Magazín Elita

Kouzlo udržitelné módy spolehlivě objevíte s krejčovstvím TESSUTO

Kouzlo udržitelné módy spolehlivě objevíte s krejčovstvím TESSUTO

„Rychlá móda“ páchá každý rok na životním prostředí velké škody. Na svědomí má až 8 % světových emisí uhlíku a podporuje masivní spotřebu vody. Přičtěte k tomu fakt, že průměrný spotřebitel v roce 2014 nakoupil o neuvěřitelných 60 % oblečení více než v roce 2000 a každý oděv si přitom ponechal jen o polovinu déle a rázem si dokážete jednoduše představit, za jakým množstvím odpadu módní průmysl stojí… Současná doba naštěstí směřuje k lepším zítřkům, protože stále více z nás dává přednost udržitelné módě neboli „slow fashion“.

Do této kategorie se řadí také oblečení šité na míru, které je vysoce kvalitní, a přesto nepředstavuje pro naši planetu tak masivní zátěž. Tato móda byla kdysi doménou luxusního trhu, dnes je však díky vzestupu elektronického obchodování a sofistikovanějším technologiím cenově dostupnější. Kouzlo tkví v tom, že je každý oděv vyráběn na zakázku, čímž se snižuje spotřeba materiálu i energie. Spotřebitelé navíc získají zcela jedinečné kousky, které jsou vytvořeny přesně dle jejich postavy a přání, takže v jejich šatníku vydrží mnohem delší dobu než oblečení z konfekce.

Co se týče materiálů, možná věříte, že pořízením oblečení z bavlny planetu nijak nezatížíte. Opak je pravdou! Bavlníkové plantáže zabírají až 4 % světového půdního fondu využívaného k zemědělství. A navíc, ač se módní kousky ze 100% bavlny mohou zdát přírodní, tato surovina je jednou z chemicky nejvíce ošetřovaných plodin na světě. Největším producentem bavlny se v posledních letech stala Čína, která ze svých plantáží vytvořila tábory nucených prací pro tu část obyvatelstva, která politicky nesouzní s tamním režimem. I to je důvod, proč od nákupu této bavlny odstoupila již celá řada velkých módních značek, jež se snaží vyjít vstříc nejen trendu ochrany životního prostředí, ale i férových podmínek pro lidi.

Podobně smýšlí i rodinné krejčovství TESSUTO, které je tu pro všechny, kdo vědí, že méně je občas více. Pracuje jen s těmi nejkvalitnějšími látkami – pečlivě vybírá tkalcovny látek a zpracovatele bavlny, jež sami splňují ty nejpřísnější ekologická kritéria. TESSUTO spolupracuje s rodinnou italskou firmou Albini, která vlastní bavlněné plantáže v Egyptě a sama zodpovídá za setí bavlníku, manuální sklizeň, třídění, spřádání, barvení a designování látek. Zkrátka celý procesu od výroby až po distribuci. Zachována jsou jak přísná ekologická kritéria, tak i zodpovědnost k zaměstnancům ve všech fázích výroby.  

TESSUTO představuje ideální volbu nejen pro životní prostředí, ale i Vás samotné. Odcházet budete s originálními oděvy, které budou ladit jak k Vaší osobnosti, tak i ke zbytku Vašeho šatníku. Krejčovství navíc obleče nejen Vás a Vaši rodinu, ale také Váš domov. Prostřednictvím závěsů, přehozů a polštářků vytvoříte tu pravou esenci domova.

www.tessuto.cz

Fotogalerie
13850 13851 13852

Další články z rubriky

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Na vlně audioknih