Magazín Elita

Nové ručníky a toaletní papíry Tork Natural colour jsou z z recyklovaných vláken

Nové ručníky a toaletní papíry Tork Natural colour jsou z z recyklovaných vláken

Kvalita má novou barvu. Tork, značka Essity, představuje nové produkty řady Tork Natural colour – měkké a savé ručníky a toaletní papír ze 100 % z recyklovaných vláken. Kvalita a udržitelnost se již vzájemně nevylučují; výrobky Tork Natural colour pro toalety a umývárny poskytují komfort hostům a zároveň zlepšují udržitelnost v hygieně.

Používali jste někdy obyčejné hnědé papírové ručníky nebo toaletní papír? V minulosti nebyly u hostů, zaměstnanců a dalších koncových uživatelů příliš oblíbené, protože nejsou příliš savé, jsou drsné k pokožce a mohou působit nekvalitně. To se však mění. Značka Tork – lídr v oblasti inovací, ukazuje, že udržitelnost a kvalita se již vzájemně nevylučují. U nové řady výrobků Tork Natural colour odborníci na profesionální hygienu proměnili drsné v měkké, dali vysoké kvalitě novou barvu a vytvořili měkké a savé ručníky na ruce a toaletní papír vyrobený ze 100 z % recyklovaných vláken. Řada Tork Natural colour pro toalety a umývárny je dalším krokem k cirkulárnímu hospodářství – a zároveň reaguje na změny na trhu s papírem.

Inovace: Měkké a udržitelné výrobky pro toalety a umývárny

Značka Tork již mnoho let používá pro své výrobky vysoce kvalitní recyklované materiály. Ale: „Recyklovaná vlákna z kvalitnějších a světlejších materiálů, jako je kancelářský papír a noviny, se stala vzácným zdrojem. Vzhledem k tomu, že stále více lidí pracuje z domova a podniky přecházejí provoz bez papíru, je nabídka recyklovaného papíru menší," říká Tomas Gandemo, globální manažer pro inovace značky Tork. „Museli jsme najít alternativní zdroje vláken pro výrobky z recyklovaných materiálů." S rozmachem elektronického obchodování totiž vzrostla po celém světě nabídka použitých kartonových krabic. Společnost Tork proto přešla na využívání těchto recyklovaných krabic.

Toaletní papír a ručníky z řady výrobků Tork Natural colour jsou měkké a mají stejnou kvalitu jako podobné výrobky Tork Advanced. „Zákazníci již nemusí volit mezi udržitelností a výkonem. Řada produktů Tork Natural colour je skvělou volbou pro zákazníky, kteří chtějí dát najevo svůj závazek k ochraně životního prostředí a zároveň si zachovat stejně vysokou kvalitu výrobků Tork," říká Wojciech Nizio, Regional Brand Activation Manager značky Tork. „Je to možná malý krok k udržitelnosti, ale spousta malých změn v součtu přinese velký posun," zdůrazňuje.

Všechny výrobky Tork Natural colour jsou navíc kompatibilní se službou Tork PaperCircle – první službou recyklace papírových ručníků na světě. Tato inovativní služba umožňuje podnikům snadno se zapojit do cirkulárního hospodářství a sbírat a recyklovat použité papírové ručníky na nové papírové výrobky, čímž se z odpadu stává zdroj. Tork PaperCircle vám pomůže splnit vaše cíle v oblasti udržitelnosti tím, že sníží množství odpadu až o 20 %[1] a sníží emise uhlíku u papírových ručníků nejméně o 40 %[2].

Pracovníci v kancelářích a návštěvníci restaurací oceňují udržitelné výrobky

Vysoce kvalitní ručníky a toaletní papír ve světle hnědé barvě představují jednoduchý způsob, jak zaměstnancům, hostům a návštěvníkům ukázat, že udržitelnost je prioritou – a že se facility management aktivně podílí na přechodu k udržitelnější a cirkulární společnosti. Uživatelský průzkum[3] ukázal, že 83 % kancelářských pracovníků a návštěvníků restaurací souhlasí s tím, že nabídka papírových ručníků v přírodní barvě vyrobených ze 100 % z recyklovaných materiálů je pro restauraci dobrým způsobem, jak ukázat svůj závazek k ochraně životního prostředí. Myšlenka recyklace výrobků na jedno použití, jako jsou kartony na výrobu papírových ručníků, se líbí 87 % respondentů. A také 85 % kancelářských pracovníků je ochotno používat v kanceláři toaletní papír v přírodní barvě – pokud bude mít stejnou kvalitu jako ten, na který jsou zvyklí.

Nové papírové produkty Tork jsou vyrobeny ze 100 % z recyklovaných vláken. 30-50 % z nich pochází z použitých kartonů z vlnité lepenky, například z přepravních kartonů. Zbývající část pochází z jiných zdrojů recyklovaných vláken, například z tříděného kancelářského papíru. Všechny výrobky mají certifikát FSC® a certifikát EU Ecolabel.

Zlepšování výkonnosti podniku prostřednictvím udržitelného řízení hygieny je základem značky Tork. „Proto bude v příštích letech uvedeno na trh více vysoce kvalitních výrobků v přírodních barvách," říká Tomas Gandemo.

Všechny náplně Tork Natural colour lze používat se stávajícími dávkovacími systémy Tork.

Zahrnuty jsou tyto výrobky pro umývárny:

- Tork Matic® papírové ručníky v roli natural

- Tork Xpress® jemné papírové ručníky na ruce Multifold natural

- Tork Mid-Size bezdutinkový toaletní papír natural

- Tork Mini Jumbo toaletní papír natural

Kompletní sortiment je k dispozici k objednání od ledna.



[1] Založeno na výsledcích od pilotních zákazníků Tork PaperCircle® v Německu a Nizozemí.

[2] Na základě posouzení životního cyklu pro Evropu, v němž byly zohledněny procesy, kterým bylo zabráněno, provedeného společností Essity a ověřeného IVL, Švédským institutem pro výzkum životního prostředí. Ltd, 2017

[3] Uživatelský průzkum provedený ve Velké Británii, Německu a Francii mezi kancelářskými pracovníky a návštěvníky restaurací v dubnu 2022.


Další články z rubriky

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Na vlně audioknih