Magazín Elita

Dolinová s Žilkovou řádí na jevišti i v době coronavirové!

Dolinová s Žilkovou řádí na jevišti i v době coronavirové!

Řadu let ji diváci vídali na televizní obrazovce. Proslavila se i svým milým „přeřekem“ sněhánky, které se ujaly. Dnes se věnuje hlavně herecké i kantorské profesi a také divadelním představením pro děti. Momentálně produkuje a hraje v Divadle Metro i na zájezdech komedii Čarodějky v kuchyni, kde řádí na jevišti s Veronikou Žilkovou. A to i v době corony. „Snažím si celou situaci nepřipouštět. Kromě toho, že nosím roušku a nelíbám se s kamarády na potkání, se tvářím a konám, jako by se nic nedělo. A jelikož jsem v jádru pozitivní, říkám, že dobře,“ říká Míša Dolinová. Například v úterý 29. září hrají další představení v pražském Divadle Metro. A i když asi nebude úplně narváno, rušit termín nechce.

„My hrát chceme, protože víme, že to těší diváky i nás. A jestli přijde padesát devadesát nebo sto padesát lidí, nám nevadí. Důležité je, aby se lidi v téhle době bavili a každé zrušené představení je taková maličko zrada, i když někde logicky vynucená okolnostmi a nařízeními. Ale dokud to půjde, rušit opravdu nechceme,“ říká odhodlaně herečka, producentka a moderátorka o humorném představení, v němž kromě Veroniky Žilkové, jež se alternuje se Sandrou Pogodovou, hrají také Láďa Ondřej, Vincent Navrátil, a Milan Duchek.

Dolinová se věnuje i dětské tvorbě. Právě s Milanem Duchkem s Láďou Ondřejem hrají několik představení, která jsou také edukativní, ale velmi zábavná. „Doba je složitá a nikdo neví, co a jak bude. Ale když to jen trochu jde, jedeme rádi i stovky kilometrů, jen proto, abychom lidi pobavili. To je i náš cíl,“ říká bývalá televizní rosnička. Ta se kromě jiného věnuje i kantorské práci, učí na Mezinárodní konzervatoři Praha.

Letos na jaře a v létě prováděla také na zámku Zákupy na Českolipsku, kde má také chalupu. „S panem kastelánem jsme se domlouvali na spolupráci už v dubnu, s tím, že vrcholila krize s chřipkou a já si říkala, zda s naším divadlem budeme ještě na podzim vůbec hrát. Situace byla opravdu beznadějná. Řekla jsem si, že se musím věnovat něčemu, co má k mé profesi blízko a bude fungovat o prázdninách. Já jsem člověk aktivní, umřu, když nepracuji. Nápad, a dokonce i nabídku na provázení jsem už kdysi dostala, ale nikdy sem nedala 14 dní v kuse, jako teď,“ dodala Michaela Dolinová.

Komedie Čarodějky v kuchyni se koná v úterý 29. září v Divadle Metro na Národní třídě od 19 hodin.

Foto: Archiv M. Dolinové

Fotogalerie
12998 12999 13000 13001 13002

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih