Magazín Elita

Juniorský Talent CUP v Pitlandu to jsou závody amatérů na elektrických motorkách

Juniorský Talent CUP v Pitlandu to jsou závody amatérů na elektrických motorkách

Pitland, speciální krytá hala na pražském Zličíně, kde moto sezóna nikdy nekončí, chystá na říjen a listopad pro všechny juniory od 10 do 15 let pořádně akční, zábavný a adrenalinový zážitek! Ve spolupráci s televizní stanicí Nova Sport připravují juniorský Talent CUP. Princip je jednoduchý. Stačí se až do 30. října registrovat a v průběhu října navštívit Pitland a pokusit se, co možná nejrychleji projet kolo speciálního halového okruhu. Počet pokusů ani návštěv není omezen, rozhoduje pouze nejlepší čas. 1. listopadu proběhne vyhodnocení a na 8. listopadu je už naplánováno velké finále za účasti TV kamer. 

„Mám obrovskou radost, že mohu pozvat všechny děti a juniory od 10 do 15 let, a pochopitelně i jejich rodiče nebo starší sourozence jako doprovod, k nám do Pitlandu na speciální Talent CUP spočívající v amatérských závodech na elektrických motorkách. Chceme být věrni slovu TALENT, a tak jsou zváni opravdu všichni. Ať už jste u nás někdy byli a máte už například první zkušenost za sebou nebo se vám a vašim dětem motorky líbí, ale nikdy jste nenašli čas, chuť nebo odhodlání, tak prostě jen zahoďte obavy a dorazte. Třeba zjistíte, že právě vaše dítě je opravdu talent a splníte mu sen nebo ho dokonce uvidíte i v televizi. Každopádně, minimálně se dobře pobavíte, získáte novou zkušenost a téměř jistě i nový pohled na motorky a svět kolem nich,“ říká Jiří Matela, majitel a zakladatel Pitlandu a dodává, že především bezpečnost, zvlášť pokud jde o děti, má Pitland na prvním místě, a tak i ti nejstarostlivější rodiče si budou moci v hlavě přepsat zažitý vzorec motorky a závody rovná se nebezpečí. 

Pořadatelé zároveň myslí na maximální vyváženost mezi všemi závodníky, a tak se rozhodli v Talent CUPu připravit hned několik kategorií. První budě určena pro juniory od 10 do 11 let, druhá pro juniory od 12 do 13 let a třetí pro juniory od 14 do 15 let. Z každé kategorie bude následně 1. listopadu vybráno 6 jezdců s nejlepšími časy, kteří budou pozváni do velkého finále konajícího se v Pitlandu 8. listopadu. V případě, že některý z kvalifikovaných jezdců nebude moci dorazit jeho místo nahradí další v pořadí. A pochopitelně, v závěru na 3 nejlepší z každé kategorie čekají hodnotné ceny.

Registrace do Talent CUPu až do 30. října

Registrace jezdců probíhá už nyní a je možné ji provést až do 30. října na adrese www.pitland.cz nebo www.jedinecnyzazitek.cz, kde je pro zájemce připraven i speciální kód, se kterým získají slevu 30 % na startovné. 

Finále Talent CUPu za účasti moto hvězd - 8. listopadu v Pitlandu

Samotné finále proběhne v úterý 8. listopadu v Pitlandu (Ringhofferova ulice 1, Praha 5 – Zličín) a pro kvalifikované jezdce bude rozděleno dle věku do 3. kategorií. Těšit se ale mohou nejen na televizní finále a záznam jejich závodních jízd, které Nova Sport odvysílá v pořadu Český motorsport, ale chybět nebudou ani patroni a trenéři jednotlivých týmů z řad skutečných moto osobností. Jedním z patronů bude například hvězda FMX scény Petr „Pilník“ Pilát, který se kromě svých závodů a exhibic ve freestyle motokrosu, rovněž zaměřuje na děti a moto sport. Už několik let má svoji vlastní FMX a Motocross Junior Academy, kde děti seznamuje právě s motorkami a světem FMX a předává jim své cenné zkušenosti.

„Musím říct, že mě nápad i pojetí juniorských závodů na elektromotorkách, které Pitland připravil naprosto nadchl. Ve své FMX Academy se starám o děti už například od 4 let, ale velkou skupinu tvoří právě junioři. A jak už to v moto světě bývá, i pro FMX a trénink je u nás sezóna docela limitována počasím a ročním obdobím. Proto jsem rád, nejen za tenhle typ akce a závodů, kdy jsou junioři, kteří třeba nikdy ještě na motorce neseděli, vedeni k moto sportu, ale hlavně za super projekt a zázemí, kde je možné vztah k motorkám budovat celoročně, celoročně trénovat a pořád se rozvíjet a posouvat dál. I když své svěřence vedu k tomu, aby si postupně na motorce skočili třeba backflip, tak základní jízdní návyky jsou strašně důležité i pro náš sport a přesně s tím Pitland pomáhá. A ještě takhle super akcí, a tak zábavnou, pohodovou, spontánní, a přitom akční formou. Takže rodiče, určitě neváhejte jim o Talent CUPu říct a kdo ví,“ říká nadšeně Petr „Pilník“ Pilát.

A chybět nebudou ani další osobnostmi z oblasti moto sportu, například české dakarské hvězdy.

Více informací na www.pitland.cz

Fotogalerie
16526 16527 16528

Další články z rubriky

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

Na vlně audioknih