Magazín Elita

Včelí úly

Včelí úly

Jaké vás napadne vánoční cukroví, které chutná skoro všem, ale vyrábí ho málokdo, protože je poměrně pracné? Rozhodně včelí úly! Co recept, to originál. Jejich tajemství spočívá především ve správném poměru použitých surovin. Vyzkoušejte ten náš. Připravte si pořádnou zásobu této hříšně dobré pochoutky, která je plná poctivých surovin, jako jsou piškoty, moučkový cukr, máslo a rum. Uvidíte, že se stanete hvězdou letošních Vánoc. 
Počet porcí:
 25–30 ks

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: *

Ingredience:

  • 160 g mletých piškotů
  • 25–30 celých piškotů
  • 160 g moučkového cukru
  • 60 g másla
  • 4 lžíce rumu
  • 2 lžíce kakaa

Náplň:

  • 100 g másla
  • 1 žloutek
  • 3 lžíce rumu
  • cukr moučka

Postup:

  1. Rozmixované piškoty smícháme s cukrem a změklým máslem. Těsto propracujeme, aby těsto bylo krásně spojené. Necháme 2 hodiny odpočinout.
  2. Na náplň musíme ušlehat žloutek, poté přidáme cukr, nakonec změklé máslo. Směs vymícháme
    a dochutíme rumem.
  3. Formičky vysypeme moučkovým cukrem a naplníme těstem. Vymáčkneme důlek do těsta
    a naplníme je krémem. Úl přiklopíme piškotem a necháme ho odpočinout.

Zdroj fotografií a receptů: www.akademiekvality.cz


Další články z rubriky

Advent v Koruně Vysočiny: kde letos zažít kouzlo světla, tradic a setkávání

Advent v Koruně Vysočiny: kde letos zažít kouzlo světla, tradic a setkávání

Darujte společně strávený čas v exotice: Vánoce v plavkách nebo dárkový poukaz

Darujte společně strávený čas v exotice: Vánoce v plavkách nebo dárkový poukaz

Kombinace, která vládne podzimu: pizza s modrým sýrem, jablky a slaninou

Kombinace, která vládne podzimu: pizza s modrým sýrem, jablky a slaninou

Zima v Tyrolsku: Dobrodružství pro celou rodinu

Zima v Tyrolsku: Dobrodružství pro celou rodinu

ASK4: Místo, kde se potkává česká klasika s dánskou inspirací

ASK4: Místo, kde se potkává česká klasika s dánskou inspirací

Pozvánka