Magazín Elita

Včelí úly

Včelí úly

Jaké vás napadne vánoční cukroví, které chutná skoro všem, ale vyrábí ho málokdo, protože je poměrně pracné? Rozhodně včelí úly! Co recept, to originál. Jejich tajemství spočívá především ve správném poměru použitých surovin. Vyzkoušejte ten náš. Připravte si pořádnou zásobu této hříšně dobré pochoutky, která je plná poctivých surovin, jako jsou piškoty, moučkový cukr, máslo a rum. Uvidíte, že se stanete hvězdou letošních Vánoc. 
Počet porcí:
 25–30 ks

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: *

Ingredience:

  • 160 g mletých piškotů
  • 25–30 celých piškotů
  • 160 g moučkového cukru
  • 60 g másla
  • 4 lžíce rumu
  • 2 lžíce kakaa

Náplň:

  • 100 g másla
  • 1 žloutek
  • 3 lžíce rumu
  • cukr moučka

Postup:

  1. Rozmixované piškoty smícháme s cukrem a změklým máslem. Těsto propracujeme, aby těsto bylo krásně spojené. Necháme 2 hodiny odpočinout.
  2. Na náplň musíme ušlehat žloutek, poté přidáme cukr, nakonec změklé máslo. Směs vymícháme
    a dochutíme rumem.
  3. Formičky vysypeme moučkovým cukrem a naplníme těstem. Vymáčkneme důlek do těsta
    a naplníme je krémem. Úl přiklopíme piškotem a necháme ho odpočinout.

Zdroj fotografií a receptů: www.akademiekvality.cz


Další články z rubriky

RIO váš superfood pro vaši obědovou pauzu, díky kterému neztratíte svou pracovní flow

RIO váš superfood pro vaši obědovou pauzu, díky kterému neztratíte svou pracovní flow

Vánoční pohoda plná vůní a tradic: recept na skvělou vánočku  a další tipy od Miele

Vánoční pohoda plná vůní a tradic: recept na skvělou vánočku a další tipy od Miele

Ručník, župan a karavan. Vyrazte do maďarských termálů

Ručník, župan a karavan. Vyrazte do maďarských termálů

Inspirace pro milovníky ovocných pálenek

Inspirace pro milovníky ovocných pálenek

Světlo a tradice, které rozzáří nejen české Vánoce

Světlo a tradice, které rozzáří nejen české Vánoce

Levandulové údolí