Magazín Elita

Vánoce a jejich trendy pomalu klepou na dveře

Vánoce a jejich trendy pomalu klepou na dveře

Vánoce bez světýlek by nebyly Vánocemi, vždyť světlo prodlužuje den. Také se už těšíte na příjemné chvilky u stolu s adventním věncem a betlémem? S úsměvem se díváme na okna s hvězdou, či knihovnu se světelnými koulemi, či šiškami. Vánoce už nejsou jen o ozdobeném stromečku, ale všichni máme rádi okolo sebe světelný design.

Tak, abychom dekorovali vkusně a příjemně, je třeba dodržovat několik zásad designérů, kteří mají na věc jasný pohled. V minulých letech se prostřídaly trendy ve skleněných ozdobách, v růžových, zelených a modrých barvách. RETLUX přináší přírodu do bytů i na zahrady. Letošní Vánoce jsou hitem přírodní ozdoby, dekorace a světla. Vše je vyrobeno z ratanu, dřeva a bavlněné příze. Dekorace mají v sobě ukrytá příjemná světla, která neoslňují, ale opravdu dekorují, a přitom vydávají světlo, které z tmavých koutů vytvoří krásný odpočinkový prostor.

RETLUX nabízí letos hodně novinek. Hvězdy do vnitřního prostoru ze směsi papíru a bavlny, které se hodí na každé okno, a působí velice vkusně. Kdo má v bytě dřevo, nabízíme ratanovou hvězdu, srdce, nebo kouli do prostoru. Dřevěné stojany, betlémy na stůl, či komety, jsou naprostou samozřejmostí na dekorování oken, či stolu. I vánoční stromek můžete ladit do přírodních materiálů. Zkombinujte dřevěné hvězdičky s přírodními borovými šiškami, celá výzdoba je tak laděná do stejných materiálů a jednoho světla.

Pokud máte prostor v obýváku, či hale, u schodiště, nebo u knihovny, postavte na zem 60 cm vysoký jehlan, který vám připraví nevšední 3D podívanou. Máte rádi adventní kalendáře a chcete si mlsat zdravé sušené ovoce, nebo dětem vybírat obrázky a číst pohádky? I tady nabízíme dřevěný adventní kalendář, jako tip pro originalitu, a vaší fantazii. Možností je mnoho, je třeba si jen promyslet, jaké chcete vytvořit Vánoce. A navíc, nemusíte nikde tahat prodlužovací šňůry, přemýšlet, do jaké zásuvky, a jak budete zapínat, ale většina produktů je již připravena na 2 tužkové baterie, tak můžete mít světla i na místech, kam nevede elektřina.

Všechny dekorace jsou velice úsporné, nemusíte se bát, že budete měnit baterie každý týden. Některé vánoční řetězy mohou být až 50 m dlouhé, mají rozdvojení do dvou směrů, jsou vybaveny časovými spínači. RETLUX nabízí desítky barevných a designových možností. Většinu vánočních řetězů můžete použít jak uvnitř, tak venku, protože disponují třídou krytí IP 44, což znamená, že jsou chráněny před vniknutím pevných cizích těles o průměru 1 mm, a zároveň jsou chráněny proti vodě stříkající ze všech směrů.

Hitem letošních Vánoc je SMART řetěz s aplikací v mobilním zařízení. Podle nálady si můžete zvolit barvu svícení od bílé, přes červenou, a modrou k zelené. Každá chvilka má své barevné kouzlo. Barvy nám umí zprostředkovat i náladu. Měňte každý večer barvu osvětlení a úspěch je zaručen. Červená vybudí k akci, upoutá na sebe pozornost, na rozdíl od modré, která uklidňuje, odstraňuje stress a zelená vás přímo zve k pohodě a relaxu.

Každému se líbí něco jiného, ale důležité je, vychutnávat si Vánoce s každým světlem. Ať jsou barevná ve tvaru hvězdiček, nebo žlutá ve tvaru šišek, nebo bílá ve tvaru svíček. V našich fotografiích najdete inspiraci a radu, jak kombinovat světla, jak kombinovat materiály a jak si poradit s prostorem.

Fotogalerie
13011 13013 13014 13015 13016 13017 13018

Další články z rubriky

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Hejty na tepelná čerpadla se množí.  Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Hejty na tepelná čerpadla se množí. Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku