Magazín Elita

Tipy, jak využít příchod jara

Tipy, jak využít příchod jara

S mírnějšími teplotami, více slunečního svitu a zeleně všude kolem může příchod jara zlepšit náš životní styl. Každé zlepšení však vyžaduje úsilí a plánování, ať už se zdá jakkoli jednoduché. Ať už chcete žít zdravěji, více cvičit nebo pít více tekutin, musíte své záměry proměnit v činy.

Jaro je skvělým obdobím pro nové začátky. Kromě toho, že podpoříte drobné zemědělce, si budete moci pochutnat na čerstvých a zdravých potravinách. Pokud například chcete jíst více zeleniny, můžete experimentovat s řadou nových receptů. Zařaďte do svého jídelníčku více vitamínů a minerálů; konzumace čerstvého ovoce a zeleniny dodá vašemu tělu potřebné živiny. Jednou z radostí jara je zaplnění trhů sezónní zeleninou. Nakupujte zelenou zeleninu, jarní ovoce a obiloviny od místních producentů. 

Voda je nezbytná pro dobrou kondici

Pokud chcete pít více tekutin, naplánujte si ve svém denním režimu, kdy přesně a z čeho budete pít více vody. Trik, který můžete zavést, je například připravit si večer vedle zubního kartáčku sklenici plnou vody, kterou vypijete hned ráno po vyčištění zubů, a večer ji naplnit vodou, kterou vypijete po vyčištění zubů.

Kromě toho se snažte mít vždy po ruce láhev s vodou, ať už v kanceláři, na procházce v parku nebo při dohánění schůzek ve městě. K pravidelnému pití vody vás budou motivovat například udržitelné skleněné nebo nerezové lahve waterdrop® v různých provedeních. Pokud nejste zvyklí pít velké množství vody, oživte si vodu lahodnou chutí nápoje Microdrinks bez cukru. Nezapomeňte na sklenici vody ke kávě, abyste předešli dehydrataci. Ať už si vyberete příchutě s malinami, květem černého bezu, granátovým jablkem, goji, limetkou, mangem nebo extraktem z ibiškových květů, Microdrinky vám dodají energii. Pravidelná konzumace vody pomůže vašemu tělu a mysli optimálně fungovat během pracovní doby. Díky nízkému obsahu kalorií a sacharidů se hodí do většiny diet.

Připravte svou pleť na jaro

Aby vaše pleť vypadala stále zdravě, je třeba věnovat pozornost změnám klimatu a produktům a postupům péče, které používáte. Hydratace pleti je nezbytná v každém ročním období, ale vaše péče o pleť se musí přizpůsobit změnám teplot. Abyste si usnadnili přechod ze zimní na jarní rutinu a nezhoršili stav své pleti, zkuste postupně zavádět krémy, masky a séra s kolagenem, které vás zbaví pocitu sucha, který jste měli v zimě, aby vaše pleť znovu získala jas a zářivost Změna návyku nebo životního stylu může být stresující nejen pro mozek, ale i pro tělo.

Dejte se do pohybu

Pokud jste se rozhodli začít sportovat, začněte dlouhými procházkami v parku a později můžete začít běhat nebo chodit do posilovny. Výzkumy ukazují, že chůze v přírodě zpomaluje srdeční tep a uvolňuje tělo. Studie Michiganské univerzity spojila 30 minut strávených venku za teplého a slunečného jarního počasí s lepší náladou a pamětí.

Při sportu naše tělo ztrácí vodu, minerální soli (elektrolyty) a stopové prvky, které ovlivňují funkci nervů a svalů. Skvělou alternativou slazených sportovních nápojů je waterdrop® Microlyte. Obsahuje pět druhů elektrolytů, vápník, draslík, hořčík, chlorid a sodík; a také podporuje tělo devíti druhy cenných vitaminů a je k dispozici ve verzích se sladkým melounem, ochucenou borůvkou a osvěžujícím grapefruitem. Zásadní příčinou zimní deprese je nedostatek slunečního světla. Jarní sluneční paprsky jsou nejlepším přirozeným zdrojem vitaminu D, životně důležitého prvku, na kterém je naše tělo závislé při vstřebávání vápníku a posilování imunitního systému. Jaro je tedy ideální dobou k tomu, abychom se na sebe znovu zaměřili a rozhodovali se zdravě.

Ochutnávkový set se skleněnou lahví

Ladné křivky skleněné lahve na pití a k ní lahodní Microdrinky Waterdrop. Ideální na zkoušku těch nejoblíbenějších příchutí.

Set se skládá ze stylové skleněné lahve dle výběru a lahodných ovocných kapslí v příchutích Glow, Boost, Youth, Zen, Relax a Focus.

Cena setu: 1018 Kč

Fotogalerie
17415 17416

Další články z rubriky

Den Země: Planeta trpí přívalem elektroodpadu, výzvou je sběr a recyklace i menší elektroniky

Den Země: Planeta trpí přívalem elektroodpadu, výzvou je sběr a recyklace i menší elektroniky

Praktické tipy pro vaše dokonalé uzemnění

Praktické tipy pro vaše dokonalé uzemnění

Jaro je tu! A oči mohou trpět…

Jaro je tu! A oči mohou trpět…

Jarní detox v lázních na Slovensku – obnova těla i ducha zaručena

Jarní detox v lázních na Slovensku – obnova těla i ducha zaručena

Mnohočetný myelom je druhé nejčastější zhoubné onemocnění krve

Mnohočetný myelom je druhé nejčastější zhoubné onemocnění krve

Na vlně audioknih