Magazín Elita

Dokonalé líčení pod brýlemi má svá pravidla

Dokonalé líčení pod brýlemi má svá pravidla

Valentýnské oslavy jsou příležitostí, která si žádá speciální líčení. Co když ale nosíte brýle a chcete, aby vaše oči dostatečně vynikly? Držte se těchto jednoduchých pravidel, kde rozhoduje i síla vašich dioptrií.

Začněte zlehka

Základem každého líčení by měl být lehký make-up, který nanášejte na dobře hydratovanou pleť. Některé ženy s brýlemi se mylně domnívají, že pod obroučky je lepší nanést silnější vrstvu make-upu, ale opak je pravdou. V místech, kde se obroučky dotýkají obličeje, pak zbytečně vznikají otlačeniny a brýle mohou po vrstvě nechtěně klouzat. Navíc make-up na obroučkách zbytečně ulpívá a zanáší je. Proto klidně na kořeni nosu make-up zcela vynechte, nebo naneste co nejslabší vrstvu. Lícní kosti zvýrazněte vaší oblíbenou tvářenkou a nebojte se přidat i rozjasňovač, který osvěží a rozzáří váš celkový look.

Základem je nude stín

Hned po make-upu se pusťte do očních stínů. Aby na oku lépe držely a nedrolily se, naneste na víčko ideálně podkladovou bázi. A jaké stíny pod brýle vybrat? “Bývá pravidlem, že by barva očních stínů měla korespondovat s barvou obrouček. Jako základní barvu na víčko můžete použít nude odstín a následně víčko vystínovat pomocí tmavších a světlejších odstínů,” doporučuje Silvie Siegr, make-up artistka z optiky Alensa.cz.

K valentýnskému večeru patří hravé barvy a skvěle budou fungovat kombinace růžové a černé, jarní pastelové odstíny, ale i svůdné kouřovky se třpytkami. Jen pozor, pokud máte převislá víčka nebo zapadlé oči. V takovém případě se studeným kouřovým stínům i třpytkám vyhněte a zvolte spíše matné stíny v teplých tónech, které by měly být u vnitřního koutku co nejsvětlejší a směrem k vnějšímu koutku se ztmavovat. V případě, že se místo brýlí rozhodnete vzít čočky, nezapomeňte je nasadit ještě před samotným líčením, a naopak je vyndejte před závěrečným odličováním.

Rozhodující jsou brýle na dálku i na blízko

Při líčení je nutné počítat s tím, že brýle na dálku zpravidla oči opticky zmenšují. Snažte se proto nepoužívat příliš tmavé barvy a vynechat spodní linku. “U řas se pak zaměřte na ty horní, spodní prakticky líčit nemusíte. Barvy by obecně měly být spíše jemnější, aby oči rozzářily a zvětšily,” říká make-up artistka z Alensa.cz Silvie Siegr. Oproti tomu dioptrická skla na blízko oči zvětšují, a tak je třeba je opticky zmenšit. Toho docílíte tmavšími stíny i výraznými linkami. A stejně jako na typu dioptrických skel, záleží také na tloušťce a barvě obrouček. Čím masivnější jsou, tím může být vaše líčení výraznější a horní linka silnější. Naopak je-li váš rám tenký, bude lepší vsadit na jemnější líčení.

Crullé Cherish       

Cena: 879 Kč

Marisio Outstanding       

Cena: 1989 Kč

Crullé TR1726               

Cena: 659 Kč

Crullé TR1726               

Dostupnost: www.alensa.cz

Řasy natočte kleštičkami

Stíny máte hotové? Pokračujte zvýrazněním řas, které si nejprve zaslouží natočit pomocí kleštiček. Pokud je nepoužíváte pravidelně, určitě je vytáhněte alespoň na Valentýna. Zabere vám to jen pár vteřin navíc a výsledný efekt bude o 100 % lepší.

Nezapomeňte na obočí

Majitelky brýlí by rozhodně neměly zapomínat zvýraznit také obočí, které orámuje obličej a tvoří základ každého dokonalého líčení. A při tom valentýnském si dejte obzvláště záležet, protože horní rámy brýlí strhávají na obočí vždy větší pozornost. Než se ovšem pustíte do jeho vykreslování, pročešte obočí jemně kartáčkem, nebo fixačním gelem. Následně použijte pudrové stíny, tužku, fixu nebo speciální řasenku určenou na obočí. Ta by ale nikdy neměla být černá! Volte spíše hnědé odstíny v takové intenzitě, která závisí na barvě vašich vlasů. Čím jsou vaše vlasy světlejší, tím by mělo být i obočí jemnější. Patříte-li mezi černovlásky, obočí by mělo být o dva tóny světlejší, pokud jste ale blondýnka, může být obočí o dva tóny naopak tmavší.

Široký výběr dioptrických i slunečních brýlí podle poslední módy a další produkty péče o váš zrak naleznete na www.alensa.cz nebo navštivte v optikách Alensa, Lazarská 13/8, Praha 2, a Masarykova 412/32, Brno.

Fotogalerie
19307 19308 19309

Další články z rubriky

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Na vlně audioknih