Magazín Elita

Jste správně připravení na grilovací sezónu?

Jste správně připravení na grilovací sezónu?

Ze zahrad, teras a balkonů se line omamná vůně grilovaného masa. Příjemný vánek a sluneční paprsky nás opět lákají naložit oblíbený steak a pustit se do prvního letošního grilování. Aby vám šlo grilování od ruky, nezapomeňte si zpestřit vybavení tím nejlepším nádobím a trendy doplňky pro skvělou grilovačku od Potten & Pannen - Staněk.

Češi nejsou jenom národem chatařů a houbařů, ale především milovníků grilování. Pravidelně se této zábavě věnuje téměř polovina národa, špekáčky rádo opéká až 60 procent z nás. To potvrzuje také Miloš Staněk, jeden ze zakladatelů společnosti Potten & Pannen - Staněk: „Zvýšenou poptávku po grilech a dalších pomocnících jsme zaznamenali hned zpočátku koronakrize. Jejich prodeje dokonce vzrostly tak raketovým způsobem, že jsme ani nestačili doplňovat sklady.”

Dárková sada Peugeot Nancy mlýnek na sůl, mlýnek na pepř

Kuchaři se shodnou na tom, že kvalitní vyzrálý steak nepotřebuje nic víc než sůl a pepř. Pokud si tedy máte v plánu o víkendu ugrilovat poctivý plátek hovězího, držte se rady nejmladší princezny Marušky z pohádky Byl jednou jeden král, že sůl je prostě nad zlato. Pepř a sůl jsou ukryty v dárkovém setu dvou 12 cm vysokých průhledných mlýnků na koření z dílny francouzského výrobce Peugeot. Ten se kromě aut specializuje již více než dvě stě let na výrobu kuchyňských mlýnků, jež jsou symbolem tradiční francouzské vášně pro gastronomii. Díky elegantnímu designu, ergonomickému zpracování a odolnému akrylátu jsou mlýnky nejen snadné na údržbu, ale také téměř nerozbitné. Vyráběny jsou výhradně ve Francii a firma na mlecí mechanismus poskytuje celoživotní záruku. Součástí balení je navíc Tan Hoi pepř z Vietnamu, který se hodí na dochucování brambor, rajčat, čočky nebo červeného masa. Kolekci, zabalenou do červené dárkové krabičky se znaky lva, hrdého představitele loga Peugeot, pořídíte v prodejnách Potten & Pannen - Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 1 985 Kč.

Kampotský fermentovaný pepř, Potten & Pannen - Staněk

Grilujte jako michelinští šéfkuchaři. S pravým kampotským pepřem z exkluzivní řady Premium Gourmet Potten & Pannen - Staněk uděláte z obyčejného jídla jedinečný chuťový zážitek. Fermentovaný kampotský pepř s certifikací původu pochází z kambodžské farmy La Plantation. Ručně sbíraný jemně křupavý černý pepř s ovocitou chutí, konzervovaný v mořské soli, využijete na přípravu jemných omáček, ryby s citronem nebo klidně na steak. Naleznete jej v krásné uzavíratelné skleněné kořence o hmotnosti 50 gramů. Směs však není vhodná do mlýnků na koření. Černý fermentovaný pepř z Kampotu nakoupíte v prodejnách Potten & Pannen - Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 449 Kč.

Villeroy & Boch BBQ Passion talíř na klobásy, 2 ks

Venkovní stolování se neobejde bez servírovacího nádobí. Své o tom ví i německá tradiční porcelánka Villeroy & Boch, která si pro grilovací nadšence připravila speciální servírovací kolekci BBQ. Podélné talíře mají ideální tvar na jakékoliv druhy klobásek nebo párků, na okrajích navíc najdete prostor na grilovací omáčky, které ke grilování neodmyslitelně patří. Dva kusy talířů o rozměru 34 x 11 cm pořídíte buď v prodejnách Potten & Pannen - Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 590 Kč.

Cestovní gril Weber Traveler

Chcete si s rodinou odpočinout od ruchu města a vyrazit o víkendu na chatu, do kempu nebo jen na piknik v blízkosti krásné přírody? Vezměte s sebou kompaktní smaltovaný plynový gril Weber Traveler, který díky nosné konstrukci a praktické velikosti oceníte ať už budete na cestách, nebo doma na terase. Gril je umístěn na velkých kolech, má robustní rám, automatický zámek poklopu, zabraňující samovolnému otevření, a tři háčky na grilovací náčiní, takže manipulace s ním bude naprosto jednoduchá. Teplotní rozsah od nízké po vysokou teplotu umožní přípravu steaku, ryby i grilované zeleniny. Velká grilovací plocha poskytne dostatek místa na přípravu pokrmů pro celou rodinu a boční odkládací stolek zase místo pro talíře i další nezbytné potřeby. Díky kompaktnosti ho lze složit a rozložit jednou rukou, a navíc se vám pohodlně vleze do kufru auta. Gril Weber Traveler, připevněný k vozíku pro snadnou manipulaci, zakoupíte v prodejně Potten & Pannen - Staněk v Čestlicích nebo na www.pottenpannen.cz za 12 065 Kč.

Weber Čistící sada pro plynové grily se smaltovanými povrchy, 10 ks

Zbyl na vás úklid grilu? K udržení smaltovaných plynových grilů Weber vám může pomoct deseti dílná sada nástrojů pro řádnou údržbu, díky které bude váš pomocník i po pravidelném používání vypadat jako nový. Čistící set obsahuje deset nejnutnějších potřeb, bez kterých se při údržbě neobejdete: triangl kartáč na gril, speciální kartáč na čištění roštů, sprej na vyčištění a na promazání roštů, čistič porcelánového smaltu, škrabku na grilovací vanu, kartáček na čištění plynové trysky, hadřík z mikrovlákna a v neposlední řadě také dvě čisticí houbičky. Weber Čistící sadu naleznete v  prodejně Potten & Pannen - Staněk v Čestlicích nebo na www.pottenpannen.cz za 1 355 Kč.

Ponorný tyčový mixér Bamix BBQ DeLuxe 200 W, černý

Maso je naloženo, hosté mají dorazit každou chvilku a vám ještě chybí marináda, která udělá z ugrilovaného steaku mistrovské dílo na talíři. Přípravu lahodné BBQ omáčky zvládnete se švýcarským krasavcem, ponorným tyčovým mixérem Bamix, který povýší nejen přípravu BBQ, ale jakékoliv marinády a přílohy na úplně novou úroveň. Součástí mixéru je sada čtyř výměnných nožů, nádoba o objemu 400 a 600 ml, food processor se stlačovadlem a vícejazyčná kuchařka a zástěra. Tyčový mixér Bamix je zárukou prvotřídní kvality, kompaktnosti i trvanlivosti zastřešený švýcarským standardem ručního zpracování. Oblíbeného pomocníka v prodejnách Potten & Pannen - Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 5 050 Kč.

Weber Bible grilování vol. 2

Ovládněte úspěšné grilovací techniky a bezpočet receptů na přípravu základních receptů, omáček, marinád i kořenících směsí, které si zamilují jak úplní začátečníci, tak již ohněm ošlehaní grillmasteři. Druhý díl úspěšné knížky Weber Bible grilování vol. 2 není pouze obyčejnou kuchařkou, ale zdrojem inspirace a dechberoucích metod práce s grilem Weber, nabízející 84 přehledně zpracovaných fotoreceptů pro všechny typy grilů, od plynových, elektrických až po ty dřevěné. Udělejte radost sami sobě nebo kamarádovi a pořiďte si novinku Weber Bible grilování vol. 2 v prodejně Potten & Pannen - Staněk v Čestlicích nebo na www.pottenpannen.cz za 599 Kč.

Recept na přípravu BBQ omáčky s javorovým sirupem a bourbonem z kuchařky Weber Bible grilování vol. 2: Jamie Purviance: Bible grilování vol. 2 (Weber, 2020).

Na zhruba 250 ml budete potřebovat:

  • 180 ml kečupu
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 4 lžíce bourbonu
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 4 lžičky mletého chilli Chipotle

V kastrůlku rozmícháme všechny přísady. Na vysokém stupni jednou přivedeme k varu, poté omáčku na nízkém stupni 12 až 15 minut mírně povaříme, dokud trochu nezhoustne. Přitom ji občas promícháme. Hodí se na naporcované kuře.

Fotogalerie
14050 14051

Další články z rubriky

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Hejty na tepelná čerpadla se množí.  Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Hejty na tepelná čerpadla se množí. Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku