Magazín Elita

Caravaning Brno – přijďte se pobavit, inspirovat a nakoupit

Caravaning Brno – přijďte se pobavit,  inspirovat a nakoupit

Každý milovník cestování si přijde na své. Letos se mezinárodní výstava karavanů a obytných automobilů Caravaning Brno koná od 20. do 23. října. Prezentaci karavanů, obytných vozů, vestaveb, příslušenství, kempování najdete v halách P i F, v hale G budou souběžně probíhat veletrhy cestovního ruchu Go a Regiontour!

Caravaning Brno letos bude ve dvou halách nabitých těmi nejznámějšími značkami a vychytávkami ve světě karavaningu a chybět nebude ani poutavý doprovodný program. V hale P najdete téměř 100 značek od top vystavovatelů obytných vozů, karavanů, minikaravanů, vestaveb i overlandů. V hale F se pak budete moci podívat na řadu prémiových značek jako je Blue Rent, Caravan Metropol, Camping World Neugebauer, Centrum Moravia, MS Camper, TOPTRADE. Tuto sestavu nově doplní společnost GKR ORYX s.r.o. - český výrobce luxusních přívěsů ORYX Fifth wheel.

Nabídka pro každého a novinky pro fajnšmekry

Mezi nováčky na Caravaningu patří letos firma CaravanCity. Ta je již několik let výhradním prodejcem značek Karmann-Mobil, Robeta, Affinity a nově též značky Tourne v České republice. Společnost CARAVAN Plus s.r.o. patří mezi největší dodavatele náhradních dílů a příslušenství německého prodejce REIMO. V oblasti obytných vozů zastupují značku luxusních obytných vozů NOTIN Camping cars a Ahorn Camp. A letos nemůže na akci chybět jeden z nejstarších a největších prodejců karavanů a obytných vozů v ČR společnost HYKRO Praha, která zde představí tradiční zastupované značky německé výroby: Knaus , Tabbert , Weinsberg, obytné vozy Carado, dále exkluzivně také úspěšná jedinečná vozidla švédského výrobce KABE, letos jak obytné přívěsy, tak obytná vozidla. Stálice na Caravaningu firma CARAVAN METROPOL přiveze na veletrh přímo ledoborce – návštěvníci se mohou těšit na bohatý vozový park a nejžhavější novinky od německých značek Bürstner, Hymer a Nismann + Bischoff. Společnost BLUE RENT přiveze na veletrh bezkonkurenčně největší a také nejdražší exponát pro nejnáročnější klientelu - 11 m délka, 18 t, 4 místa - exkluzivní obytný vůz LINER 1090 GI jehož základem je Mercedes Actros 1830 L! Ve výbavě najdete vše jako v luxusním apartmánu – kromě obvyklé výbavy také pračku, myčku nádobí klimatizovaná křesla. KaravanTravel.cz představí kompletní produktovou řadu prémiových obytných vozů Eura Mobil. Můžete se těšit na novinku na platformě Mercedes-Benz, tři značky obytných vestaveb různých typů ihned k odběru, nové modelové řady CI Horon a CI Magis+ a širokou nabídku skladových vozů připravených speciálně pro návštěvníky veletrhu. Jako každý rok, tak i letos nebude chybět Karavan Centrum Morava.cz, která představí obytná auta a karavany světových značek FENDT, MOBILVETTA, LAIKA, EURA MOBIL, ETRUSCO, FORSTER, McLOUIS a VANTourer. Centrum Moravia Olomouc zastupuje na českém trhu již čtvrtým rokem značky Hymer, Eriba, Carado a Dethleffs. Možná vás na jejich stránkách zaujme i zajímavý blog s tipy a radami na vše, co se caravaningu týče.

Karavany, minikaravany, obytné vozy i bohaté příslušenství

Již podruhé se v Brně ukáže firma Life Style Camper s krásnými minikaravany. Přivezou s sebou i jejich oblíbený model X-Line Premium ocení ti, co s karavanem neváhají jet i do náročného terénu. I letos u nás bude vystavovat brněnská společnost AZ SERVIS, která vedle obytných aut největšího evropského výrobce HOBBY Wohnwagenwerk přiveze i sortiment italské firmy Wingamm. Přijede i firma FIBICH Camping Cars, která se zabývá prodejem a půjčováním karavanů, obytných vozů a příslušenství. Klienti si u nich mohou vybírat z nejobsáhlejšího katalogu Movera či Camping-Profi, pro které jsou oficiálním dealerem. Česká firma ORYX mění standardy evropského karavaningu. Vyrábí luxusní obytné návěsy, které jsou známé v Americe pod názvem "Fifth-wheel". A letos prochází  transformací ze start-upu, který měl na starosti vývoj návěsu, do výrobní společnosti, která spouští sériovou výrobu.

Spaní na střeše za pár minut, skládací kola a další vychytávky

Nový trend cestování představí značka VisionX, která je výrobcem expedičních střešních stanů. Ty vaše auto během pár minut promění na útulné a pohodlné bydlení uprostřed přírody. Manipulace s nimi je snadná a tak nezáleží na tom, jestli hodláte cestovat sami nebo s rodinou. To přidává na jejich popularitě. Nebude chybět ani výrobce stylových skládacích elektrokol MATE.BIKE, který je se svými koly známý už v téměř 40 zemích. Dále uvidíte stánek českého výrobce nádob na odpad a sběr dešťové vody, produktů pro olejové hospodářství a skladování propan-butanových výrobků MEVA. Úplně první pojištění obytných aut, které kryje rizika karavaningu, představí na výstavě platforma Vansafe. Ta ve spolupráci s Allianz vytvořila přímo na míru pojištění pro majitele obytných aut, nezapomněla ani na zákazníky půjčoven.

Přednášky cestovatelů a panelové diskuse vás pobaví i nadchnou

Těšit se můžete také na zajímavý doprovodný program v pavilonu P. Například na cestovatelské přednášky. Jedna od Kláry Hájek Velinské, která nás zasvětí do toho, jaké je cestovat po Kantábrii obytňákem i na kole. Další přednáška o cestě Švédskem a Španělskem od manželů Anety a Tomáše Málků. Ti se totiž nebojí vyrazit na cesty dlouhé několik týdnů i se svým synem. Tomáš Vejmola na své loňské přednášce zbořil rekordy v návštěvnosti a zkusí to i letos se svou přednáškou o cestě Afrikou. Známý cestovatel a fotograf Jakub Moravec nemůže na veletrhu Caravaning chybět a na letošní ročník si připravil dvě poutavé cestovatelské přednášky. Jedna vás zavede na jih a druhá pro změnu na sever.   Dozvíte se, čím vším je lákavé Toskánsko, i to, jaká je skotská varianta oblíbené „Route 66“. V neposlední řadě se ředitel Slovinského centra v Praze Michal Kůra ujme přednášky Slovinsko pro karavanisty. V sobotu se na veletrhu pokřtí Velký průvodce karavanisty, publikace, která vychází po dlouhých 30 letech. Knihu pokřtí osobnosti, které také propadli karavaningu – herci Vašek Vydra a Jana Paulová a moderátor Dalibor Gondík.

Letos jsou součástí programu i dvě panelové diskuse. První bude ve čtvrtek na téma rozvoje stání pro karavanisty v Česku s AKK ČR. Druhá v pátek o přibývajících zákazech a ochraně přírody při karavaningu, kde bude zastoupen i názor správy CHKO.


Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec