Magazín Elita

Krásné chutě bio Velikonoc

Krásné chutě bio Velikonoc

Velikonoční svátky jsou nejen tradičním symbolem jarního znovuzrození, ale také obdobím spojeným s přípravou mnoha kulinárních specialit. Mezi oblíbené pochoutky patří Jidáše pečené z kynutého těsta a pokapané medem, stejnou popularitu mají také mazance s ořechy, mandlemi a rozinkami, které jsou starým pohanským symbolem slunce. Na stole našich předků nesměla chybět ani jarní polévka připravená z divokých bylinek a naklíčených semínek, která se jedla na Zelený čtvrtek. U všech velikonočních specialit platí jedno důležité pravidlo: sázka na kvalitní bio suroviny. Jen díky nim získáte tradiční, autentickou chuť. Tak pojďte s námi slavit.

Čím letos na Velikonoce překvapit?

Minimazanečky

Místo klasického mazance zkuste tyto malé minimazanečky. Jsou rychleji upečené, dobře drží tvar, při pečení zapojíte více dětí, kdy si každé může vytvořit a upéci „ten svůj“ J

Pusťte si do kuchyně zapomenuté obiloviny

Červená pšenice, jednozrnka, dvouzrnka, špalda a další. Jsou trendy, moderní, zajímavé, chutné a zdravé. Získají si vás svojí chutí a univerzálností a svým nutričním vlastnostem jsou přímo „léčivé“. Vyzkoušejte třeba jarní zeleninovou polévku s červenou pšenicí. Více viz článek Léčivé obilí

Upečte si domácí kváskový chléb laděný „do jara“

Tradiční kváskové pečivo je aktuální v každém ročním období. Zkuste ho pojmout jarně, velikonočně, pohrát si s tématem probouzející se přírody. Ozdobte si chléb jarními kvítky fialek či sedmikrásek, vykrojte si vzor jarní přírody – větvičku, květy či lístečky.

Tradiční jidáše z celozrnné mouky

Už je všeobecně známo, že bílá mouka je pro naše tělo jen prázdnou potravinou. Dopřejte svému velikonočnímu pečivo trochu více „života“, obohaťte je a i sebe o živiny v podobě celozrnné mouky. Vláknina, enzymy, oleje, minerální látky v celozrnné mouce navíc v bio kvalitě udělají z vašeho velikonočního pečení mlsání bez výčitek.

www.probio.cz

Fotogalerie
13656 13658

Další články z rubriky

Zimní únik do Tyrolska: kde vládne ticho a sníh

Zimní únik do Tyrolska: kde vládne ticho a sníh

Podzim na talíři: Mrkvový dort aneb recept pro sychravé dny

Podzim na talíři: Mrkvový dort aneb recept pro sychravé dny

Spojte exotiku s dobrým skutkem a poznejte ostrov, kde i malý dar může změnit život.

Spojte exotiku s dobrým skutkem a poznejte ostrov, kde i malý dar může změnit život.

Chrudim: město muzeí a historie, ale také místo pro aktivní odpočinek

Chrudim: město muzeí a historie, ale také místo pro aktivní odpočinek

Šetrně zpracované ryby, které si oblíbí i malí strávníci

Šetrně zpracované ryby, které si oblíbí i malí strávníci