Magazín Elita

Ledová káva s Baileys a bílou čokoládou

Ledová káva s Baileys a bílou čokoládou

Sametově jemný likér Baileys vybízí ke spoustě možností, jak si zpříjemnit léto. Ten nejluxusnější chuťový zážitek si však užijete jedině tehdy, kdy si pro svou chvíli na dokonalý nápoj najdete dostatek klidu. Jedině tak budete schopni maximálně navnímat ten intenzivní prožitek z chuti, kterou vám Baileys přichystá.

Ingredience:

  • 200 ml Baileys Original
  • 100 g bílé čokolády, nakrájené na kousky
  • 50 ml mléka
  • 300 ml tučné smetany, lehce vyšlehané
  • 500 ml silné kávy, vychlazené
  • Pokrájené pekanové ořechy, kousky bílé čokolády, karamelový toping

Postup:

  1. Rozpusťte čokoládu v teplém mléce a rozmíchejte dohladka. Po vychladnutí vmíchejte 2 polévkové lžíce našlehané smetany. Nalijte čokoládovou směs do misky se zbývající smetanou a opatrně vmíchávejte, dokud nebude pěna hladká.
  2. 4 lžíce čokoládové pěny vložte do uzavíratelné sklenice, přidejte Baileys a protřepejte, dokud se směs nepropojí.
  3. Zbylou pěnu vložte na chvíli do lednice.
  4. Do 4 sklenic dejte několik kostek ledu. Rozdělte směs s Baileys do sklenic. Zalijte kávou, navrstvěte pěnu, posypejte pekanovými ořechy a kousky čokolády. Přelijte karamelovým topingem a ihned podávejte.


Další články z rubriky

KEMPING s Amundsen Polar Tonic

KEMPING s Amundsen Polar Tonic

Romantika nad pražskými střechami se vrací!

Romantika nad pražskými střechami se vrací!

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

OPALOVAČKA s Amundsen Juice

OPALOVAČKA s Amundsen Juice

„W“ RESTAURANT & WHISKEY BAR rozhodně nevěří na kompromisy

„W“ RESTAURANT & WHISKEY BAR rozhodně nevěří na kompromisy

ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM