Magazín Elita

Svěží recepty: Zeleninová kapsa

Svěží recepty: Zeleninová kapsa

Když se kouknete na fotku receptu, možná se vám vybaví slovíčko „wrap“. I tak bychom mohli nazvat naše kapsy plné sezónní zeleniny. My jsme použili čerstvá rajčata, okurky, papriku a červenou cibuli. Jestliže vám roste na zahrádce třeba řapíkatý celer, klidně ho tam přihoďte. Příprava placek není složitá, ale už vyžaduje trochu kulinárního umění. Nenechte se však odradit, i když s vařením teprve začínáte. Třeba budete mít začátečnické štěstí. Nechte si chutnat.

Počet porcí: 5, doba přípravy: 50 minut, náročnost: **

Ingredience:

Na placky:

  • 500 g hladké mouky
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 280 ml horké vody
  • 1 lžička soli

Na náplň:

  • ½ ledového salátu
  • 3 velká rajčata
  • ½ salátové okurky
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 150 g přírodního čerstvého sýra

Na zálivku:

  • 150 ml bílého jogurtu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Prosetou mouku smíchejte s olejem, špetkou soli a horkou vodou.
  2. Vypracujte hladké a nelepivé těsto, které následně rozdělte na 5 kuliček. Z těch vyválejte pravidelné kruhy.
  3. Placky pečte nasucho a prudce na rozpálené pánvi zhruba 45 sekund z každé strany.
  4. Poté vložte mezi utěrky, aby placky neztvrdly.
  5. Bílý jogurt opepřete a osolte.
  6. Zeleninu a sýr si nakrájejte dle libosti, poklaďte obojí na placky, zakápněte jogurtem
  7. a zarolujte.

Dobrá rada na závěr: Rajčata v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci. Nedozrálé kousky nechte uzrát na světle a slunci min. při 20 oC.

Foto, zdroj a více informací: www.akademiekvality.cz

Fotogalerie
12791

Další články z rubriky

Emirates přináší kouzlo „Fly Better“ zpět na Roland-Garros – již po 13 let

Emirates přináší kouzlo „Fly Better“ zpět na Roland-Garros – již po 13 let

Melouny v mnoha chutných podobách

Melouny v mnoha chutných podobách

Salcburk rozhodně stojí za návštěvu

Salcburk rozhodně stojí za návštěvu

Dovolenou si letos Češi chtějí užít. Stále více si jich ale vše zařizuje po vlastní ose

Dovolenou si letos Češi chtějí užít. Stále více si jich ale vše zařizuje po vlastní ose

Měšťanský pivovar Turnov a Turnovské pivnice: Síť, která propojuje poctivé pivo, českou kuchyni a tradici

Měšťanský pivovar Turnov a Turnovské pivnice: Síť, která propojuje poctivé pivo, českou kuchyni a tradici

Psí den

PURE fest