Magazín Elita

Drátová či bezdrátová sluchátka? To je, oč tu hraje!

Drátová či bezdrátová sluchátka? To je, oč tu hraje!

Zbrusu nová bezdrátová sluchátka YENKEE Lounge YHP02BTBK a Gemini YHP01BTWE dokazují, že poslech hudby bez otravných kabelů nemusí být drahý.

Jde o věčné dilema většiny milovníků libých tónů, ale v těchto dnech také řady žáků a jejich rodičů, kteří jsou nuceni studovat či pracovat z domova. Vyplatí se zvolit bezdrátová sluchátka a nenechat se svázat kabely, anebo jsou to právě ony dráty, čemu vděčíme za kvalitní poslech a srozumitelnou komunikaci? Nové modely bezdrátových sluchátek YENKEE s názvy Gemini a Lounge dokazují, že vysvobodit se z kabelového sevření nemusí být drahé a že i s bezdrátovými sluchátky si můžete dopřát dlouhé hodiny kvalitního poslechu nebo ničím nerušeného rozhovoru.

Kabely jsou trochu jako děti. Když je jen jeden, ještě se dá ukočírovat, ale jakmile se musíte potýkat s celou partou kabelových raubířů, úsměv rázem vystřídá zděšení. Z pokojné výchovy jednoho roztomilého kabelku se tak najednou stává bezmocné pohlížení na celou tlupu vzájemně propletených rozdováděných kabelů. Jenže zatímco děti jsou přece jen spíš radost, kabely jsou skoro vždycky hlavně starost. Nová bezdrátová sluchátka YENKEE vás však takové starosti jednou provždy zbaví, a to za příjemnou cenu.

V době všemožných druhů konektorů jsou navíc bezdrátová sluchátka ještě univerzálnější než jejich drátové protějšky – jsou totiž kompatibilní se všemi zařízeními iOS a Android. A aby toho nebylo málo, mohou se pochlubit technologií Bluetooth 5.0, která se postará nejen o kvalitní přenos hudby, ale i o pohodlné telefonování, které vám navíc ještě zpříjemní funkce potlačení šumu. Díky tomu můžete v dnešní hektické koronavirové době snadno zhlédnout přednášku a interagovat s vyučujícím nebo třeba absolvovat online meeting s kolegy, či dokonce virtuální pracovní pohovor.

Rozplétání kabelů jako olympijský sport

Pro odhalení hlavní výhody bezdrátových sluchátek není třeba nosit detektivní buřinku – zkrátka nemají drát. Člověk si ale často neuvědomí, jak často takovou výhodu vlastně ocení. Vzpomeňme třeba na sport – z běhaní s drátovými sluchátky se může během chvíle stát skákání přes švihadlo, při posilování se kabel zase snadno zachytí o závaží a zničehonic vám obě sluchátka doslova katapultuje z uší. O aktivitách, jako je lezení či jóga, ani nemluvě. Podobná situace se pak opakuje také během převlékání. Zatímco s bezdrátovými sluchátky je převlékání stejně snadné jako bez nich, s těmi drátovými na sebe často místo nového svršku navlečete spíše svěrací kazajku.

Výhody bezdrátových sluchátek ale zdaleka neoceníte pouze při sportu – zrovna teď, když se blíží zima a venku přituhuje, oceníte, že nemusíte hlídat kabel, zatímco odkládáte bundu či mikinu, nebo jej naopak pracně skrývat, když se oblékáte. Zároveň jej nemusíte hledat pokaždé, kdy se rozhodnete pro změnu skladby či úpravu hlasitosti, protože bezdrátová sluchátka YENKEE Gemini i Lounge se mohou pochlubit pohodlným ovládáním prostřednictvím dotykových snímačů. Nečeká vás už ani martyrium, které s drátovými sluchátky přichází při telefonování, kdy si v rušném prostředí musíte držet část kabelu s mikrofonem před ústy.

Komfort nemusí být drahý

Proč tedy lidé ještě stále sahají po drátových sluchátkách? Zřejmě za tím bude představa vysoké ceny těch bezdrátových. Není divu, vždyť při pohledu na cifry, které stojí po boku některých bezdrátových sluchátek, se nekonečné rozplétání kabelů vlastně může jevit jako docela příjemná kratochvíle. Dnes už jsou však bezdrátová sluchátka mnohem dostupnější – modely Gemini či Lounge od značky YENKEE pořídíte za sympatickou cenu, která může směle konkurovat leckterým drátovým sluchátkům. Bezdrátová sluchátka od YENKEE se přitom honosí až pětihodinovou výdrží, přičemž jejich plně nabité pouzdro vám navíc dopřeje dalších 20 hodin ničím nerušeného poslechu. Můžete si tak dopřát komfort bezdrátových sluchátek, aniž byste se jakkoliv omezovali. Vždyť hudbu posloucháme proto, abychom se v dnešní hektické době trochu uvolnili, tak proč si tyto vzácné momenty kazit něčím tak zbytečným, jako je nepraktický a nevzhledný kabel.

Fotogalerie
13165 13166 13167 13168

Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec