Magazín Elita

UŽ DESET LET HANKA KYNYCHOVÁ MOTIVUJE DĚTI Z DĚTSKÝCH DOMOVŮ K TANCI A POHYBU

UŽ DESET LET HANKA KYNYCHOVÁ MOTIVUJE DĚTI Z DĚTSKÝCH DOMOVŮ K TANCI A POHYBU

Je to až neuvěřitelné, že už po desáté známá cvičitelka Hanka Kynychová roztančila děti z dětských domovů, a to napříč celou republikou. Charitativní projekt Hejbejte se a zpívejte uspořádala se svojí manažerkou Kateřinou Fingralovou a byl neuvěřitelnou taneční show, kde se děti z netradičních rodin s velkou solidárností utkaly o medaile. Jedinečné taneční výkony dětí byly doplněny vystoupeními spousty známých osobností ze světa českého i slovenského showbyznysu.

Za moderátorským mikrofonem se vystřídaly Sandra Parmová a Miluše Bittnerová. Zatímco Bittnerová moderovala tuto show již pátým rokem, pro mladou moderátorku TV Prima to byla premiéra. Obě se však shodly, že nebudou chybět ani příští rok. „Jsou dny, na které se vzpomíná dlouho. Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou 2016 je za námi...a víte co? Už teď se těším na příští ročník! Jsou dny, kdy má život smysl....,“ svěřila se bezprostředně po šestihodinovém moderovacím maratonu vnadná blondýnka Bittnerová. Protože ani ona nemá poslední dobou k pohybu daleko, svůj moderátorský blok zahájila tanečním vystoupením se svými tanečním partnerem ze soutěže StarDance Michalem Necpálem. Sandra Parmová přistoupila k moderátorské premiéře této náročné akce, která trvá celý den, nad míru zodpovědně. I ona si odnesla silné zážitky: „Tolikrát jsem měla husí kůži a tolikrát jsem byla dojatá z reakcí dětí i tet, že na to dlouho nezapomenu!“ Z tanečního klubu Futurum pak spěchala hned do vysílání Odpoledních zpráv TV Prima a loučila se s Hankou Kynychovou se slovy: „Tak zase za rok?“ Miluše Bittnerová i Sandra Parmová přispěly velkou mírou k úspěšnému jubilejnímu desátému ročníku, rozdávaly tolik emocí, energie, lásky a pokory k výkonům dětí, navíc bez nároku na honorář, že jim patří opravdu velký dík a uznání. A nejen ony a Hanka Kynychová vědí, že pomáhat je normální.

Akci podpořila padesátka známých osobností v čele s Bárou Basikovou, Ilonou Csákovou nebo Celeste Buckingham. Právě Celeste přicestovala na charitativní akci speciálně ze Slovenska, aby děti potěšila svojí písní Run, run, ale samozřejmě nechyběl ani přídavek. Ilona Csáková zase svůj nabitý program zorganizovala tak, aby mohla doma v Brně zanechat svoje děti a přejet rozdávat radost dětem bez rodin. Svojí písní Pink pak roztančila nejen děti, ale také Hanku Kynychovou a část odborné poroty. Účast Báry Basikové bylo dlouholetým přáním Hanky Kynychové, které se v rámci desátého ročníku splnilo. Nejlepší česká Máří Magdalena ovládla smíchovský klub Futurum svým famózním vystoupením, na které budou všichni přítomní ještě dlouho vzpomínat.

Jako již tradičně nechyběla Heidi Janků se svojí písní Když se načančám, dále pak Linda Finková, Natálka Grossová, Michaela Tomešová, držitel Thálie Jan Kříž s manželkou Marií, Kate Matl, Radim Schwab, Martin Šafařík, Andrea Holá, František Pytloun nebo Petr Kutheil. Nově akci podpořil například Jaro Smejkal, který ovládl publikum skvělou písní Hallelujah nebo Leona Gyöngyösi, Martin Šemík či Lukáš Randák, který nyní zkouší hlavní roli v novém muzikálu Ples Upírů. Speciálně pro tuto akci pak s Natálkou Grossovou zazpíval jednu z titulních písní a společně předali ceny v kategorii „Cedule roku“.

Další řádka známých osobností pak přišla předat dětem medaile, ceny a dobrou pizzu od Il Mulino. Velkým potěšením zejména pro dámskou část publika byl Libor Bouček, který přišel Hanku Kynychovou podpořit na základě jejího skvělého výkonu v pořadu Pevnost Boyard, který moderoval. Dále byla děvčata potěšena z návštěvy Martina Dejdara, a nebo z hvězdy pořadu Tvoje tvář má známý hlas Romana Vojtka, který dorazil i s přítelkyní Petrou Vraspírovou.
Mezi předávajícími nechyběla ani dcera rockera Petra Jandy Marta Jandová. Na hit jejího tatínka Želva děti nacvičily jednu z choreografií a známá zpěvačka byla tak dojatá, že musela zasahovat vizážistka. „Vím, že můj pláč je to poslední, co těmto dětem pomůže, ale jako máma malé Marušky si nemůžu pomoct, jsem dojatá,“ charakterizovala svoje pocity Jandová. Mezi předávajícími nechyběli ani Klára Doležalová, Hana Gregorová, Patricie Solaříková, Jana Adamcová, Vanda Hybnerová, olympijská vítězka Kateřina Neumannová, Zdeněk Barták, Kristýna Janáčková nebo Lucie Benešová, která si sama osvojila děvče z dětského domova Domino Plzeň, který se Hejbejte se a zpívejte účastní už devět let. Celou řádku známých osobností završila účast Karla Voříška a Adély Gondíkové, kteří nechyběli ani u prvního ročníku Hejbejte se a zpívejte, proto do smíchovského tanečního klubu dorazili s velkou nostalgií.

Chybět nemohli ani Youtubeři v čele s Fatty Pilow, který si dal předsevzetí, že pod vedením Hanky Kynychové zhubne! Atmosféru celého dne pak udržovali ve varu svými bubny členové Tokhi & the Groove Army. V porotě usedli odborníci z oblasti z tance, zpěvu a mediálního světa. V dobách dobrých i zlých podporuje Nadační fond Hanky Kynychové starosta Prahy 1 Ing. Oldřich Lomecký, který tak nemohl chybět ani na jubilejním 10. ročníku Hejbejte se a zpívejte, kam přišel dětem předat medaile.

Choreografie pro děti v letošním roce připravili Hanka Kynychová, Filip Jankovič, Marek Dědík (StarDance) a Radek Fišer. O hudební nastudování kategorie Muzikál se starají Petra Doležalová a Jan Hönig. Každý z lektorů se v letošním roce představili v tanečním či pěveckém vystoupení. Kynychová spolu s předními českými tanečníky ztvárnila popovou divu Madonnu, jež je jejím vzorem, Marek Dědík zatančil se svojí partnerkou Terezou Stařičnou a Filip Jankovič představil svoji taneční skupinu FJ Unit.

Prioritou Nadačního fondu Hanky Kynychové jsou pozitivní emoce a zážitky, které chce Hanka Kynychová se svým týmem vnést do životů dětí bez rodin, proto nerozdává hodnotné a finanční dary. Odměnou je děti bude potlesk, medaile, mnoho zážitků a zkušeností, a také setkání se známými osobnostmi, ke kterým vzhlíží.  Letošního jubilejního ročníku Hejbejte se a zpívejte se zapojilo 250 dětí ze 17 dětský domovů z celé ČR.

Jubilejní 10. ročník Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou by nevznikl bez štědré podpory partnerů, proto velký dík patří firmám Úsovsko Food – výrobce tyčinek Fit, SlimPasta, Delicomat, Il Mulino, Destroy, Jafra, Madeta, Douglas, Albatros, Penam – Fit den, Dorty a sladké pečení, Wella, CEP, Toypex, JK Jitka Kudláčková Jewels, Hamleyes, pamětní mince - CMQC, MonnAmi, TvMiniUni, Smilebox  a Policie ČR.

Fotogalerie
6107 6108 6109 6110 6111 6112 6113

Další články z rubriky

Miele je partnerem beachvolejbalových šampionů Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera na cestě za olympijským snem

Miele je partnerem beachvolejbalových šampionů Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera na cestě za olympijským snem

Ve skate parku v Rokycanech proběhla první česká instalace veřejných kompostovacích toalet BIOCULTUS Public

Ve skate parku v Rokycanech proběhla první česká instalace veřejných kompostovacích toalet BIOCULTUS Public

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Na vlně audioknih