Magazín Elita

HANKA KYNYCHOVÁ USPOŘÁDALA DALŠÍ TANEČNÍ WORKSHOP PRO DĚTI Z DĚTSKÉHO DOMOVŮ

HANKA KYNYCHOVÁ USPOŘÁDALA DALŠÍ TANEČNÍ WORKSHOP PRO DĚTI Z DĚTSKÉHO DOMOVŮ

Před jedenácti roky se zrodil projekt, kterému předcházela správná myšlenka, jak smysluplně a především motivačně lze pomáhat dětem z dětských domovů.  Prostřednictvím projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou se děti mohou věnovat různým stylům tance a muzikálovému herectví.

V sobotu 26. srpna se v Kulturním centru Novodvorská v Praze konaltaneční workshop určený pro děti z dětských domovů. Vše se odehrálo pod taktovkou známé cvičitelky Hanky Kynychové v rámci 11. ročníku oblíbeného projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou.

Děti pod vedením profesionálů se učily taneční a muzikálové choreografie, se kterými se představí na konci roku a zabojují o medaile. Učí se tak nejen pracovat s trémou, ale nabírají nové životní zkušenosti i to, že dobrých výsledků dosáhnou, pokud se budou poctivě připravovat, i když je to dřina, úsilí a odříkání. Jednotlivé lekce si pro děti připravili přední čeští tanečníci a choreografové v čele s Leonou Qašou Kvasnicovou, Petrou Parvoničovou, Markem Dědíkem známým ze soutěže StarDance a samozřejmě i sama Hanka Kynychová. To, co realizátorku velmi těší, je to, že všichni lektoři akci podpořili bez nároku na jakýkoliv honorář a stejně tak jako umělci, kteří přišli děti pozdravit a popovídat jim o své práci.

Ivana Jirešová předala dětem cenné rady ze soutěže Tvoje tvář má známý hlas a také zkušenosti ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde působí už dvanáct let. Lucie Benešová prozradila, že s trémou bojuje celý život. Kaira Hrachovcová se dětem velmi přiblížila bezprostřední výpovědí o tom, jak ona sama bojuje s trémou. Doporučila jim hrát, zpívat či tančit pro jednu konkrétní osobu a prozradila, že ona sama velmi často myslí na svého kolegu Petra Čtvrtníčka, se kterým tvořila pár v seriálu Přístav.  Hanka Kynychová se pak dopustila malého faux pas, když Kaiře sdělila, že je doslova celá Milena z Přístavu. Herečka naštěstí má smysl pro humor a obě se tedy situaci zasmály. Herečka Šárka Vaculíková dětem vyprávěla o tom, jak se točí seriál Ulice, potvrdila, že jsou dobrá parta, ale i to, že ji tato práce opravdu baví.

Milan Peroutka si ve svém nabitém programu našel chvilku, aby děti podpořil a zazpíval jim. Projekt přišla podpořit také Olga Lounová či čerstvá maminka Míša Tomešová. Obě Hanku podporují už léta a snaží se být na každé její akci, pokud jim to pracovní povinnosti jen trochu dovolí. Akci tradičně podpořil také elegán a moderátorská jednička Karel Voříšek, který je navíc patronem Dětského domova Staňkov. Projekt pro děti i Hanku dále podpořili: Radim Schwab, herečka Kristýna Janáčková, Radek Fišer, Filip Jankovič, Martin Ivanecký, Igor Šustr, Lucie Škrobalová či Honza Hönig nebo Petra Doležalová. Taneční workshop také podpořili tanečníci Jiří Minařík, Lukáš Prokop nebo Sofie Karochová Filippi, mezi lektory nechyběla také muzikálová zpěvačka Petra Slaninová. Děti přišel povzbudit i místostarosta Prahy 4 Ing. Zdeněk Kovářík, který dětem přinesl dárkový koš plný dobrot. Přípravnou fázi 11. ročníku projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou organizátorka v krátkosti zhodnotila: „Děti musí vidět, že bez práce nejsou koláče, že se musí tvrdě dřít a makat. Je také fajn, že vidí a slyší, že i jejich oblíbení herci a zpěváci mají trému, stejně jako oni. Proto jsem moc ráda, že nás známé osobnosti chodí podporovat a jsou ochotni dětem předávat cenné rady a zkušenosti,“ vysvětlila organizátorka, proč na každou akci svojí nadace zve známé osobnosti. Letošní finálové show se uskuteční v Praze na Žofíně.

Celý 11. ročník projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou by se neobešel bez podpory partnerů. Nadační fond Hanky Kynychové proto děkuje zejména firmě Úsovsko Food – výrobce tyčinek Fit a dále pak firmám SlimPasta, Gatorade (Pepsico), MaxSport, Milujukokos, Beko a Dannone. Celý workshop se konal ve spolupráci Nadačního fondu Hanky Kynychové s Městskou částí Praha 4 a produkční a PR agenturou KF production.

 

Fotogalerie
6965 6966 6967 6968 6969 6970

Další články z rubriky

Miele je partnerem beachvolejbalových šampionů Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera na cestě za olympijským snem

Miele je partnerem beachvolejbalových šampionů Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera na cestě za olympijským snem

Ve skate parku v Rokycanech proběhla první česká instalace veřejných kompostovacích toalet BIOCULTUS Public

Ve skate parku v Rokycanech proběhla první česká instalace veřejných kompostovacích toalet BIOCULTUS Public

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Na vlně audioknih