Magazín Elita

Emirates spouští linku do Tel Avivu: lety zahájí 23. červena

Emirates spouští linku do Tel Avivu: lety zahájí 23. červena

Letecká společnost Emirates potvrdila, že 23. června zahájí denní linku do Tel Avivu. Linka bude obsluhována Boeingem 777-300ER v konfiguraci tří letových tříd, které nabídnou osm soukromých apartmánů ve First Class, 42 plně polohovacích sedadel v Business Class a 340 sedadel v Economy Class.

„Těšíme se, že během letošního léta přivítáme zákazníky na palubách letadel do a z Tel Avivu, a to s přestupem přes naše dubajské centrum. Cestovatelům se tak otevírají dveře do dalších mezinárodních destinací. Tento krok přichází v návaznosti na postupně se zmírňující cestovní opatření souvisejících s pandemií a otevření hranic dalších destinací po celém světě,“ řekl Adnan Kazim, obchodní ředitel Emirates Airline.

„Společnost Emirates se zavázala k podpoře bilaterálních vztahů mezi SAE a Izraelem i nových obchodních a cestovních příležitostí. Jsme přesvědčeni, že toto letecké spojení mezi Dubají a Tel Avivem bude mít pozitivní dopad na posílení konektivity mezi Izraelem a moha dalšími globálními destinacemi. Poděkování také patří SAE a izraelským úřadům za jejich podporu při spouštění této novinky,“ dodává Adnan Kazim.

První let (EK931) naplánovaný na 23. června odletí z Dubaje v 15:50 a přistane na letišti Ben Gurion v 18:00 místního času. Zpáteční let (EK932) odletí z Tel Avivu v 19:55 a přistane v SAE ve 23:59 místního času. Letové řády byly naplánovány tak, aby poskytovaly časově optimální přílet do Dubaje s možností využití dalšího spojení do vybraných oblíbených prázdninových destinací, například do Thajska, Indie, na Filipíny, Maledivy, Srí Lanku či do Jihoafrické republiky.

Lety Emirates společně s codesharovými linkami společnosti flydubai nabídnou cestujícím také hladké spojení prostřednictvím několika denních a týdenních letů do Austrálie, Indie, Filipín, Thajska či Jihoafrické republiky, tedy do destinací, které jsou domovem pro řadu prosperujících židovských komunit. Cestovatelé mířící ze Spojených států a Brazílie do Tel Avivu se mohou v rámci své cesty zastavit v Dubaji a získat balíček Dubai Stop Over, díky kterému získají příležitost objevit město ze všech možných perspektiv, včetně prohlídek nejnovějších památek a ubytování v některém z nejlepších dubajských hotelů.

V roce 2021 zařadil dubajský Úřad pro hospodářství a cestovní ruch Izrael mezi top 20 klíčových trhů pro Dubaj. Očekává se, že tento seznam bude s přibývajícími návštěvníky v letošním roce rozšířen.

Zákazníci Emirates si během cesty užijí jedinečnou nabídku na palubě letadla plného moderních inovací, oceňovaných produktů a vstřícného palubního personálu. Zábavní systém Emirates ice nabízí více než 4 500 kanálů plných zábavných pořadů, včetně filmů v hebrejštině, jako je například Yoter Mema Shemagia Li, Šťastné shledání, Pracující žena, Afrika, The Electrifiers and Asia.

Nová linka do Tel Avivu kromě osobní přepravy nabídne také přepravu nákladní, každý let pojme až 20 tun nákladu. Linka tak poskytne dostatek prostoru pro export izraelských produktů, jako jsou léky, high-tech zboží, ovoce a zelenina a další produkty, které podléhají rychlé zkáze. Očekává se, že   na těchto letech budou přepravovány také výrobní suroviny a součástky, polovodiče a e-commerce zboží.

Emirates obsluhuje rozsáhlou leteckou síť na Blízkém východě, kde v současnosti nabízí lety z Dubaje do 12 dalších měst v tomto regionu.


Další články z rubriky

V Českém Švýcarsku začíná hlavní sezona. Máme pro vás praktické tipy, jak si ji užít naplno

V Českém Švýcarsku začíná hlavní sezona. Máme pro vás praktické tipy, jak si ji užít naplno

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Oblíbení společníci jarních výletů – zelňáky!

Oblíbení společníci jarních výletů – zelňáky!

Češi a Slováci vymysleli nový, jemný a ovocný Jägermeister ORANGE

Češi a Slováci vymysleli nový, jemný a ovocný Jägermeister ORANGE

Medailemi ověnčená značka ROSE GARDEN slaví další úspěchy

Medailemi ověnčená značka ROSE GARDEN slaví další úspěchy

Na vlně audioknih