Magazín Elita

Pečená dýně, sladké brambory, topinambur, mrkev a mix pražených semínek

Pečená dýně, sladké brambory, topinambur, mrkev a mix pražených semínek

Každý z nás má potřebu konzumovat maso úplně jinak. Jestliže patříte mezi lidi, kteří si pochutnají i na bezmasých pokrmech, nebo jste přímo vegetariáni, budete mít z tohoto receptu opravdu radost. Už napohled hraje jídlo lákavými svěžími barvami a úplně vybízí k ochutnání. Je totiž plný pečené dýně, sladkých brambor, mrkve, semínek, bylinek a také topinamburů, které možná znáte pod názvem „židovské brambory“. Jedná se de facto o druh slunečnice, jejíž hlíza je jedlá, a to jsou právě topinambury. Nechte si chutnat!

Počet porcí: 4 porce, Doba přípravy: 90 minut. Náročnost: *

Ingredience:

  • 300 g dýně Hokaido
  • 200 g sladkých brambor
  • 300 g topinambur
  • 200 g mrkve
  • 30 g přepuštěného másla
  • 50 g arašídového másla
  • tymián
  • slunečnicová semínka, dýňová semínka
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Zeleninu nakrájíme na větší kousky různých tvarů, dáme ji do pekáče a přidáme arašídové máslo. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přepuštěné máslo rovnoměrně rozdělíme, a nakonec na zeleninu položíme snítky tymiánu.
  2. Zeleninu trošku podlijeme vodou a přikryjeme alobalem a pečeme při 160 °C cca 40 minut. Poté zeleninu odklopíme a pečeme dalších 15 minut, aby se zelenina opekla do světle hněda.
  3. Semínka opražíme na sucho na pánvi a následně jimi posypeme pečenou zeleninu.

Zdroj www.akademiekvality.cz


Další články z rubriky

Nevšedně rychlý chutný a vyvážený recept do shonu všedních dní: barevné pity z pánve

Nevšedně rychlý chutný a vyvážený recept do shonu všedních dní: barevné pity z pánve

Koprová omáčka v podání Pavla Býčka v Krug ambasádě The Eatery v Praze

Koprová omáčka v podání Pavla Býčka v Krug ambasádě The Eatery v Praze

Jen letos: kroužkovaný prémiový ležák 460

Jen letos: kroužkovaný prémiový ležák 460

Letní exotická hvězda na vašem stole: Baba ganoush podle receptu Kristíny Nemčkové

Letní exotická hvězda na vašem stole: Baba ganoush podle receptu Kristíny Nemčkové

Proč je Vysočina v létě je skvělý nápad

Proč je Vysočina v létě je skvělý nápad