Magazín Elita

Včelí úly

Včelí úly

Jaké vás napadne vánoční cukroví, které chutná skoro všem, ale vyrábí ho málokdo, protože je poměrně pracné? Rozhodně včelí úly! Co recept, to originál. Jejich tajemství spočívá především ve správném poměru použitých surovin. Vyzkoušejte ten náš. Připravte si pořádnou zásobu této hříšně dobré pochoutky, která je plná poctivých surovin, jako jsou piškoty, moučkový cukr, máslo a rum. Uvidíte, že se stanete hvězdou letošních Vánoc. 
Počet porcí:
 25–30 ks

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: *

Ingredience:

  • 160 g mletých piškotů
  • 25–30 celých piškotů
  • 160 g moučkového cukru
  • 60 g másla
  • 4 lžíce rumu
  • 2 lžíce kakaa

Náplň:

  • 100 g másla
  • 1 žloutek
  • 3 lžíce rumu
  • cukr moučka

Postup:

  1. Rozmixované piškoty smícháme s cukrem a změklým máslem. Těsto propracujeme, aby těsto bylo krásně spojené. Necháme 2 hodiny odpočinout.
  2. Na náplň musíme ušlehat žloutek, poté přidáme cukr, nakonec změklé máslo. Směs vymícháme
    a dochutíme rumem.
  3. Formičky vysypeme moučkovým cukrem a naplníme těstem. Vymáčkneme důlek do těsta
    a naplníme je krémem. Úl přiklopíme piškotem a necháme ho odpočinout.

Zdroj fotografií a receptů: www.akademiekvality.cz


Další články z rubriky

Kam na podzimní prázdniny? Do Třebíče!

Kam na podzimní prázdniny? Do Třebíče!

Luxusní gurmánské menu a sváteční atmosféra, která promění adventní čas v nezapomenutelný zážitek

Luxusní gurmánské menu a sváteční atmosféra, která promění adventní čas v nezapomenutelný zážitek

Benátky nemusí být jen v Itálii. Už jste navštívili ty na severu?

Benátky nemusí být jen v Itálii. Už jste navštívili ty na severu?

Solný květ Flor de Sal v limitované edici v keramické dóze je skvělý tip na dárek

Solný květ Flor de Sal v limitované edici v keramické dóze je skvělý tip na dárek

Vánoce s jedinečnou hořkosladkou chutí likéru Becherovka

Vánoce s jedinečnou hořkosladkou chutí likéru Becherovka