Magazín Elita

The Artisan vítá jaro novými specialitami

The Artisan vítá jaro novými specialitami

The Artisan, restaurace pražského hotelu Marriott, zpestřil své menu o jarní speciality a hostům v rámci nedělních brunchů nabídne nové pokrmy plné čerstvé zeleniny, bylinek a domácích ingrediencí. V dubnu se pak hosté mohou těšit na speciální velikonoční brunch, který proběhne 17. a 18. dubna. Nebude chybět doprovodný program pro děti, malování velikonočních kraslic a živé hudební vystoupení.

Příchod jara je pro kuchaře obdobím plným bylinek, klíčků a jarní zeleniny. Všechny tyto čerstvé a svěží suroviny mají své nezastupitelné místo také v restauraci The Artisan, a to včetně divokých bylinek a jedlých květů, které pokrmy nejen chuťově doladí, ale umocní i celkový gastronomický zážitek hostů.

„K mým nejoblíbenějším jarním surovinám patří jednoznačně mladý špenát, ředkvičky, rebarbora, hrášek, červená řepa, medvědí česnek nebo třeba kalec. Často také pracujeme s lístky a květy fialek, macešek, sedmikrásek, pampelišek, řebříčku, likve či ptačince, který se skvěle hodí k dezertům. Aromatický kopr zase výborně doplňuje chuť sladkovodních ryb,” říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Inspiraci bylinkami a jarní zeleninou tak ztělesňují jarní hity restaurace: kapří tatarák marinovaný v citronovém jogurtu a polévka v podobě svěžího hráškového krému či jehněčí kýta podávaná s medvědím česnekem a rozmarýnovou omáčkou. Chybět nebude ani proslulý široký výběr ryb z Kalendovy Chabrybárny, kterému vévodí okoun servírovaný s kroupy a červenou řepou zakapaný domácím koprovým olejem. Jako dezert si hosté mohou dopřát domácí mechový dort se špenátem a červenou řepou nebo rebarborové muffiny z ječmene.

Kromě jarních specialit bude na hosty během Velikonoc čekat kuřecí supreme s hráškem, holandskou omáčkou a medvědím česnekem, milovníci vegetariánské kuchyně jistě ocení svěží salát z mladého špenátu s nakládaným sýrem a ředkvičkami.

Více informací naleznete na: www.theartisan.cz nebo na facebookové stránce pražského hotelu Marriott a restaurace The Artisan.


Další články z rubriky

Emirates představuje nové služby, které usnadní cestování osobám se speciálními potřebami

Emirates představuje nové služby, které usnadní cestování osobám se speciálními potřebami

Skupina Mandarin Oriental byla jmenována nejlepší luxusní hotelovou značkou světa pro rok 2025

Skupina Mandarin Oriental byla jmenována nejlepší luxusní hotelovou značkou světa pro rok 2025

Livigno poprvé v historii hostí závod Světového poháru mužů v Super-G

Livigno poprvé v historii hostí závod Světového poháru mužů v Super-G

Mezinárodní den na talíři

Mezinárodní den na talíři

Zimní únik do Tyrolska: kde vládne ticho a sníh

Zimní únik do Tyrolska: kde vládne ticho a sníh