Magazín Elita

Corum uvádí nové hodinky Admiral 42 Automatic

Corum uvádí nové hodinky Admiral 42 Automatic

Kolekce, kterou obdivují oddaní sběratelé hodinek i ti, kdo touží po sportovním a zároveň elegantním stylu. První ikonický model Admiral představila společnost Corum již před 63 lety a od té doby ušla opravdu dlouhou cestu. Verze, kterou hodinářská značka letos uvádí, se nese v duchu moderního designu inspirovaného dlouhou historií námořní plavby. Hodinářští mistři společnosti Corum představují šest nových modelů žádaných hodinek Admiral s automatickým strojkem, 42mm pouzdrem a výrazným motivem na ciferníku. Tento poklad budete moci brzy spatřit i v hodinářství a klenotnictví BENY.

Od dob první hranaté verze, která debutovala v roce 1960, prošly hodinky Admiral mnoha změnami. Dvě desetiletí po prvním uvedení na trh byly zcela přepracovány do modelu s dvanáctibokým (dodekagonálním) tvarem pouzdra a barevnými námořními praporky, které mu rychle získaly celosvětové uznání a povýšily řadu na legendární status, jemuž se těší dodnes. V následujících desetiletích se hodinky Admiral těšily velkolepé pozornosti.

Dnes společnost Corum odpovídá na volání moderních milovníků oceánu i příležitostných mořeplavců a představuje nové verze. Každý ze šesti modelů se pyšní ciferníkem s trojrozměrným motivem, který byl kompletně navržen v La Chaux-de-Fonds týmem Corum v roce 2019, a je tak pro značku jedinečný a vlastní. Dosud byl tento motiv ciferníku použit pouze na 38mm a 45mm hodinkách Admiral Automatic, v případě modelu Admiral 42 Automatic jde tedy o velkolepou premiéru.

Nové modely hodinek Admiral se mohou pochlubit dvěma odstíny ciferníku, mezi nimiž nechybí sytá středomořská modř a výrazná půlnoční čerň. Každá barva ciferníku je nabízena ve třech verzích: s pouzdrem a náramkem z nerezové oceli; s pouzdrem z nerezové oceli a barevně sladěným koženým řemínkem z aligátoří kůže; s pouzdrem z nerezové oceli s lunetou a korunkou z 18karátového růžového zlata a barevně sladěným koženým řemínkem z aligátoří kůže doplněným trojitou skládací sponou.           

Při pohledu na ciferník hodinek upoutá vaši pozornost obruba s proslulými námořními praporky, které byly do nové verze přeneseny v podobě minimalistických obrysů. Souhru celého díla dotváří minutové a hodinové indexy a bílé skeletonové ručičky Dauphine s povrchovou Super-LumiNova.

Stejně jako u ostatních modelů z řady Admiral, i u nové verze hodinek je ciferník osázen 12 charakteristickými indexy v podobě námořních vlajek, které odkazují k Mezinárodnímu signálnímu kódu – prostředku pro výměnu důležitých zpráv o bezpečnosti plavby. Hodinky Admiral 42 vynikají modernější, rafinovanější siluetou a štíhlejším pouzdrem, díky čemuž se v posledních letech staly jedním z nejprodávanějších modelů značky Corum. 

Safírové sklíčko hodinek je opatřeno antireflexní vrstvou, stejně jako zadní strana, která umožňuje pohled na strojek. Každý model je poháněn automatickým kalibrem CO 395 s frekvencí 4 Hz a 42hodinovou rezervou chodu. Hodinky Admiral 42 Automatic jsou vodotěsné do 100 metrů a stávají se tak ideálním doplňkem pro moderní životní styl.

Klenotnictví BENY přináší na český trh luxusní zboží od roku 1991, kdy se rodinný podnik přesunul z chorvatské Rovinje do Prahy. Výsadou klenotnictví je široká nabídka hodinek a luxusních šperků od světově proslulých značek. BENY vyniká také výrobou vlastních klenotů, a to včetně originálních kousků na míru. Butiky BENY naleznete na Václavském náměstí, v Pařížské a Karlově ulici. 

Tento moment tvoří další příběh.

Rodinné hodinářství a klenotnictví s tradicí již od roku 1976.

Fotogalerie
18215 18216 18217 18218

Další články z rubriky

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Na vlně audioknih