Magazín Elita

POCTA ŽENSKÉ SMYSLNOSTI S PERLOVÝMI TÝDNY V KLENOTNICTVÍ HALADA

POCTA ŽENSKÉ SMYSLNOSTI S PERLOVÝMI TÝDNY V KLENOTNICTVÍ HALADA

Perly jsou jedním z nejvýznamnějších symbolů ženské krásy a smyslnosti. Říká se o nich také, že jsou znakem dlouhověkosti a nositelkám přináší lásku a štěstí, a proto by měly mít místo ve šperkovnici každé elegantní dámy. Mimořádnou příležitost vybrat si z rozšířené nabídky perlových šperků se nyní naskýtá zákazníkům klenotnictví HALADA, které v rámci květnových perlových týdnů představuje ty nejkouzelnější náhrdelníky, prsteny, přívěšky i náušnice z pravých perel.

Perly píší svou historii již 6 tisíc let, a proto není divu, že jsou opředeny mýty a legendami ve všech koutech světa. Zatímco Řekové a Římané věřili, že jejich nošení podporuje manželskou harmonii, antická legenda považovala perly za slzy bohů a hinduistická kultura je zase spojovala s Měsícem a symbolikou čistoty. Výjimkou nebylo ani využívání perel k nejrůznějším obřadům - mongolští vládci například vařili z perel odvar, jehož užívání mělo posílit jejich mužnost a indičtí válečníci jimi zdobili své ochranné štíty a nosili je jako talismany. Perly jso odpradávna spojovány s láskou, a tak je jejich využití ve šperkařství v průběhu historie více než obvyklé. S oblibou je nenosila jen Coco Chanel, ale i samotná Kleopatra, která prý rozpustila jednu perlu ze svých náušnic ve sklenici s octem a vypila ji, čímž chtěla dokázat, že umí pohltit bohatství celého národa jediným douškem. Mezi uznávané perlové tradice patří lov perel, jenž byl ještě začátkem 20. století nebezpečnou záležitostí, kterou si však přesto jako zdroj obživy vybrala řada japonských žen. Takzvané „amy“ (neboli ženy moře) se potápěly nahé do hloubky až 25 metrů a dokázaly zadržet dech na 2 minuty.

Jako poctu ženské kráse uskuteční i tento rok klenotnictví HALADA Perlové týdny, které se budou konat mezi 14. a 20. květnem 2018 v Praze a 21. a 26. květnem 2018 v Brně. Představeny budou jak letošní kolekce šperků z dílen značek Schoeffel a nově i Joerg Heinz - romantické bílé perly reprezentující trend návratu ke klasice, tak i černo-šedivé tahitské perly z kolekcí Lagoon a Aquarius z dílny návrhářky Jenny Halada. Příjemný kontrast vytváří použití bílého i žlutého zlata a briliantů, které podpoří jas šperků i jejich luxusní vzhled.

Nádherné sladkovodní i mořské perly vyzařují intenzivní smyslnost. Tento úžasný doplněk ženské krásy dodá každé dámě neotřelý přepychový vzhled, který zbortí všechny známky stereotypu - a to i přesto, že všechny perly jsou na pohled stejné. Perlové šperky jsou ideální především pro ženy, které ocení potenciál perel a budou je nosit jako minimalistický i dramatický šperk nejen při výjimečných příležitostech, ale i v každodenním životě.

Klenotnictví HALADA pořádá Perlové týdny společně s rodinou firmou Schoeffel, jež patří k nejvýznamnějším perlovým společnostem. Již od roku 1921 vytváří kolekce nádherných šperků představujících perlu svou vlastní, neuvěřitelně luxusní cestou. Společnosti se teprve ve své čtvrté generaci podařilo dosáhnout exkluzivního postavení na trhu s perlami, díky kterému si velkolepé krásy a dokonalé kvality může užívat každá milovnice perleťových šperků.

Za zmínku jistě stojí i šperky značky Jörg Heinz, která si své místo na trhu vydobyla vynálezem patentovaného vyměnitelného uzávěru. Díky přepychovému uzávěr „Mystery Sphere“ a unikátnímu přívěsu „Magic Pendant“ můžete svůj náhrdelník s bílými či černo-šedými perlami přeměnit v exkluzivní klenot slibující nejedno překvapení.

„ČISTÍME PRO VÁS OCEÁNY“ S PROJEKTEM 4OCEAN!

V rámci Perlových týdnů spojilo klenotnictví HALADA příjemné s užitečným a navázalo spolupráci s globálním hnutím 4Ocean, které se aktivně podílí na čištění oceánů. Každý zákazník tak v tomto týdnu obdrží k nákupu dárek v podobě modrého náramku, vyrobeného z vylovených odpadních materiálů a přispěje tak k obnově oceánu i pobřeží. Novou šanci tak dostanou všechny zde žijící organismy, včetně budoucích perel!

Rodinné klenotnictví HALADA

Již 26 let je na českém trhu klenotnictví HALADA synonymem luxusní elegance a zárukou mimořádné kvality. Rodinná firma, kterou od počátku pohání láska k řemeslu, si důvěru zákazníků vydobyla odbornou znalostí, špičkovým servisem a především bohatou nabídkou jedinečných šperků světové kvality.

Více informací a zdroj: www.halada.cz, www.4ocean.com

 

Fotogalerie
7830 7832 7833 7834 7835 7836

Další články z rubriky

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku

Klenotnictví a hodinářství BENY: preciznost v každém detailu

Klenotnictví a hodinářství BENY: preciznost v každém detailu

Proč si zamilovat bezsáčkové vysavače?

Proč si zamilovat bezsáčkové vysavače?