Magazín Elita

Vyzkoušejte s PROBIO zdravější a chutnější bezlepkové linecké cukroví

Vyzkoušejte s PROBIO zdravější a chutnější bezlepkové linecké cukroví

Vánoční svátky vnímá většina z nás jako ty nejkrásnější z celého roku. Jistě je to i díky přípravě voňavého cukroví a dalších oblíbených pokrmů. Letos si více než kdy jindy uvědomujeme, jak důležité je být s našimi blízkými, občas se v každodenním shonu zastavit a přemýšlet o skutečně důležitých věcech. Následující čas přímo vybízí také k vyzkoušení něčeho nového – třeba v kuchyni. Tip na netradiční, ale o to chutnější a zdravější sladké vánoční cukroví přináší Bára Hernychová, expertka na přirozenou stravu společnosti PROBIO.

„Skloubit dohromady klasické vánoční recepty a přirozený životní styl není zase až tak složité. Nevzdávejte se svých oblíbených jídel ani slavnostního cukroví a nebojte se nijak zásadních změn, protože i malé obměny dokáží velké věci,“ říká Bára Hernychová. Přesvědčte se sami!

Bezlepkové linecké cukroví

Typ receptu: bezlepkový, vegetariánský

Náročnost receptu: snadný

Čas přípravy: 90 minut

Ingredience:

  • 200 g bezlepkové směsi na pečení PROBIO
  • 50 g moučkového cukru PROBIO
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 1 ks citronové kůry
  • špetka soli
  • 1 jahodový džem

Postup:

  1. Do mísy prosejte bezlepkovou směs a moučkový cukr. Přidejte máslo, vejce, sůl a citrónovou kůru. Vše promíchejte a zpracujte v hladké těsto. To dejte do lednice minimálně na 1 hodinu (nejlépe na 8 hodin) odpočinout.
  2. Těsto znovu propracujte, vyválejte tenký plát a z něj vykrájejte tvary dle libosti. Ty přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 160 °C 7-8 minut.
  3. Vychladlé cukroví slepte jahodovým džemem a posypte moučkovým cukrem.

Co k tomu potřebujete? Směs bezlepková na pečení PROBIO!

Milujete voňavé cukroví, křupavý chléb, kořeněné perníčky, vláčné palačinky či šťavnatou bublaninu? My také. S naší bezlepkovou směsí připravíte všechny tyto dobroty v biokvalitě a bez lepku. Směs jsme pro vás namíchali z čerstvě umletých bio mouk z našeho bezlepkového mlýna – pohankové, čirokové, kukuřičné a rýžové. Směs můžete použít prakticky na cokoliv i na zahušťování omáček.

https://www.probio.cz/bezlepkova-smes-na-peceni-probio-bio-500-g


Další články z rubriky

Vydejte se za krásami Slovenska, nebudete litovat

Vydejte se za krásami Slovenska, nebudete litovat

Slunečná Andalusie volá. Objevte ji na čtyřech kolech díky našim praktickým radám na cesty!

Slunečná Andalusie volá. Objevte ji na čtyřech kolech díky našim praktickým radám na cesty!

Bohemia Sekt Prestige se stal šampionem mezinárodní soutěže TERRAVINO 2025 v Izraeli

Bohemia Sekt Prestige se stal šampionem mezinárodní soutěže TERRAVINO 2025 v Izraeli

Becherovka rozšiřuje nabídku likérů o novinku s příchutí grepu a chmele

Becherovka rozšiřuje nabídku likérů o novinku s příchutí grepu a chmele

Sendviče, co vás dostanou do kolen – Pastrami Pop Up je zpátky v Holešovické tržnici!

Sendviče, co vás dostanou do kolen – Pastrami Pop Up je zpátky v Holešovické tržnici!

Písecký víkend módy a designu

PURE fest