Magazín Elita

Rodinný tým, který táhne za jeden provaz, je skutečnou výhrou!

Rodinný tým, který táhne za jeden provaz, je skutečnou výhrou!

Už dva roky čelíme koronavirové krizi. Všechny nás nějak ovlivnila, ať už šlo o naše zažité návyky, školní docházku našich dětí nebo možnosti setkávání se s přáteli či příbuznými, cestování aj. Máme větší strach nejen o své zdraví, ale i zdraví svých blízkých. Zajímáme se nejen o jejich zdraví, ale jak doma vše zvládají, co je u nich nového a zda nepotřebují naši pomoc. Je dobré se zamyslet nad tím, čím bychom mohli druhým udělat radost. Ne vždy je to snadné a jde to hladce. Obzvlášť starší generace, která má své životní tempo, potřebuje naše porozumění. Cítí se vděčně, pokud je dokážeme zapojit třeba do společných aktivit. Takové setkání s vnoučaty a možnost povídat si nebo zahrát si hru, vykouzlí úsměv na tváři nejedné babičce či dědečkovi.

Zpříjemněte si dobu adventní společenskou hrou Kouzlo Vánoc, díky které si s rodinou užijete plno zábavy a té pravé vánoční atmosféry. Pomozte společně Marii a Josefovi dostat se do Betléma. Cestou budete plnit různé úkoly a dozvíte se zajímavé věci o Vánocích. Kdo dokáže předvést vánoční koledu? Kdo připraví ten nejlepší vánoční nápoj? Víte proč k Vánocům patří vánoční stromeček? A co všechno víte o vánoční hvězdě?

Vyhrává ten, kdo přinese Ježíškovi nejvíce darů, které poztráceli Tři králové a nepozorní pastýři. „Kouzlo Vánoc“ vám zpříjemní čas adventu a vánočních svátků. Stane se inspirativní a stmelovací aktivitou při setkáních s užší i širší rodinou. Hra je určená pro 2 a více hráčů všech generací.

Doporučená cena: 790 Kč

K dostání na www.familium.cz

Je moc pěkné, když se prarodiče rozvypráví o domácích mazlíčcích, které měli, nebo když se jako malí museli starat do slepice, prasátka, králíky nebo dokonce krávy. Mohou s dětmi vyrazit do ZOO, na procházku do nedalekého lesa. Čas, který rodina stráví spolu, dodá energii všem členům rodiny.

„Můj atlas zvířat a rostlin“

Můj atlas zvířat a rostlin je kniha, kterou si děti dotváří samy. Mladí autoři se stávají vědci a pátrají po zvířatech a rostlinách ve svém okolí. Kniha je vybízí, aby pozorovaly přírodu kolem sebe a své zážitky do ní zachycovaly. Děti se dozví nové a zajímavé informace například ze života ptáků, motýlů, včel, stromů, květin, ale i domácích zvířat. Přírodu kniha přibližuje formou zábavných úkolů, jako jsou pokusy, kvízy, ankety v rodině, hry, malování, pěstování rostlin či návody na tvoření. Kniha je určena pro děti od osmi do dvanácti let a byla ve spolupráci s odborníky připravena tak, aby rozvíjela dětskou kreativitu, komunikační dovednosti a zvídavost.

Doporučená prodejní cena: 549 Kč

Formát: 25x30 cm

132 stran

K dostání na www.familium.cz

Pomoc při organizování a plánování rodinných aktivit vám usnadní „Velký rodinný kalendář 2022“ s podtitulem Mořský život. Kalendář má velký formát a můžete do něj přehledně zapisovat činnosti a plány až pro pět členů rodiny. Na každý měsíc je pro vás připraven obrázek z mořského světa. Ke každému obrázku se vždy váže zábavná hra, jejíž řešení je na konci kalendáře. Najdete zde i zajímavé informace o obyvatelích moří a oceánů. Kalendář obsahuje originální a hravé ilustrace české výtvarnice Markéty Speranza. Organizujte a plánujte čas své rodiny a objevujte tajemství velryb, žraloků a živočichů žijících v hlubinách oceánů, poznávejte život medůz, želv či rejnoků a dalších mořských tvorů.

Formát: 30x30 cm

Doporučené MOC: 349 Kč

K zakoupení na www.familium.cz

Fotogalerie
14987 14988 14989

Další články z rubriky

Na Rakovnicku našli další poklad, tentokrát v podobě zlatých keltských mincí

Na Rakovnicku našli další poklad, tentokrát v podobě zlatých keltských mincí

Motýlí dům Papilonia přinesla do  centra Liberce kousek exotiky

Motýlí dům Papilonia přinesla do centra Liberce kousek exotiky

Festival Pop Messe přidává legendy Leftfield, Warhaus, Františka Skálu i virtuální hvězdu Nivva

Festival Pop Messe přidává legendy Leftfield, Warhaus, Františka Skálu i virtuální hvězdu Nivva

Kroměříž vzdá hold Miloši Formanovi a oscarovému snímku Amadeus sérií open-air představení

Kroměříž vzdá hold Miloši Formanovi a oscarovému snímku Amadeus sérií open-air představení

Zaposlouchejte se do audioknižních novinek, které vám zlepší náladu a rozšíří obzory

Zaposlouchejte se do audioknižních novinek, které vám zlepší náladu a rozšíří obzory

Na vlně audioknih