Magazín Elita

Společník Heidi je fakt samý sval!

Společník Heidi je fakt samý sval!

Známý psí útulek Dogpoint spojil své síly s jedním ze svých sponzorů – obchodem s chovatelskými potřebami We love Dogs a uspořádal charitativní akci, protože opuštěných a týraných psů je v Čechách bohužel stále mnoho a útulek potřebuje zvýšit kapacitu, aby mohl pomoci co největšímu počtu takových nešťastných psích duší. Podpořit happening a přispět na pět nových kotců pro Dogpoint přijela i známá česká zpěvačka Heidi Janků se svým věrným psím doprovodem – kníračem Edou.

Knírači jsou temperamentní plemeno, své o tom ví i půvabná zpěvačka Heidi Janků, která si jednoho takového uličníka pořídila po smrti svého manžela Ivo Pavlíka, aby jí dělal společnost. „Mám malého černo-stříbrného knírače Edu, který je trochu větší než by měl být, pořádný chlapák. Tím ale nechci naznačit, že by byl tlustý, je spíš samý sval - mám doma pořádný kus psa,“ smála se zpěvačka Heidi Janků. Spolu s ním navštívila útulek Dogpoint a přispěla na nové kotce.  
„Přiznávám se, že v útulku jsem poprvé. Jinak by mi určitě doma jeden vyrostl – chtěla bych je zachránit všechny. Trhá mi to srdce. Jednu dobu jsem uvažovala o pejskovi z útulku. Když jsem to konzultovala s odborníky, doporučili mi ale kvůli povaze mého povolání papírového psa. Jsem často mezi lidmi, pejsek z útulku by to nemusel dobře snášet a mohlo by se projevit trauma z předchozího života. Proto jsem skončila s Edou. Je mu dva a půl, a přestože jsem ho brala na cvičák, už když mu byly tři měsíce, má ve výchově ještě rezervy,“ přiznala Heidi.

Pamlsků, ať už z tomboly nebo od dárců, kteří je přivezli jako proviant pro chovance útulku, bylo požehnaně. A nejen pro psy. Pro jejich hladové páníčky připravil foodtruck La Porchetta di Simone chutné sendviče s italskou vepřovou specialitou, které si mohli návštěvníci dopřát, když se zrovna nehonili za svými rozjařenými čtyřnohými společníky. Darů v tombole, kterou sponzoroval obchod We love dogs, bylo hodně. Proto žádný pejsek neodcházel s prázdnou a mohl se těšit na novou hračku, vodítko, nebo třeba misku na žrádlo. Celý výdělek z tomboly putoval na účet Dogpointu, který ho v nejbližších měsících promění v nové kotce.   
„Přivezla jsem nějaké pamlsky, ale rozhodně útulek podpořím i finančně. Starat se o psy není vůbec levná záležitost! Veterinář, žrádlo, i celý servis útulku přeci něco stojí,“ podotkla zpěvačka.

Psům z ulice je třeba věnovat zvláštní péči, protože za sebou mnohdy mají nepříjemné zážitky a k lidem mohou mít vypěstovaný záporný vztah. V Dogpointu se hrou, cvičením, správnou výchovou a socializací s lidmi snaží cvičitelé z takových traumatizovaných zvířat udělat veselé a šťastné psy. Nejlépe se to samozřejmě dělá v dobrém a pohodlném zázemí. Sbírkou na víkendovém happeningu to nekončí. We love dogs umístili do svých poboček v Praze na Vinohradech a na Újezdě kasičky, do kterých můžete na psí kotce pro Dogpoint přispět i vy. Příspěvek se dá poslat i přes internet prostřednictvím zakoupení charitativního voucheru na e-shopu sponzorského obchodu. 

https://www.welovedogs.cz/cs/charitativni-voucher-pro-dogpoint
Foto: We love dogs

Fotogalerie
12651 12652 12653 12654

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih