Magazín Elita

Jako první model v Icons Collection je limitovaná edice Electra Glide® Revival™

Jako první model v Icons Collection je limitovaná edice Electra Glide® Revival™

Harley-Davidson představil nový program Icons Collection, který každoročně nabídne limitovanou edici modelů s výrazným charakterem. Na počest amerického stylu budou oživeny klasické designy Harley-Davidson nebo nově ztvárněny vize budoucnosti motocyklů.

Icons Collection bude každoročně obsahovat dva nové modely a každý bude vyroben pouze v jediné limitované sérii. Výroba takového modelu se již nikdy nebude opakovat. Každý motocykl v Icons Collection bude mít jedinečné pořadové číslo a jeho majitel dostane certifikát pravosti.

„V souladu se strategií Hardwire jsme se zavázali představit řadu motocyklových modelů, které ještě zvýší atraktivitu a zvýrazní historické dědictví značky Harley-Davidson,“ říká Jochen Zeitz, prezident a generální ředitel Harley-Davidson. „Proto je mi ctí představit nový plán limitovaných modelů Icons Collection, série jedinečných adaptací produkčních modelů v designech připomínajících naši slavnou minulost a skvělou budoucnost.“

První model nové Icons Collection

Harley-Davidson® Icons Collection odstartovala představením modelu Electra Glide® Revival™, retro-klasického motocyklu pro milovníky historie a jedinečného nadčasového designu. Globální produkce modelu Electra Glide Revival bude omezena na jednorázovou sérii 1 500 číslovaných motocyklů, které by měly dorazit k autorizovaným dealerům Harley-Davidson ještě na konci dubna s prodejní cenou 25 381 Eur (bez DPH).

Vzhled motocyklu Electra Glide Revival je inspirovaný modelem Electra Glide z roku 1969, který jako první Harley-Davidson nabídl polokapotáž Batwing. Tento prvek se stal ikonou ve světě motocyklů a jednoznačným designovým znakem strojů Harley-Davidson. Přestože se jej mnozí snažili napodobit, stále zůstává výrazným odlišujícím znakem mnoha současných modelů Harley-Davidson. V roce 1969 byly volitelná polokapotáž a boční brašny nabízené pouze v bílém laminátovém provedení a Electra Glide Revival tento vzhled replikuje pomocí bílého lakování Birch White. Klasický vzhled dotváří dobový znak na nádrži a nápis Electra Glide na předním blatníku. Electra Glide Revival bude v nabídce v jediné barevné verzi po vzoru originálních barev z roku 1969. Dvoubarevná nádrž kombinuje modrou Hi-Fi Blue a černou Black Denim, které jsou odděleny bílým pruhem Birch White. Boční panely a přední blatník jsou lakované modrou barvou Hi-Fi Blue.

„Žijeme ve velmi dynamické době a jsme svědky neustálých změn,“ říká Brad Richards, viceprezident pro Styling&Design ve společnosti Harley-Davidson. „Model Electra Glide Revival je oázou klidu a jistoty mezi turbulencemi každodenního světa. Nabízí spojení se základní DNA značky Harley-Davidson, která vytvořila fenomén Grand American Touring.“

Mezi hlavní designové prvky modelu Electra Glide Revival patří jednomístné sedlo s černobílým potahem a chromovaným rámem. Pod ním se nachází nastavitelná jednotka odpružení, také ve stylu modelů Harley-Davidson FL z šedesátých let. Nostalgický vzhled dále posilují chromovaná vyplétaná kola a širokými pneumatikami s bílými bočnicemi a chromované prvky na předním blatníku, bočních rámech, krytu sání, vidlicích a přídavných světlech. Klasika nikdy nevypadala lépe!

Milwaukee Eight® 114

Model Electra Glide Revival je poháněný motorem Milwaukee-Eight 114 V-Twin s podmanivým výkonem a klasickým zvukem a charakterem Harley-Davidson.

  • Zdvihový objem: 1 868 ccm (114 palců)
  • Točivý moment: 160 Nm @ 3250 ot/min
  • Čtyřventilové hlavy válců (dva výfukové a dva sací ventily, celkem osm ventilů); lepší průtok vzduchu k motoru přispívá k vyššímu výkonu.
  • Dvě zapalovací svíčky na válec zlepšují zapalování směsi a maximalizují výkon při nízké spotřebě.
  • 6rychlostní převodovka Speed Cruise Drive® nabízí převody pro pohodlné a hospodárné přesuny po dálnici.

Vlastnosti modelů Harley-Davidson Touring

Electra Glide Revival se vyznačuje klasickým stylem, uvnitř ale ukrývá moderní konstrukci a technologie. Základem je extrémně pevný rám řady Harley-Davidson Touring, který je konstruován pro zatížení zavazadly i pro spolehlivý přenos výkonu motoru. Podvozek je navržen pro pohodlné cestování na dlouhé vzdálenosti. Pomocí otočného ovladače lze hydraulicky nastavit předpětí zadního odpružení a zajistit optimální pohodlí a jisté řízení. Přední vidlice 49 mm s dvojitým průtokovým ventilem má lineárními parametry útlumu a podporuje plynulou jízdu a dobrou ovladatelnost.

Klasická kapotáž Batwing obsahuje čirý štítek a otvory Splitstream, které zamezují vzniku rušivých turbulencí. Elektronický tempomat zpříjemní dlouhé cesty, halogenový světlomet a přídavná boční světla zajistí perfektní osvětlení a posilují nostalgický styl tohoto modelu Revival.

Systém infotainmentu Boom!™ Box GTS s barevnou dotykovou obrazovkou doplňují dva vestavěné reproduktory. K dispozici je pokročilý systém navigace a ovládání pomocí hlasových povelů (po spárování s kompatibilní náhlavní soupravou do přilby) plus kompatibilita s aplikacemi Android Auto™ a Apple CarPlay®.

Ve standardní výbavě je také sada bezpečnostních funkcí Harley-Davidson RDRS s technologiemi pro řízení výkonu motocyklu v souladu s dostupnou trakcí při rozjezdech i brzdění:

  • Brzdový systém C-ABS (Cornering Enhanced Antilock Brake System)
  • Systém propojených brzd C-ELB (Cornering Enhanced Electronically Linked Braking)
  • Systém kontroly trakce C-TCS (Cornering Enhanced Traction Control System)
  • Systém řízení prokluzu DSCS (Drag-Torque Slip Control System)
  • Asistent rozjezdu do svahu HHC (Hill Hold Control)

Další informace o modelech Harley-Davidson Icons Collection a modelu Electra Glide Revival najdete na adrese: http://h-d.com/icons

Fotogalerie
14000 14001 14002 14003

Další články z rubriky

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii