Magazín Elita

V bundách Columbia Sportswear opravdu neprochladnete

V bundách Columbia Sportswear opravdu neprochladnete

V zimě se všichni snažíme neprochladnout a udržet i své blízké v teple, tedy v oblečení, které to dokáže. Spolehnout se klidně můžete na značku Columbia Sportswear, neustále totiž  inovuje své technologie, ve kterých vyniká. Revoluční a oceňovaná termoreflexní technologie Columbia Omni-Heat slaví letos své 10. výročí. A to nelze oslavit lépe než představením další špičkové inovace. Tou je technologie Columbia Omni-Heat Black Dot využívající pokrokové černé tečky na povrchu tkaniny, které mají schopnost zachytit teplo ze slunečního záření a poskytnout tak ještě více tepelné ochrany. Opět se jedná o naprosto revoluční technologii, která je „magnetem tepla“ a jako první na světě tvoří jakýsi externí tepelný štít oblečení.

Technologie Omni-Heat se používá jako podšívka v oděvech, obuvi i doplňcích Columbia už deset let. Umožňuje regulovat teplotu bez přidávání objemu nebo hmotnosti oděvů. Funguje na principu hliníkových reflexních bodů, které odrážejí tělesné teplo. Omni-Heat získal řadu ocenění a stal se nejprodávanější tepelně izolační technologií na světě.

Vyšší verzí Omni-Heat je technologie Columbia Omni-Heat Thermal Reflective 3D. Spočívá v tom, že nový design „hvězdic“ z termoreflektivní folie Omni-Heat obsahuje nově také drobné polštářky, které tvoří vertikálně vetkaná vlákna. Tato vlákna vytvářejí mezeru mezi tělem a látkou umožňující lepší odraz a cirkulaci tepla i udržení teploty v optimální úrovni 37°C.

V kombinaci s dalšími uznávanými technologiemi značky Columbia, jakými jsou Heat-Seal nahrazující šití termolaminací, voděodolná a zároveň prodyšná technologie OutDry Extreme nebo TurboDown a TurboDown Wave, kombinující přírodní prachové peří s certifikací RDS (Responsible Down Standard) se syntetickou tepelnou izolací, poskytuje technologie Omni-Heat úplnou ochranu i za extrémně nepříznivých povětrnostních podmínek.

Kolekce Columbia podzim-zima 2020

Kromě tepelného komfortu, vysoké funkčnosti a kvality je předností kolekce Columbia pro podzim a zimu 2020 její univerzálnost i propracované střihy, tlumené nebo výrazné barvy, které umožňují kombinovat a sladit jednotlivé oblečení do atraktivních outfitů. Kolekce nabízí oblečení pro každodenní nošení do města i přírody, ale i vysoce technické sportovní kusy.

Zde jsou klíčové produkty z letošní kolekce Columbia, které by neměly uniknout vaší pozornosti

Columbia Three Forks™ Black Dot Jacket je prémiová zimní bunda, kterou oceníte ve městě i na horském treku. Je vybavena řadou technologií, jež zajistí, že bude v teple a suchu v jakémkoliv počasí. Voděodolná svrchní vrstva s tepelným magnetem – technologií Omni-Heat Black Dot - zachytne teplo slunečního záření a dvojitá vazba odrází vlhkost i déšť. Teplo uvnitř udržuje termoreflexní podšívka Omni-Heat 3D spolu se syntetickou izolační vrstvou Omni-Heat Thermarator, která je uzavřena do komor pomocí tepelných švů Heat-Seal. Díky tomu se nepohybuje, zůstává rovnoměrně rozložena a švy neproniká vítr, chlad ani vlhkost. Na rozdíl od přírodního peří si Omni-Heat Thermarator zachovává své vlastnosti i za extrémního mokra a je vyroben z recyklovaných materiálů. Vnitřní strečové panely dávají volnost pohybu a když bundu zrovna nenosíte, můžete ji sbalit do jedné z kapes. K dispozici je v pánském a dámském provedení.

Univerzální péřová bunda Columbia Autumn Park se hodí do města i do přírody. Termoreflexní Omni-Heat podšívka udržuje tělesné teplo uvnitř a zvyšuje tepelný komfort až o 20%. Silnou tepelnou izolaci tvoří peří s certifikátem Responsible Down Standard. Nastavitelná odnímatelná kapuce u vybraných modelů zahřeje za obzvlášť chladného počasí. Kapsy jsou vybaveny zipy a rukávy stahovatelnými manžetami. Bunda je k dispozici v pánském i dámském provedení a několika barevných variantách.

Columbia W Alpine Crux™ Titanium je lyžařská bunda, se kterou budete v suchu a teple i v tom nejnáročnějším zimním počasí. Bunda kombinuje prémiové materiály a nejlepší technologie. Termoreflexní podšívka Omni-Heat™ odráží a udržuje tělesné teplo uvnitř, vodě odolná tkanina s bezešvou konstrukcí Heat Seal nepropustí vlhkost. Bunda má péřovou izolaci s plnivostí 800 a když budete potřebovat ještě více tepla, stačí do ní vepnout kompatibilní střední vrstvu. Bunda je velice lehká a skladná, takže pokud se náhle oteplí a vybudete chtít bundu odložit, můžete ji sbalit do její vlastní kapsy.

Kolekce nabízí i široký výběr fleecových a hybridních bund s Omni-Heat technologií, které mohou být nošeny samostatně nebo posloužit jako střední vrstva při mrazivém počasí.

Za zmínku stojí i doplňky Columbia s technologií Omni-Heat v podobě velkého výběru čepic a rukavic.

Podzimní a zimní kolekci s Columbia zakoupíte v e-shopech www.sportisimo.cz, www.mall.cz, www.4camping.cz, www.sportovna.cz a po znovuotevření i ve značkové prodejně Columbia
v OC Letňany Praha nebo v prodejnách Columbia Sportswear v brněnském centru Olympia či olomoucké Šantovce.

Fotogalerie
13323 13324 13325 13326 13327

Další články z rubriky

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Hejty na tepelná čerpadla se množí.  Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Hejty na tepelná čerpadla se množí. Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku