Magazín Elita

Trendem letošních Vánoc jsou přírodní materiály a dostatek světla. RETLUX je autorem světelného designu.

Trendem letošních Vánoc jsou přírodní materiály a dostatek světla.  RETLUX je autorem světelného designu.

Dekorace Vánoc jsou nedílnou součástí všech domovů a zahrad. Světlo nám prodlužuje den. Rádi si sedneme s knihou u osvětleného krbu, nebo strávíme příjemné chvilky u stolu s adventním věncem a betlémem. S úsměvem se díváme na okna s hvězdou, či knihovnu se světelnými koulemi, či šiškami. Vánoce už nejsou jen o ozdobeném stromečku, ale všichni máme rádi okolo sebe světelný design.

Tak, abychom dekorovali vkusně a příjemně, je třeba dodržovat několik zásad designérů, kteří mají na věc jasný pohled. V minulých letech se prostřídaly trendy ve skleněných ozdobách, v růžových, zelených a modrých barvách. RETLUX přináší přírodu do bytů i na zahrady. Letošní Vánoce jsou hitem přírodní ozdoby, dekorace a světla. Vše je vyrobeno z ratanu, dřeva a bavlněné příze. Dekorace mají v sobě ukrytá příjemná světla, která neoslňují, ale opravdu dekorují, a přitom vydávají světlo, které z tmavých koutů vytvoří krásný odpočinkový prostor.

RETLUX nabízí letos hodně novinek. Hvězdy do vnitřního prostoru ze směsi papíru a bavlny, které se hodí na každé okno, a působí velice vkusně. Kdo má v bytě dřevo, nabízíme ratanovou hvězdu, srdce, nebo kouli do prostoru. Dřevěné stojany, betlémy na stůl, či komety, jsou naprostou samozřejmostí na dekorování oken, či stolu. I vánoční stromek můžete ladit do přírodních materiálů. Zkombinujte dřevěné hvězdičky s přírodními borovými šiškami, celá výzdoba je tak laděná do stejných materiálů a jednoho světla.

Pokud máte prostor v obýváku, či hale, u schodiště, nebo u knihovny, postavte na zem 60 cm vysoký jehlan, který vám připraví nevšední 3D podívanou. Máte rádi adventní kalendáře a chcete si mlsat zdravé sušené ovoce, nebo dětem vybírat obrázky a číst pohádky? I tady nabízíme dřevěný adventní kalendář, jako tip pro originalitu, a vaší fantazii. Možností je mnoho, je třeba si jen promyslet, jaké chcete vytvořit Vánoce. A navíc, nemusíte nikde tahat prodlužovací šňůry, přemýšlet, do jaké zásuvky, a jak budete zapínat, ale většina produktů je již připravena na 2 tužkové baterie, tak můžete mít světla i na místech, kam nevede elektřina.

Všechny dekorace jsou velice úsporné, nemusíte se bát, že budete měnit baterie každý týden. Některé vánoční řetězy mohou být až 50 m dlouhé, mají rozdvojení do dvou směrů, jsou vybaveny časovými spínači. RETLUX nabízí desítky barevných a designových možností. Většinu vánočních řetězů můžete použít jak uvnitř, tak venku, protože disponují třídou krytí IP 44, což znamená, že jsou chráněny před vniknutím pevných cizích těles o průměru 1 mm, a zároveň jsou chráněny proti vodě stříkající ze všech směrů.

Hitem letošních Vánoc je SMART řetěz s aplikací v mobilním zařízení. Podle nálady si můžete zvolit barvu svícení od bílé, přes červenou, a modrou k zelené. Každá chvilka má své barevné kouzlo. Barvy nám umí zprostředkovat i náladu. Měňte každý večer barvu osvětlení a úspěch je zaručen. Červená vybudí k akci, upoutá na sebe pozornost, na rozdíl od modré, která uklidňuje, odstraňuje stress a zelená vás přímo zve k pohodě a relaxu.

Každému se líbí něco jiného, ale důležité je, vychutnávat si Vánoce s každým světlem. Ať jsou barevná ve tvaru hvězdiček, nebo žlutá ve tvaru šišek, nebo bílá ve tvaru svíček. V našich fotografiích najdete inspiraci a radu, jak kombinovat světla, jak kombinovat materiály a jak si poradit s prostorem.

Fotogalerie
13390 13391 13392 13393 13394

Další články z rubriky

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Na vlně audioknih