Magazín Elita

Svěží recepty: Tatarák ze pstruha

Svěží recepty: Tatarák ze pstruha

V poslední době se s recepty na tataráky doslova roztrhl pytel. Lidé se snaží experimentovat a nezůstávat jen u klasiky z hovězího masa. A protože řada z vás chodí ráda na ryby, nebo si je aspoň často dopřává, můžete vyzkoušet ten náš, v němž jsme si pohráli s masem ze pstruha. Aby vynikla jeho chuť, nesmí samozřejmě chybět ani něco kyselého a taky čerstvý kopr. Skvělou přílohou je chléb nebo pečivo opečené v troubě. Náš tatarák ze pstruha si zamilujete.

Počet porcí: 2, doba přípravy: 30 minut,náročnost: *

Ingredience:

  • 6 filetů pstruha
  • 1 šalotka
  • 3 nakládané okurky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce lněného oleje
  • hrst čerstvého kopru
  • ½ citronu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • světlé pečivo k servírování

Postup:

  1. Filety zbavte případných kostí a kůže a vidličkou natrhejte nadrobno.
  2. Šalotku a okurky nakrájejte na kostičky.
  3. Kopr nakrájejte a smíchejte s rybou a zeleninou.
  4. Osolte, opepřete, přidejte hořčici, lněný olej a ochuťte citronem.
  5. Podávejte s opečeným světlým pečivem.

Dobrá rada na závěr: Pamatujte si, že rybě neuškodí více soli. To ovšem neplatí o koření. S tím raději opatrně. Potraviny vybírejte ideálně se značkami kvality, například Klasa nebo Regionální potravina, abyste si na všem opravdu pochutnali a měli jistotu, že jste dodali tělu dostatek živin.

Foto, zdroj a více informací: www.akademiekvality.cz


Další články z rubriky

RIO váš superfood pro vaši obědovou pauzu, díky kterému neztratíte svou pracovní flow

RIO váš superfood pro vaši obědovou pauzu, díky kterému neztratíte svou pracovní flow

Vánoční pohoda plná vůní a tradic: recept na skvělou vánočku  a další tipy od Miele

Vánoční pohoda plná vůní a tradic: recept na skvělou vánočku a další tipy od Miele

Ručník, župan a karavan. Vyrazte do maďarských termálů

Ručník, župan a karavan. Vyrazte do maďarských termálů

Inspirace pro milovníky ovocných pálenek

Inspirace pro milovníky ovocných pálenek

Světlo a tradice, které rozzáří nejen české Vánoce

Světlo a tradice, které rozzáří nejen české Vánoce

Levandulové údolí