • Vyvrcholením akce je vyhlášení tomboly.
  • Děti si mohou po celý den užít dětský koutek s omalovánkami nebo tvorbou, podívat se na pár epizod seriálu Pokémon a zasoutěžit si o balíčky. 
  • Návštěvníci potkají i maskoty Pikachu a Charizardem, se kterými se mohou vyfotit. 
  • A samozřejmě nebude chybět burza určená sběratelům, kteří chtějí vyměňovat, nakupovat nebo prodávat kartičky z vlastní sbírky.

Fakta k akci Den dětí v Holešovické tržnici:

Kdy: 1. června 2023

Kde: Hala 13 a přilehlé korzo v Holešovické tržnici (gastro zóna)

Čas: 11.00 – 18.00 hodin

Program akce je vhodný především pro děti ve věku 5–14 let, zvány jsou ale samozřejmě všechny dětiJ.

Vstupné:

První vlna předprodeje: 80 Kč / osoba

Druhá vlna předprodeje: 110 Kč / osoba

Prodej na místě: 140 Kč / osoba

Některé další aktivity budou v rámci programu zpoplatněny (např. materiál apod.). 

Vstupenky k zakoupení na Goout: Zde

Více info: www.holesovickatrznice.cz / FCB událost

Fotogalerie
17800 17801 17802

Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec