Magazín Elita

Nové produkty z Levandulového údolí – med, sirup, granola a rakytníkový čaj

Nové produkty z Levandulového údolí – med, sirup, granola a rakytníkový čaj

Unikátní vlastnosti BIO Levandule Chodouňské našly uplatnění v dalších novinkách, které připravil tým Levandulového údolí. Chodouňské „modré zlato“ si tak můžete vychutnat i jako součást výtečného medu, lahodného sirupu nebo chutné granoly.

BIO Levandule Chodouňská je přírodní antidepresivum a dezinfektum s ověřeným vysokým množstvím antioxidantů, antibiotik a antiseptik. Obsahuje také terpeny a flavonoidy, které mají blahodárný účinek na nervovou soustavu. Množství minerálů v Levanduli Chodouňské, pocházejících z vápencových moří, na nichž je pěstována, umocňuje podporu imunity, přirozené funkce mikrobiomu – našeho druhého mozku.

BIO Levandule Chodouňská je přírodním sladidlem vhodným při snižování nadváhy. Jde o unikátní odrůdu pěstovanou na vápencových mořích, což ji významně odlišuje nejen od dalších levandulí lékařských, ale také odrůd levandule nevhodných pro vnitřní užívání, tedy pro kosmetické a účely a výrobu esenciálního oleje. Více info na www.levanduloveudoli.cz.

BIO Rakytník s Levandulí Chodouňskou

Vychutnejte si skutečnou vitamínovou bombu v podobě čistého sypaného rakytníku, namíseného s BIO Levandulí Chodouňskou.

Rakytník řešetlákový obsahuje až 200 x vyšší množství vitamínu C než citrón. Tento vitamín je zásadní pro správné fungování imunitního systému. V rakytníku najdeme

také provitamín A (beta karoten), vitamíny D, F, K, železo, mangan a bór, organické kyseliny, třísloviny a pektin.

Med s BIO Levandulí Chodouňskou

Pozitivní efekt medu na lidské zdraví jsou známy dlouhou dobu, ať už jde o účinky proti mnoha virům, bakteriím, protiplísňové či antiseptické účinky. Ve spojení s BIO Levandulí Chodouňskou se jeho unikátní vlastnosti ještě umocňují.

Levandulový med je jedním z nejžádanějších a také nejvíce nedostatkových medů na světě. Med s BIO z Levandulí Chodouňskou je vpravdě modrým zlatem, které pomáhá prožít sladký spánek, pohodové dny bez nervů a úzkosti a dodat vitalitu a energii z čisté přírody.

BIO sirup z Levandule Chodouňské

Charakteristická barva a chuť sirupu, kterou dodává poctivě a ekologicky pěstovaná levandule z Chodouně, se nejlépe uplatní při přípravě domácích limonád, ledových čajů a dalších nealkoholických nápojů, stejně jako u mojita, prosecca, svařáku a dalších drinků. Vyzkoušejte přimíchat malou odměrku do svého oblíbeného nápoje!

BIO domácí granola višeň s Levandulí Chodouňskou

BIO bezlepkové vločky namíchali naši nutriční poradci s květem BIO Levandule Chodouňské. Pro vitalitu, krásnou pleť i nehty jsme přidali BIO slunečnicové semínko, BIO lyofilizovanou višeň a BIO hrozinky, BIO sirup z Levandule Chodouňské a BIO kokosový olej.

Tento nutriční zázrak chutná svěže a šťavnatě díky višním, které si zpracováním pomocí suchého mrazu uchovaly cenné vitamíny.

BIO višně obsahují flavonoidy, rostlinné antioxidanty, které přispívají k prevenci kardiovaskulárních chorob. Višně pomáhají udržet srdce v kondici a mají příznivý vliv na pružnost a zpevnění cévních kapilár. Ve višních se v hojné míře vyskytuje melatonin, hormon, který se postará o kvalitnější a delší spánek.

BIO slunečnicové semínko je zdrojem vitamínu B6, B9, thiaminu, hořčíku, mědi, fosforu, manganu a selenu a je bohaté na vitamín E (alfa tokoferol). Slunečnice je také velmi dobrá pro trávení a kondici mozku.

BIO ovesné bezlepkové vločky jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá ke správnému trávení a reguluje hladinu cukru v krvi. Dále obsahují cenné vitaminy především skupiny B a E a minerální látky, jako je vápník, železo, fosfor a lecitin.

Fotogalerie
15823 15824 15825 15826

Další články z rubriky

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Oblíbení společníci jarních výletů – zelňáky!

Oblíbení společníci jarních výletů – zelňáky!

Češi a Slováci vymysleli nový, jemný a ovocný Jägermeister ORANGE

Češi a Slováci vymysleli nový, jemný a ovocný Jägermeister ORANGE

Medailemi ověnčená značka ROSE GARDEN slaví další úspěchy

Medailemi ověnčená značka ROSE GARDEN slaví další úspěchy

Novinky na nestátních památkách sdružených do celorepublikového projektu Objevuj památky

Novinky na nestátních památkách sdružených do celorepublikového projektu Objevuj památky

Na vlně audioknih