Magazín Elita

Prioritou v novém roce by pro vás měla být péče o tělo i mysl

Prioritou v novém roce by pro vás měla být péče o tělo i mysl

Pokud si pro letošní rok zvolíte jako prioritu péči o své zdraví, jste rozhodně odpovědní. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je duševní a fyzická pohoda označována, jako stav úplné tělesné, duševní a sociální pohody. Jak tedy najít rovnováhu? Zkuste začít s komplexní, avšak krátkodobou kúrou třeba na víkendovém pobytu v pětihvězdičkovém lázeňském hotelu Nové Lázně nacházejícím se v malebném prostřední Mariánských Lázní.

Pětihvězdičkový hotel Nové Lázně, který byl vybudován již v roce 1826 (rozsáhlou renovací a v roce 1896), patří mezi sedm hotelů skupiny Ensana v lázeňském městě. Je ideálním místem pro všechny, kdo chtějí zažít luxusní zážitek plný klidu a pohody, který v sobě spojuje péči o tělo i mysl, skvělé služby a nezapomenutelné prostředí. Hotel Nové Lázně vám učaruje hned při vstupu svou kouzelnou atmosférou a nádhernou novorenesanční architekturou. Mezi jeho hosty patřili takoví velikáni světového formátu, jako Johann Wolfgang Goethe, Fryderyk Chopin, Nikolaj Vasiljevič Gogol, Richard Wagner a Ema Destinnová nebo dokonce anglický král Eduard VII. Ten si hotel oblíbil natolik, že zde byla zřízena jeho kabina, nazývaná Královská kabina. Ta se v původním stavu dochovala až do dnešních dní a její služby můžete vyzkoušet i vy.

Ubytujte se v jednom z 97 stylově vyzdobených a citlivě zrekonstruovaných pokojů, které jsou vybaveny dobovým nábytkem. Velká okna vám umožní pohled na malebné prostředí Mariánských Lázní, rozlehlý park, vznešenou kolonádou a uklidňující přírodu obklopujícího Slavkovského lesa. V hotelové restauraci si můžete užít špičkovou gastronomii, na jejíž zdravou a vyváženou stravu té nejvyšší úrovně pečlivě dohlíží šéfkuchař Jiří Kupricht.

Hotel Nové Lázně nabízí, jsou proslulé profesionální zdravotní procedury, které jsou doplněny také o wellness a kosmetická ošetření. Vybírat můžete ze široké nabídky léčebných procedur, které využívají přírodní léčebné zdroje Mariánských Lázní. Pro hosty jsou připraveny masážní, balneoterapeutické a hydroterapeutické procedury, popíjení léčebné vody, speciální minerální koupele, bahenní zábaly či inhalační terapie. Odpočinout si můžete také v úchvatném prostředí Římských lázní, které v sobě snoubí historii s ozdravnou relaxací. K dispozici jsou vám dva bazény napájené z hotelového pramene, vyzdobené krásnou dlažbou a mramorovými sloupy z roku 1896. Na Římské lázně navazuje saunový komplex s finskými saunami, saunáriem, parní saunou a kryosaunou.

Nastartujte své tělo a mysl do nového roku pomocí balíčku Wellness v lázních, jehož základním atributem je především odpočinek. Balíček s minimální délkou pobytu na dvě noci obsahuje dvě procedury na dospělého, a to minerální koupel s přírodním CO2 a suchou plynovou lázeň CO2. Navíc získáte volný vstup do Římských lázní se třemi bazény s vířivými proudy a whirlpoolem, saunový svět se dvěma saunami, parní lázní, bazénkem a ledovou tříští, volný vstup do Aqua wellness centra v hotelu Hvězda a samozřejmě uvítací nápoj. Tyto speciality jsou rovněž součástí balíčku Relaxační a omlazující péče, díky němuž se můžete nechat rozmazlovat o minimálně jeden den navíc i včetně polopenze. Dopřejte si relaxaci spolu s uvolňujícími tělovými a obličejovými procedurami, jež na osobu zahrnují 1x minerální koupel s přírodním CO2 se solí z Mrtvého moře, masáž teplým masážním olejem ze svíčky a 1x parafínové ošetření rukou.

Začněte s péčí o své tělesné i duševní zdraví právě v Mariánských Lázních. V prostředí se staletou lázeňskou historií, jež nabývá na prestiži i díky nedávnému zařazení do Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. 

www.ensanahotels.com

Fotogalerie
15364 15365 15366

Další články z rubriky

Evropský týden vakcinace

Evropský týden vakcinace

Den Země: Planeta trpí přívalem elektroodpadu, výzvou je sběr a recyklace i menší elektroniky

Den Země: Planeta trpí přívalem elektroodpadu, výzvou je sběr a recyklace i menší elektroniky

Praktické tipy pro vaše dokonalé uzemnění

Praktické tipy pro vaše dokonalé uzemnění

Jaro je tu! A oči mohou trpět…

Jaro je tu! A oči mohou trpět…

Jarní detox v lázních na Slovensku – obnova těla i ducha zaručena

Jarní detox v lázních na Slovensku – obnova těla i ducha zaručena

Na vlně audioknih