Magazín Elita

Sofistikovaná evoluce: ikonický model BR 03 OD BELL & ROSS prošel kreativní přeměnou

Sofistikovaná evoluce: ikonický model BR 03 OD BELL & ROSS prošel kreativní přeměnou

Historie hodinářské společnosti Bell & Ross se začala psát již v roce 1994, o 12 let později pak světlo světa spatřil model BR 03, jenž se rychle stal jedním ze stěžejních modelů značky. Hodinky, které odkazují na svět letových přístrojů a kokpitů letadel vás překvapí nejen ikonickým stylem hodinářské značky, ale i prvotřídním výkonem. S hodinářstvím a klenotnictvím BENY můžete nyní sledovat kreativní a brilantní změny, jimiž byl model BR 03 díky důmyslné evoluci posunut na vyšší úroveň. 

Bell & Ross je ztělesněním precizního zpracování, ale i vytříbenosti a dobrého vkusu. Dnes navíc překvapuje návratem ke svému celosvětově identifikovatelnému pouzdru: legendárnímu „kruhu ve čtverci drženému čtyřmi šrouby“, které připomíná siluetu hodin v kokpitu. Stejně jako při prvním uvedení v roce 2006 nás hodinky BR 03 ohromují svým geniálním pouzdrem o průměru 41 mm a dalšími pozoruhodnými vlastnostmi.

Stejný duch, nové proporce

Ve světě hodinářského designu se počítá každý milimetr, a tak je zvětšení nebo zmenšení pouzdra vážná věc. Designéři často raději začnou znovu, než aby měnili ikonický model. Bruno Belamich, spoluzakladatel a kreativní ředitel společnosti Bell & Ross, o dokonalosti něco ví. „U nových hodinek BR 03 jsme upravili proporce kolekce respektováním jejich základních pravidel. Naším cílem bylo zachovat identitu, díky níž je model BR 03 tak úspěšný, a zároveň ji přizpůsobit nové době a zachovat její půvab,“ popsal klíčovou metamorfózu ikonického modelu.

Lehce zmenšené rozměry pouzdra – ze 42 mm na 41 mm – jsou velmi jemné a zároveň mocné. Toho, jak mění vzhled a pocit z hodinek, si všimnete na první pohled. Výsledek ještě umocňuje šířka, která se změnila ze 4,5 mm na 4. Tyto proměny odrážejí vzrušující a nově objevený rytmus.

Design povýšený na novou úroveň

Živá a úchvatná kolekce BR 03 je nová a klasická zároveň. Ikonické modely značky jsou nyní poháněny nejnovějším automatickým kalibrem BR-CAL.302, jenž přináší prodlouženou rezervu chodu 54 hodin, a jsou také vodotěsné do 100 metrů. Představuje celkem 8 modelů: tři v černém pouzdře Bell & Ross (Black Matte, Phantom a Heritage); tři verze z leštěné oceli (Black Steel, Blue Steel, Golden Heritage) s černým, modrým a hnědým povrchem; a nakonec ještě dva zbrusu nové modely, které vynikají jedinečným konceptem.

Prvním jsou BR 03 Copper, hodinky s atraktivním měděným ciferníkem vyrobeným procesem galvanizace a doplněným černými gravírovanými číslicemi a indexy, které mu dodávají větší hloubku. Modré kovové ručičky přináší originální retro vzhled s moderním nádechem. 

A konečně posledním je BR 03 Military Ceramic kombinující matné černé keramické pouzdro s ciferníkem v barvě khaki. Tento výkonný model se odvážně staví do pozice hodinek inspirovaných vojenským stylem, který od počátků značku Bell & Ross ovlivnil. 

Příběh společnosti Bell & Ross začal v kokpitu letadla a byl veden ambicí navrhovat hodinky přímo inspirované leteckými přístroji. Tato značka nás nepřestává udivovat. Model BR 03, vylepšený mírně zmenšenými rozměry, se vydal vpřed s novým automatickým strojkem: kalibrem BR-CAL.302 s 54hodinovou rezervou chodu. Do kolekce BR 03 se vrátily troje hodinky s černým keramickým pouzdrem a troje z leštěné oceli, jako novinky se pak objevil model s měděným ciferníkem a model z keramiky v barvě khaki. Stylové, funkční a dobře čitelné hodinky potvrzují know-how společnosti Bell & Ross v oblasti profesionální hodinářské výroby.

Klenotnictví BENY přináší na český trh luxusní zboží od roku 1991, kdy se rodinný podnik přesunul z chorvatské Rovinje do Prahy. Výsadou klenotnictví je široká nabídka hodinek a luxusních šperků od světově proslulých značek. BENY vyniká také výrobou vlastních klenotů, a to včetně originálních kousků na míru. Butiky BENY naleznete na Václavském náměstí, v Pařížské a Karlově ulici.  

Tento moment tvoří další příběh.

Rodinné hodinářství a klenotnictví s tradicí již od roku 1976.

www.beny.cz

Fotogalerie
18696 18697 18698 18700 18701

Další články z rubriky

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Na vlně audioknih