Magazín Elita

Pitland má za sebou finále juniorského Talent CUPu

Pitland má za sebou finále juniorského Talent CUPu

Pitland, speciální krytá hala na pražském Zličíně, kde moto sezóna nikdy nekončí, má za sebou velkou událost, v níž hráli hlavní roli junioři od 10 do 15 let. V úterý 8. listopadu se totiž v Pitlandu konala pořádně akční, zábavná a adrenalinová akce. Ve spolupráci v televizní stanicí Nova Sport se zde uskutečnilo finále juniorského Talent CUPu, v němž se ve 3 kategoriích představili junioři od 10 do 15 let! Za účasti televizních kamer si na speciálním halovém okruhu v Pitlandu užili opravdový závod ti nejlepší amatérští závodníci na elektrických motorkách, kteří si během celého října vyjeli nejlepší časy a kvalifikovali se tak do velkého televizního finále. V úterý 8. listopadu si pak po tréningu a rozřazovací kvalifikaci dojeli pro vítězství ti nejlepší v každé kategorii.

Jednotlivé kategorie celého Talent CUPu byly uzpůsobeny na míru juniorským závodníkům, tak, aby jejich šance a schopnosti byly co nejvíce vyrovnané. Vznikly tak 3 kategorie rozdělené dle věku účastníků - tedy 1. kategorie pro juniory od 10 do 11 let, 2. kategorie pro juniory od 12 do 13 let a 3. kategorie pro juniory od 14 do 15 let. V každé kategorii se ve finále představilo 5 – 8 nejlepších finalistů, tedy těch, kteří si při říjnové kvalifikaci vyjeli ty nejlepší časy. A rozhodně nešlo o žádné „dětské“ ježdění! Důkazem toho jsou už časy z kvalifikací, které se v nejmladší kategorii pohybovaly v rozmezí 26 – 30 vteřin za kolo a v nejstarší kategorii dokonce okolo 22 - 23 vteřin za kolo, což je pro srovnání čas na úrovni profesionálních motocyklových závodníků, kteří Pitland navštěvují.

„Jsem rád, že celý Talent CUP vzbudil u veřejností, a především u juniorů a jejich rodičů tak obrovský ohlas, že během celého října chodili, bojovali, vzájemně se motivovali, prostě se snažili překonat sami sebe a dát ten nejlepší čas a do kvalifikací šli naplno. Byl jsem až šokován, samozřejmě pozitivně, na jaký čas se dovedou junioři dostat. Samotné finále tak skutečně slibovalo zajímavou podívanou, což se i naplnilo. Užili jsme si super jízdy, plné napětí, adrenalinu, těch nejlepších výkonů, zdravého soutěžení i radostí z účasti, výsledků a umístění, a přesně tak si myslím, že to má být. Věřím, že závodníci, jejich rodiče, podporovatelé i další diváci, kteří v úterý do Pitlandu zavítali si alespoň na chvíli mohli připadat, jako na opravdových motocyklových závodech na okruhu,“ říká Jiří Matela, majitel a zakladatel Pitlandu a dodává, že cílem Talent CUPu bylo nejen motivovat juniorské závodníky k jízdě na motorkách, ale ukázat jim novou formu zábavy, sportu a zdravého adrenalinu a rovněž zábavnou formou učit správným návykům jízdy v jedné stopě, co největší jistotě a bezpečnosti samotné jízdy i zásadám fair play.

Vítězové Talent CUPu

V jednotlivých kategoriích si pak vítězství odnesli následující jezdci.

KATEGORIE 10 – 11 let

První místo obsadil Matyáš Novotný, následován Davidem Králíčkem a třetí místo si vyjel Aleš Novotný.

KATEGORIE 12 – 13 let

Ve druhé kategorii zvítězila Justy Císařová, v závěsu za ní dojela Andrea Vaculová a jako třetí cílovou rovinkou projel Matěj Čihák.

KATEGORIE 14 – 15 let

V nejstarší kategorii první místo obsadil Adam Havlín, druhé místo vybojoval Lukáš Kubík a třetí Bruno Kiss.

Závodníci, kteří stanuli ve svých kategoriích na stupních vítězů získali hodnotné moto ceny od partnerů závodu a rovněž i kredity na další volné jízdy do Pitlandu. Všichni finalisté se navíc mohou těšit na záznam svých finálových jízd, které uvidí na stanici Nova Sport v pořadu Český motorsport již v pondělí 14. listopadu.

Připomeňme, že Pitland pravidelně připravuje speciální závodní dny pro „nezávodníky“, při nichž mají všichni, bez ohledu na věk a zkušenosti možnost zazávodit si na speciální halové dráze. Nejbližší takový den připadá na sobotu 10. prosince, kdy jsou všichni zájemci a amatérští závodníci v Pitlandu vítáni.

Více informací na www.pitland.cz

Fotogalerie
16760 16761 16762 16763

Další články z rubriky

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

Na vlně audioknih