Magazín Elita

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Jako oslavu české módy a poctivého řemesla pořádá Agentura Verona ve spolupráci s Centrem kultury města Písek již 3. ročník Píseckého víkendu módy a designu, který připadne na 17. a 18. květen 2024. Na návštěvníky čeká zážitek v podobě módní přehlídky udržitelných oděvních značek a design marketu složeného z kvalitních výběrových produktů. Projekt si klade za cíl posílit viditelnost lokálních designérů tvořících dle principů udržitelnosti. Ambasadorkami letošního ročníku jsou vítězka StarDance Darija Pavlovičová a herečka Natálie Halouzková. Akci je možné do 4. května 2024 podpořit přes platformu Hithit.

Charakteristickým znakem Píseckého víkendu módy a designu je jeho odhodlání profilovat město Písek jako Mekku módy a designu. „Město Písek je historicky proslulé textilním průmyslem, proto dává smysl, aby se naše akce konala právě zde. Chceme návštěvníkům z celé republiky zprostředkovat živou esenci české zručnosti a řemesla,“ uvádí Veronika Poláková, majitelka pořádající Agentury Verona.

Písecký víkend módy a designu se jasně drží konkrétního konceptu, když říká ano TVŮRČÍMU NÁVRHÁŘSTVÍ, KVALITNÍM MATERIÁLŮM, INOVACI a zejména UDRŽITELNÉ VÝROBĚ! Patří to k jeho ideologii. A pro značky se stejnými hodnotami vytváří na české scéně prostor, kde se vzájemně mohou podporovat a spolupracovat, kde mohou být společně slyšet.

Alena Diva, CEO hlavního partnera projektu značky Reclar, preferuje udržitelnost i ve svém osobním životě a s radostí se rozhodla do tohoto projektu zapojit. "Jsme hrdými partnery PVMD, protože věříme, že móda a design mají moc inspirovat, propojovat a vytvářet společenství. Tato událost je pro nás příležitostí podpořit talent a přispět k rozvoji kreativity a módního průmyslu. Jsme nadšeni, že můžeme být součástí projektu plného inovace a vášně pro krásu.“

PROGRAM PVMD

Formát Píseckého víkendu módy a designu slibuje program rozvržený do dvou dnů.

O ten páteční se postará Fashion show konaná v Kulturním domě v Písku. Ta představí kolekce devíti udržitelně tvořících značek a designérů. Kolekci svých modelů zde představí návrháři Zoltán Tóth, Josefina Bakošová, Lucie Marim, On the Boat a Dominik Navrátil ve spolupráci se značkou kabelek VUCH. Dále se mohou diváci těšit na novinky od českých brandů - Machač, Big Bros. a Jamie Collection. Večerem provede Světlana Witowská. O hudební doprovod se postará ambasador značky Petrof Jan Veselý.

Sobotní program láká na výběrový Design Market. Návštěvníky jistě nadchne rozmanitá škála udržitelných produktů, které si budou moci i zakoupit – od textilu a šperků, přes přírodní kosmetiku a keramiku, až po hračky a bytové dekorace. Kromě toho budou mít možnost prozkoumat svět prémiové gastronomie, pro pány bude k dispozici barber Kňour, děti si užijí originální papírovou hernu pod záštitou značek Plojhar a Lunamies a všichni si vychutnají skvělý čas s rodinou v Palackého sadech. Program je zakončen koncertem skupiny WHATA?!.

Fashion Show:

17.5.2024 – od 19:30 v Kulturním domě v Písku,vstupné v předprodeji na www.centrumkultury.cz za 500 Kč, na místě za 650 Kč

Design Market:

18.5.2024 – od 10:00 do 20:00 v prostorách Palackého sadů,

vstup zdarma

Partneři PVMD 2024: Město Písek, Reclar, CKMP, Agentura Verona, Aspoň tohle, Jihočeská univerzita - Ekonomická fakulta, Kudyznudy.cz, Domácí hospic Athelas, Buqez, Nanovo, ASMP ČR, The Emerald, Make-Up Institute Prague, FAMO, HITHIT, Portu Galery, Authentic Beauty Concept, Lunafly, Lunamies, Moroccan Sense, AB Flowers, Albatros Media, AlmiAderm, CCC Shoes, Divadlo Bez Zábradlí, pivovar Elektrárna, Goodie, Hotel u Kapličky, Mattoni, studio OliOla, Salori, Scouteen Managament, The Lounge by Jan Těšík, Toyota Dolák, Vista Resort, VŠKK, Vuch, Wild & Coco, PR Parfums

Kampaň na Hithitu: https://www.hithit.com/cs/project/12672/pvmd-pomahej-s-nami-ceske-tvorbe-p-s-mame-snove-odmeny

Více informací naleznete na: www.pvmd.cz


Další články z rubriky

Jak prodloužit životnost zahradní lavičky

Jak prodloužit životnost zahradní lavičky

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Na vlně audioknih